GABRIĖL

Home GEDICHTEN van Ingrid Links  

Up CHAMUĖL RAFAĖL GABRIĖL URIĖL JOPHIĖL ZADKIĖL MICHAĖL METATRON HANIĖL JE GIDS EN BESCHERMENGEL ONTMOETEN Engelen en Godsdienst


Engelen
ENGELENKAARTJE
Over Mij
Kanker patiėnten
ZUIVEREN WONINGEN EN HANDELSPAND
LichtWesen producten
Kristallen & Edelstenen
CURSUS LICHTWESEN
CURSUS "ENGELEN"
CURSUS EDELSTENEN EN ENGELEN
WORKSHOPS/PARTY
I.E.T.
THERAPIEĖN + CONSULTS
MEDITEREN
WEBSHOP    WEBWINKEL
AARTSENGELEN
BACHBOESEMS
SJANKARA produkten
Reportages

Elke PARFUM, TINCTUUR en/of EDELSTEEN  toegeschreven tot de engelen kan U zich aanschaffen in het webwinkeltje http://www.engelen-levensvreugde.be

Aartsengel GABRIĖL  

Heerst over: Vissen - Kreeft - Schorpioen

Behoort tot de Witte straal, samen met Hope.

Samen met Michaėl is Gabriėl de bekendste aartsengel.  Niet alleen in de Bijbel wordt hij als boodschapper genoemd { : hij verkondigt Maria de geboorte van Jezus en de hoogbejaarde Zacharias en zijn ogenschijnlijk onvruchtbare, al even oude vrouw Elizabeth de geboorte van hun zoon Johannes (de latere Johannes de Doper)} ook in de Koran wordt hij driemaal genoemd. Mohammed noemt hem als de boodschapper van God die aan hem de Koran heeft gedicteerd, met de naam Gibril. Ook de Joden kennen de engel Gabriėl als een van de vier hemelvorsten. (boeken Weinberg)

Thema’s  

Vreugde, levensvreugde, hoop, opnieuw geboren worden, opstanding, boodschappen, verwachtingen, wensen, verlangens, veranderingen, vrijheid, ‘sterven om te worden’

Energie    

De energie van Gabriėl is hoopgevend, vreugdevol, als de belletjes in champagne, stralend, opmonterend.

Zijn naam betekent : “Kracht van God”, God heeft zich getoond”

Zijn kleur is wit.   Zijn edelstenen (kristallen) zijn maansteen, parel, bergkristal, seleniet met vooral de diamant. 

De opgestegen Meesters  Pallas Athene werkt zeer goed samen met zijn energiėn

De complementaire aardengel is Zon

(volgens de traditie wordt aartsengel Gabriėl geassocieerd met het element water en met de planeet Maan)

Volgens de sterretekens wordt hij geassocieerd met de Kreeft.

Zijn etherische olieėn zijn Mirt, sandelhout, roos en Jasmijn

 

Te gebruiken in volgende situaties : 

 

° Om het levensdoel te (leren) kennen en doelen te bepalen

° om wensen precies te formuleren

° bij het nemen van beslissingen of als men een onvervuld leven heeft

° bij veranderingen

° bij hopeloosheid, depressie, tegenspoed, negatieve gedachten

° bij destructieve neigingen, ook tegenover zichzelf

° in situaties waarin men vastgelopen en star geworden is, bij stagnatie

° voor troost en perspectief in veranderingssituaties

° bij het helen van het innerlijke kind

° voor vreugde en om te dansen

° om innerlijke beelden, droemen en visioenen te begrijpen

 

 

 

Gabriėl brengt het goddelijk bewustzijn op aarde in de vorm van vreugde, extase, opgewektheid en dans.

Hij regelt alles wat met trilling, beweging en verandering te maken heeft : de trilling van atomen, de trilling en beweging van de aarde. Schimmel  schrijft :”...en zoals al wat geschapen is meedoet aan een eindeloze dans, zo dans ook Gabriėl uit liefde voor de schoonheid.”

Gabriėl dient de vernieuwing, de opstanding, de harmonie en de zuiverheid. Hij maakt starre structuren los. Hij begeleidt ieder nieuw begin, opdat het zich in harmonie met het goddelijke plan kan voltrekken.  Oude vormen sterven en veranderen in nieuwe vormen.

 

Aartsengel Gabriėl is de engel van de verkondiging en opstanding.

Hij brengt veugde in iedere situatie en in ons hele wezen, waardoor onze stemming en het rillingsniveau stijgen.

Hij moedigt ons aan om met het leven te dansen en werkt bijzonder effectief in moeilijke tijden, bij depressies en in tiējden van wanhoop.

Dan laat hij ons weer naar de gelukkige kanten van het leven kijken zodat wij optimistisch worden en weer hoop krijgen.  Door de dans met het leven wordt ook alles wat star en vastgeroest is, losgemaakt.

Oos worden we ons bewust van de struikelblokken op onze weg zoals stress, ergernis of angst die de vreugde verjaagt.

Als engel van de verkoniging richt hij onze blik op onze wensen en bevrijdt ons van beperkende denkbeelden, dwanggedachten en gevoelens als ‘dis is niet voor mij weggelegd, ik ben het niet waard’.

Wij leren duidelijk in te zien welke verwachtingen en verborgen verlangens onze levensvervulling in de weg staan.

Terwijl Haniėl deze beperkingen oplost met de helderheid van een laserstraat, gebruikt Gabviėl prikkelende, warme levenslust.

 

Wensen kunnen een grote krachtbron zijn, als men zich ervan bewust is en er gebruik van maakt.

Het werken met ‘ik ben’-zinnen en positief denken is een vorm van “wenswerk”

 

Lichtwesen-Parfum  voor een prettig gevoel : Gabriėl :  fruitig en opwekkend.

Complementaire aardengel  ZON : parfum is   bloemachtig, rozen, lieflijk.

 

‘Ik ben“-zinnen, gebaseerd op wat men als tekortkomingen ziet, keert men om in de richting van het gewenste doel. ‘Ik heb geen geld’ wordt ‘ik ben rijk’ ‘Ik ben wanhopig’ wordt ‘ik zie het helemaal zitten’

Het vage, maar hevige verlangen, ergens naar smachten, lijkt de krachtigste vorm van wensen te zijn, maar deze vorm van wensen werpt juist blokkades op, vooral als wij onbewust ergens naar smachten en dit verlangen verdrongen hebben.

Terwijl een wens concreet en haalbaar is, zijn deze vage verlangens diffuus en ongrijpbaar. Zij gaan gepaard met het gevoel ‘dat is zo ver weg, zo moeilijk, zo buitengewoon, dat is voor mij niet weggelegd.”  Daardoor kunnen wij niet of nauwelijks vervuld worden en staan zij een volkomen, vervuld leven in de weg.

Wie eens goed kijkt naar zijn wensen en verlangens kan zien of ze haalbaar zijn of dat zij uit het verleden stammen en allang niet meer van toepassing zijn.

Dan is het makkelijk om ze te laten vallen. Sommige wensen blijken een illusie te zijn, een onwerkelijke verwachting. Er zal echt geen prins op een wit paard of een supervrouw komen om onze behoeften volledig te vervullen. Dat is onmogelijk, alleen al omdat onze behoeften iedere dag anders zijn en wij zelf ook doorlopend veranderen.

De partner is een persoon met een eigen dynamiek, die de relatie verrijkt : die betrokkenheid voelt voor zijn partner in vreugde en verdriet.

Als men precies weet wat men verlangt, dan verdwijnt het vage beeld van de ‘prins’ respectievelijk ‘supervrouw’ en krijgt het verlangen een concrete vorm.

In hopeloze, uitzichtloze situaties sluit men zich vaak af voor hulp en verandering.

Men voelt zich slachtoffer, hulpeloos en in de steek gelaten, en alles is zinloos.

De berusting kan zo groot zijn dat alle hulp wordt geweigerd of uit de weg gegaan.

Als het lukt om in dergelijke situaties hoop te hebben en om een wonder te vragen (volgens het logische verstand iets onmogelijks) dan gaat de deur open voor hulp en verandering.  Er komt beweging in de geblokkeerde en vastgehouden gevoelens.

 

Werken met essences of parfum van aartsengel Gabriėl : je wordt je bewust van en neemt onder de loep : allerlei situaties en betrekkingen.  Je verdiept je grondig in de vraag : Wat wil ik ? Wat krijg ik in deze situatie ? Ben ik bereid de prijs voor deze verandering te betalen ?

Je kan je treurig, gedesoriėnteerd of moe voelen en veel slaap nodig hebben : voor het verwerken in dromen.

Je kan je heel opgewekt en blij voelen : je kan je gevoelens ongeremd naar buiten laten komen.

 

Lichtwesen-Parfum  voor een prettig gevoel : Gabriėl :  fruitig en opwekkend.    hier kopen

Light Miracles etherische olie en/of parfum                      hier kopen

 

 

Complementaire aardengel  ZON : parfum is   bloemachtig, rozen, lieflijk.          hier kopen

 

engelentherapie, therapie, heling, aartsengel michael, aartsengel chamuel, aartsengel rafael, aatsengel raphael, aartsengel jophiel, aartsengel haniel, aartsengel metatron, aartsengel zadkiel, aartsengel uriel, aartsengel gabriel, aardengel melchicedek, aardengel water, aardengel lucht, aardengel kristal, aardengel aarde, aardengel boom, aardengel vuur, lichtwesen produkten, lichtwesen, spiritueel, lichaam hart ziel, oneindige almacht, god, integrated energy therapy, beschermengel, engeltje, engeltjes, engelen kinderen, aartsengel michael, aartsengel chamuel, aartsengel rafael, aatsengel raphael, aartsengel jophiel, aartsengel haniel, aartsengel metatron, aartsengel zadkiel, aartsengel uriel, aartsengel gabriel, aardengel melchicedek, massage holistische, meditatie

engelentherapie, therapie, heling, aartsengel michael, aartsengel chamuel, aartsengel rafael, aatsengel raphael, aartsengel jophiel, aartsengel haniel, aartsengel metatron, aartsengel zadkiel, aartsengel uriel, aartsengel gabriel, aardengel melchicedek, aardengel water, aardengel lucht, aardengel kristal, aardengel aarde, aardengel boom, aardengel vuur, lichtwesen produkten, lichtwesen, spiritueel, lichaam hart ziel, oneindige almacht, god, integrated energy therapy, beschermengel, engeltje, engeltjes, engelen kinderen, aartsengel michael, aartsengel chamuel, aartsengel rafael, aatsengel raphael, aartsengel jophiel, aartsengel haniel, aartsengel metatron, aartsengel zadkiel, aartsengel uriel, aartsengel gabriel, aardengel melchicedek, massage holistische, meditatie

 

  

Vorige Up Volgende

Copyright © 2006 levensvreugde. All rights reserved