Chakra
Home GEDICHTEN van Ingrid Links  

MENTHAL COACHING FACELIFT natuurlijk OORKAARSEN therapie Chakra


Engelen
ENGELENKAARTJE
Over Mij
Kanker patiŽnten
ZUIVEREN WONINGEN EN HANDELSPAND
LichtWesen producten
Kristallen & Edelstenen
CURSUS LICHTWESEN
CURSUS "ENGELEN"
CURSUS EDELSTENEN EN ENGELEN
WORKSHOPS/PARTY
I.E.T.
THERAPIEňN + CONSULTS
MEDITEREN
WEBSHOP    WEBWINKEL
AARTSENGELEN
BACHBOESEMS
SJANKARA produkten
Reportages

     healing en balancing

 

 

Ikzelf vind het moeilijk om te werken met aura`s. Niets is zo veranderlijk als een mens dus met emoties en ziekte veranderd het aura in zijn kleur en om nu te werken met een momentopname van iemands gevoelens? Moeilijk dus.

 

Het werken met chakra, dit is voor mij wel van belang omdat ik de energievelden van een lichaam kan voelen en deze dus op de juiste wijze in balans kan brengen.

 Chakrabalancing

 

Bij een healing wordt er gebruik gemaakt van de energieŽn in en om het lichaam. Iedere healer neemt op zijn eigen intuitieve manier waar en heeft zijn eigen persoonlijke werkmethode daarin. De innerlijke helende kracht van de cliŽnt wordt aangeraakt waardoor geest, gevoel en lichaam op een nieuwe manier in harmonie komen.

 

Een behandeling kan op vele manieren ondervonden worden. Soms kan het nodig zijn dat een klacht intenser ervaren wordt. Ook kan het zijn dat het effect van een behandeling pas na een paar dagen merkbaar worden.

 

Lichaamsklachten of psychische belastingen brengen het energiesysteem van mensen uit balans.

 

Om het evenwicht te herstellen, moet worden vastgesteld in welke chakra de blokkade zit.

 

Een blokkade is een draaideur naar je innerlijke leven. Als je blokkade weg is, is je deur naar je innerlijk open. Een blokkade is een hulpmiddel om iets te leren. Dit is de reden dat je juist zuinig moet zijn op je blokkades. Op het moment dat je geleerd hebt wat je moet leren gaat vanzelf je blokkade weg.

 

Chakra's

In het etherisch lichaam zijn "draaikolken" aanwezig die als een soort tornado energie uit de kosmos aanzuigen en deze vervolgens verdelen: de chakra's.
Elk van deze chakra's verzorgt een bepaald gedeelte van het lichaam en transformeert daarbij de levensenergie in verschillende "taakgebieden".
Er zijn vele chakra's, maar de volgende zeven zijn de voornaamste.

Het wortelchakra bij je stuitje

De taak je te wortelen, fysiek sterk te doen zijn. Hij zorgt er letterlijk voor dat je geworteld bent, je veilig kunt voelen. Blokkades in deze chakra maken dat je je niet zeker voelt, wat zich niet alleen in onzekerheid, maar als een soort tegenreactie ook in een overdreven geldingsdrang kan uiten.
Eraan verbonden kleur: rood.

Het heiligbeenchakra, of vertrouwenschakra, onder je navel  (navelchakra = element vuur)

Het tweede chakra heeft alles te maken met contact met een ander, vertrouwen, levenstroom, vitaliteit, speelsheid, vervloeien, en ook met sex, een zeer "waterige" activiteit. Het chakra heeft als zintuig de smaak.

De zonnevlechtchakra, in het maaggebied

De taak je gevoel voor wat goed voor je is en een gevoel van eigenwaarde te ontwikkelen. Het hangt samen met je emoties. Blokkades kunnen leiden tot blokkering van gevoelens of het omzetten van negatief gevoelde gevoelens naar voor jou meer acceptabele, minder bedreigende gevoelens (huilen van woede in plaats van erop los te slaan). Eraan verbonden kleur: geel

Het hartchakra  (hartchakra = element aarde)

Het hartchakra is het centrum van de liefde, de geborgenheid en het medeleven. Bovendien verbindt zij de onderste drie chakra's met de bovenste drie chakra's. Dit chakra maakt het mogelijk een liefdevol contact te hebben met een ander zonder gedreven te worden door egoÔstische motieven en maakt het mogelijk de eigen grenzen te verleggen. Stroomt de energie krachtig in dit chakra dan is men in staat een ander onbevangen en ongekunsteld tegemoet te treden. Bovendien is men in staat zichzelf te accepteren en onvoorwaardelijk van zichzelf te houden. Stroom de energie in dit chakra slecht dan is men overdreven egoÔstisch, geÔsoleerden niet in staat grenzen te stellen.

Het hartchakra regelt de werking van het hart, de longen en de ademhaling. Een verstoring in dit chakra uit zich het duidelijkst in hartklachten, ademhalingsproblemen en een druk op de borst.

De kleuren die met dit chakra verbonden zijn, zijn de kleuren groen en rookkleurig .

Het keelchakra   (keelchakra=element water)

De taak je te kunnen uitdrukken en om te luisteren.
Blokkades kunnen ertoe leiden, dat je communicatie niet zo goed verloopt: niet begrijpen en niet begrepen worden, je niet duidelijk kunnen maken. Eraan verbonden kleur: blauw

Het voorhoofdchakra, tussen je wenkbrauwen

Is de zetel van "wijsheid" in de zin van weten wat je met je leven aan wilt. Het is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van je intuÔtie. Richtingloosheid, somberheid en zwartgalligheid zijn aanwijzingen voor een niet goed functionerende voorhoofdchakra. Eraan verbonden kleur: indigo

Het kruinchakra  (kruinchakra = ruimteenergie  met de geheime chakra (zielester) windenergie of element wind)

Spiegelt de spirituele ontwikkeling van iemand en kan worden gezien als het "vat" waarin de andere chakra-kwaliteiten zich verzamelen, met name die van het hartchakra. Eraan verbonden kleur: violet.
 

Een "lotusbloem"  is in India een heilige bloem die staat voor zuiverheid en de spirituele ontwikkeling. De lotus gaat namelijk door vier belangrijke werelden heen:

De materiŽle wereld = de wortelchakra
De emotionele wereld = de keelchakra
De mentale wereld = de voorhoofdchakra
De spirituele wereld = de kruinchakra

Chakra betekent in het sanskriet 'wiel' of 'schijf'. De chakra wordt ook wel omschreven als een wielvormige draaikolk waarin verschillende niveaus van bewustzijn elkaar kruisen of tegenkomen.
Door de rotatie van de chakra's wordt energie aangetrokken en weer af gegeven, in een voortdurende energie-uitwisseling met de kosmos.
De Chakra's dienen als ontvangststations, transformatoren en verdelers van de Prana, (levensenergie). Daardoor kunnen wij bestaan.

Ondanks dat het hele lichaam vol zit met deze chakra's werken we vaak alleen met de 7 grote chakra's

Is er nu een chakra die niet goed functioneert, en dus te weinig energie opneemt of te actief is en teveel energie opneemt of afgeeft, dan ontstaat een onbalans tussen de chakra's onderling die tot een ziekte kan leiden. Dat kan zijn een gebied of orgaan in het lichaam op de plek waar de chakra zich bevindt. Bij de mens liggen deze hoofd chakra's langs de ruggengraat, in totaal zeven. (er zijn er meer). De chakra's twee tot en met zes verschijnen zowel aan de voor als de achterzijde van het lichaam, waarbij de voorzijde het emotionele functioneren van de mens vertegenwoordigt en de achterzijde de wilsfunktie. Het zijn elementaire energiecentra die zich in het lichaam van de mens bevinden. Op het fysieke vlak corresponderen de chakra's met zenuwknopen en de endocriene klieren.Het etherische lichaam trekt via de zonnevlecht chakra levensenergie uit de zon aan en via de basis chakra uit de aarde.
De chakra's draaien allemaal hun eigen kant op en hebben allemaal hun eigen functie, u kunt zich wellicht voorstellen dat als er een chakra dus door bijv. een vervelende gebeurtenis een andere kant op gaat draaien dit allerlei vervelende gevolgen kan hebben en men er zelfs lichamelijk of geestelijk ziek van kan worden. Als 1 chakra vastloopt lopen er vaak meerdere vast omdat het een soort wielen zijn, (als er in een klokje een wieltje vastloopt is vaak het hele klokje kapot of lopen er meerdere wieltjes vast)
In een gezond lichaam kunnen de afzonderlijke energiekringen ongehinderd stromen. Ziekte betekent volgens deze opvatting een blokkade van een of meer chakraís.

Dit is meestal het moment om een genezer in te schakelen die zich gespecialiseerd heeft in een of meerdere aspecten van het zijn. Deze behandelt dan de kwaal in het fysieke lichaam. Omdat Tachyon op vele dimensies tegelijk werkt wordt de kwaal ook in het geestelijk lichaam en in het ziele lichaam opgelost. Tachyon werkt altijd en overal en op alle plaatsen en niveaus tegelijk. Het is de onmeetbare vorm van wat wij zijn en heeft een uiterst hoge intelligentie. Zo zal er nooit teveel Tachyon worden opgenomen en stroomt het precies daar waar het nodig is.

Tachyon is de oerenergie van het universum en wordt in elke spirituele traditie beschreven. Zo wordt ernaar verwezen als; Chi, Prana, Reiki, Watanka, Heilige geest en recentelijk door de nieuwe tijdsbeweging als kosmische Energie. De Wetenschap noemt haar TACHYON. In elk traditie wordt verwezen naar hetgene dat schept, dat bezielt en dat de oorzaak kan zijn van dat wat is.
TACHYON is dat wat de informatie geeft aan dat wat is. Als er dus ergens en blokkade optreedt waardoor die informatie niet meer bereikbaar is krijgen we problemen. Mentaal, spiritueel of lichamelijk.

 

 

Vorige Up
Copyright © 2006 levensvreugde. All rights reserved