BARNST./AMBER

Home GEDICHTEN van Ingrid Links  

Up BARNST./AMBER BERGKRISTAL BERYL BERYL=MORGANIET BLUE-LACE-AGAAT BOTSWANA-AGAAT BRONZIET


Engelen
ENGELENKAARTJE
Over Mij
Kanker patiŽnten
ZUIVEREN WONINGEN EN HANDELSPAND
LichtWesen producten
Kristallen & Edelstenen
CURSUS LICHTWESEN
CURSUS "ENGELEN"
CURSUS EDELSTENEN EN ENGELEN
WORKSHOPS/PARTY
I.E.T.
THERAPIEňN + CONSULTS
MEDITEREN
WEBSHOP    WEBWINKEL
AARTSENGELEN
BACHBOESEMS
SJANKARA produkten
Reportages

 

Elke EDELSTEEN  kan U als hangertje bekijken en/of kan U zich aanschaffen in het webwinkeltje

http://www.engelen-levensvreugde.be/contents/nl/d37.html  

 

Edelstenen en Mineralen ook genaamd kristallen

 

AMBER  (BARNSTEEN) 

 

 

Algemene informatie
Barnsteen of amber is versteend dennehars soms met ingesloten fossielen. Copal is jonge barnsteen. Het is honinggeel tot roodbruin van kleur en doorzichtig tot doorschijnend.

Werking
Barnsteen of amber is een krachtige reinigende steen (van lichaam en energielichaam) die negatieve energie en pijn omzet in positieve energie en daardoor evenwicht brengt en stabiel, creatief en vrolijk maakt. Barnsteen bevordert een flexibele, open, spontane en zorgeloze houding en versterkt het vertrouwen in jezelf. Hierdoor vermindert de steen neerslachtigheid, stress, depressie. Fysiek kan barnsteen helpen bij klachten van de maag, milt, nieren, keel en galblaas. Het vermindert gewrichtsklachten en versterkt de slijmvliezen en stimuleert het genezen van wonden. Het verlicht de pijn bij het doorkomen van tanden en kiezen bij kinderen.

Toepassingen
Barnsteen kan je bij je dragen of kan enige tijd op een plek waar de werking nodig is op het lichaam gelegd worden Barnsteen kan het beste langere tijd gedragen worden. Bij baby's en kleine kinderen helpt barnsteen beter als de moeder de steen eerst een tijdje gedragen heeft.

Sterrenbeeld
Teken van de dierenriem: Barnsteen is de steen van Leeuw en Tweelingen, brengt zon en optimisme.

Chakra
Zonnevlecht (3e)

Vindplaats
De belangrijkste vindplaats van barnsteen is het Oostzeegebied. Daarnaast kan men de fossiele hars ook vinden in o.a. Denemarken, Nederland, SyriŽ, Libanon, Thailand, Vietnam, Canada, de VS en Duitsland.

Chemische eigenschappen
Samenstelling: bestaat uit de elementen C, O, H, en S, hardheid: 2-2,5 & dichtheid: 1-1,1.

Uitgebreide uitleg

KLEUR         goudbruin of geel (de groene is kunstmatig gekleurd)

UITERLIJK opake of doorzichtige hars; insecten of vegetatie binnenin, diverse grootten

ZELDZAAMHEID gemakkelijk verkrijgbaar

VINDPLAATS       Groot-BrittanniŽ, Polen, ItaliŽ, RoemeniŽ, Rusland, Duitsland, Myanmar, Dominicaanse Republiek

 

KENMERKEN Strikt gesproken is amber geen kristal maar gestolde en gefossiliseerde boomhars. Amber heeft krachtige verbindingen met de aarde en is een aardende steen voor hogere energieŽn. De steen is een krachtige genezer en reiniger die ongemakken* uit het lichaam verdrijft en weefsel weer levendig maakt. Hij reinigt"ook de omgeving en de chakra's', en absorbeert negatieve energieŽn en transformeert ze tot positieve krachten die het lichaam stimuleren zichzelf te genezen.

Amber is een krachtige beschermer die het alledaagse zelf met de hogere spirituele werkelijkheid verbindt.

 

Psychisch brengt amber stabiliteit in uw leven, maar motiveert ook door wensen te verbinden met de kracht ze te vervullen. Zijn warme, stralende energieŽn zorgen voor een zonnige, spontane houding die toch respect voor tradities toont. Hij kan helpen suÔcidale of depressieve neigingen tegen te gaan.

 

Geestelijk stimuleert amber het intellect en bevordert een creatieve zelfexpressie. Het zorgt voor evenwicht en geduld, moedigt het nemen van beslissingen aan en ondersteunt het geheugen. De flexibiliteit lost oppositie op.

 

Emotioneel moedigt amber een vreedzame houding aan en ontwikkelt vertrouwen.

Spiritueel bevordert amber altruÔsme en geeft wijsheid.

 

GENEZING Amber is een krachtige chakrareiniger en -heler.

Op fysiek niveau : voor vitaliteitDoor pijn en negatieve energie te absorberen brengt amber het lichaam opnieuw in evenwicht.

Amber vermindert stress, resoneert met de keel, hulp bij behandeling kropgezwellen en andere keelaandoeningen, de maag, milt, nieren, blaas, lever en galblaas, hulp door vermindering gewrichtsproblemen en versterking van de slijmvliezen.

Tot slot kan amber het navelchakra (ZONNEVLECHT)stimuleren en helpen bij het aarden van energieŽn in het lichaam.

POSITIE Draag amber gedurende lange perioden, vooral op de pols of de keel, of leg hem op een relevante plaats. Bij de behandeling van baby's en kinderen is het raadzaam als eerst de moeder de steen draagt

op een rijtje gezet :

* Helpt tegen abcessen: plak de steen ís nachts met een hechtpleister vast en draag hem overdag.

* Opleggen bij steenpuisten: zolang de steenpuist niet open is, plakt u er ook ís nachts een barnsteen op.

* Helpt bij acute huiduitslag.

* Direct op de huid gedragen en in combinatie met andere stenen, die het immuunsysteem versterken, kan barnsteen mogelijk effect hebben

* Helpt in de hand en als sieraad tegen allergieŽn.

* Kan als aanvullende therapie worden gebruikt bij psoriasis.

* Positief effect bij alle vormen van gewrichtsproblemen.

* Goede hulp bij ischiasklachten en spit: plak kleine stenen of een kettinkje met platte stenen met hechtpleister op de plek waar de heupzenuw uit de wervelkolom komt.

* Als de steen wordt gedragen, helpt hij bij jicht (eventueel samen met turkoois). Gebruik daarbij ook diamant- of topaaswater, waarbij de diamant ten minste twaalf uur in het water moet hebben gelegen.

* Helpt bij astma en ademhalingsklachten.

* hulp ter voorkoming van  bronchitis: dragen en daarbij ís avonds een pyrietzon op het borstbeen leggen.

* Samen met hematiet en chalcedoon helpt barsteen bij vermoeide en opgezette benen (een ketting van beide stenen dragen).

* Als niet al te strak aangebrachte beenband van platte stenen samen met hematiet en chalcedoon helpt barnsteen tegen spataderen. Gebruik ook daarbij hematietwater.

* Helpt bij doorbloedingsstoornissen.

* Werkt koortsverlagend (op de huid gedragen).

* Als hulpmiddel : Als ketting goed resultaat bij hoofdpijn. De steen is algemeen gekend bij chronisch terugkerende migraine; draag hem gedurende lange tijd steeds bij u (als platte, korte ketting, die ís nachts niet storend is, direct op de huid).

* Kan bij verlammingsverschijnselen (bij voorbeeld na een beroerte) goed helpen: draag ís nachts een ketting; vervang die overdag door een ketting van toermalijn.

* Kan het hart steunen bij hartzwakte.

* Een ketting vermindert de klachten die worden veroorzaakt door hooikoorts: draag de ketting van januari tot eind juli.

* Helpt vaak bij problemen met de lever (opleggen).

* Helpt bij aanleg voor gebitsontstekingen: regelmatig spoelen met barnsteenwater.

* Een barnsteenketting (met daartussen enkele toermalijnen) zou helpen tegen zenuwontstekingen.

* Helpt samen met turkoois tegen reumatische aandoeningen.

* Helpt (met obsidiaan) tegen rugpijn.

* Met barnsteen krijgt de geest meer levensvreugde.

* Barnsteen is een van de belangrijkste en sterkste geneeskrachtige stenen, misschien omdat de steen zijn nog Ďjongeí kracht gemakkelijker loslaat. Als 7000 jaar dragen mensen de barnsteen tegen alle huidproblemen die verband houden met de stofwisseling. Belangrijk is dat de steen veel en langdurig wordt gedragen.

Bronnen en studiemateriaal gespreid over dertig jaar ervaring, lezen, bestuderen en werken met deze ďwonderen uit de natuurĒ

Bron  de KRISTALLENGIDS  van  JUDY HALL          

Veltman uitgevers    ISBN -10:90 5920 338 0

                             ISNB -13:978 90 5920 3389     prijs  14,95Ä  koop nu

Bron  de KRISTALLEN ENCYCLOPEDIE van JUDY HALL   

Veltman uitgevers    ISBN nr 978 90 5920 858 2      prijs  29,95 Ä  koop nu

 

Studiemateriaal  ďZo genezen edelstenenĒ  G.P. Espeet

1992 uitgeverij Ankh-Hermes bv,Deventer  ISBN 90-202-5180-5

Studiemateriaal ďWerken met kristallen en edelstenenĒ Ursula Markham

1989 uitgeverij Schors Ė Amsterdam   ISBN 90 6378 183 0

Studiemateriaal ďHelen met Kristallen en EdelstenenĒ Daya Sarai Chocron

Uitgeverij De  Driehoek Amsterdam 1985 

 

WAARSCHUWING 

De informatie op deze website is zeker niet bedoeld als alternatief voor een medische behandeling.  Bij ziekte raadpleegt U uw Arts en neemt U de voorgeschreven medicatie.  Na de gestelde diagnose kan U als ondersteuning en hulp een edelsteen gebruiken, samen met uw voorgeschreven medicatie, tijdens het gehele genezingsproces.

De informatie op deze website mag ook niet als of voor een diagnose worden gebruikt.

Kristallen zijn zeer krachtig en ze kunnen gemakkelijk verkeerd gebruikt worden en zelfs misbruikt worden, de uitleg kan gemakkelijk verkeerd begrepen worden.

Als U twijfelt aan hun werking, raadpleeg dan een deskundige, met name als het gaat om de ondersteuning van kristallen bij ziektebeeld, na diagnose door uw arts. Gebruik ze niet als vervanging van een medicijn.

Als U een kristal aankoopt : doe dit dan in vertrouwen, zeker bij een deskundige die met liefde en respect de kristallen behandelt, ze zuivert, u leert hoe ze te gebruiken Ö

Bij aankoop van kristallen dient U voorzichtigheid in acht te nemen qua zuiverheid in het (voor de meesten onder ons onzichtbare) auraveld van de kristal, net zoals voor de kwaliteit van het kristal.  (Je koopt ook geen versleten en vuil kledingsstuk in een winkel)

 

 

 

 

 

Geschiedenis en legende :

 

Barnsteen werd gevonden in zesduizend jaar oude graven. Paleontologisch onderzoek heeft aangetoond dat amber 50.000 jaar oud zou zijn. Hij was reeds in de oudheid en in de prehistorie een van de meest begeerde edelstenen. Doordat amber zacht en goed te bewerken is, hadden ze geen enkele moeite om de edelsteen te verwerken en te polijsten tot prachtige stukken voor gebruik in sieraden.

In de 20e eeuw voor Christus, in de bronstijd, was de amber als sieraad, vooral in kettingen en grote kralen, een zeer populair en waardevol bezit. Deze sieraden uit amber zijn gevonden in holen en grotten in Midden- en Noord- Europa. De oude Germanen hadden reeds sieraden en beeldjes uit amber. Het was ook een betaalmiddel in de bronstijd en het stenen tijdperk.

Voor de AssyriŽrs en de BabyloniŽrs waren sieraden van barnsteen heel belangrijk. Homerus bezong deze edelsteen reeds in zijn Odyssee. Aristoteles wist al, in de vierde eeuw voor Christus, dat amber van plantaardige oorsprong was.

De Griekse filosoof Thales van Milete ontdekte in de 6de eeuw de elektrische en warmtegevende eigenschappen van amber. Volgens een Griekse legende zou amber ontstaan zijn uit de tranen van de zusters van Faeton, die door hun verdriet over zijn dood veranderd werden in populieren en wier eeuwige tranen tot amber stolden.

Vooral de Romeinen droegen heel veel juwelen van amber. Het was destijds al een dure edelsteen. Plinius de Oudere beweerde dat barnsteen het overtollige sap van bepaalde bomen was, zoals later ook bevestigd werd. Keizer Nero zond speciale expedities naar de Oostzee via het huidige MoraviŽ en het oostelijke deel van Oostenrijk naar ItaliŽ. De keizer beschreef in gedichten het haar van zijn vrouw als amberkleurig, waardoor bij de hofdames grote wedijver ontstond om hun haar ook in die kleur te laten verven.

In die tijd droegen de vrouwen van Lombarije en Piemont bijna allemaal halskettingen van amber, die als versieringen dienden maar vooral als middel tegen krop, waaraan zij leden door het drinken van te hard water.

Barnsteen werd ook gevonden in de graven van Klein-AziŽ, Griekenland en ItaliŽ. Ook in Engeland en Denemarken zijn bij opgravingen stukken amber en met amber bezette juwelen gevonden.

 

 

 

 

 

 

Up Volgende

Copyright © 2006 levensvreugde. All rights reserved