AMETHIST

Home GEDICHTEN van Ingrid Links  

Up AARDBEIËNKWARTS (cherrykwarts) ACTINOLIET AGAAT AMAZONIET AMETHIST AMETRIEN ANGELIET APATIET APOFYLLIET AQUAMARIJN ARAGONIET AURA KWARTS ATLANTISIET AVENTURIJN AZURIET AZEZTULIET


Engelen
ENGELENKAARTJE
Over Mij
Kanker patiënten
ZUIVEREN WONINGEN EN HANDELSPAND
LichtWesen producten
Kristallen & Edelstenen
CURSUS LICHTWESEN
CURSUS "ENGELEN"
CURSUS EDELSTENEN EN ENGELEN
WORKSHOPS/PARTY
I.E.T.
THERAPIEËN + CONSULTS
MEDITEREN
WEBSHOP    WEBWINKEL
AARTSENGELEN
BACHBOESEMS
SJANKARA produkten
Reportages

Elke EDELSTEEN  kan U zich aanschaffen in het webwinkeltje http://www.engelen-levensvreugde.be

Edelstenen en Mineralen ook genaamd kristallen

AMETHIST           de edelstenen kan U hier in detail bekijken/kopen    

                     ook Amethyst en engelen onderaan te lezen

KENMERKEN

Amethist is een zeer krachtige en beschermende steen met een zeer spirituele vibratie. Het beschermt tegen psychische aanvallen* en zet energie om in liefde. Als natuurlijk kalmerend middel blokkeert amethist geopathische belasting* en negatieve energieën in de omgeving. Zijn sereniteit bevordert hogere bewustzijnstoestanden en meditatie. Amethist heeft grote genezende en reinigende krachten en bevordert spiritueel bewustzijn. Vroeger werd het gedragen om dronkenschap te voorkomen vanwege zijn ontnuchterende effect. Het overwint verslavingen en alle mogelijke blokkades.

Amethist kalmeert of stimuleert de geest. Als u mediteert, wendt het gedachten af van het wereldse naar rust en dieper inzicht. Geestelijk zorgt het voor meer concentratie en een betere beheersing van uw vaardigheden. Het bevordert de assimilatie van nieuwe ideeën en verbindt oorzaak met gevolg.

Deze steen draagt bij aan het besluitvormingsproces, bevordert het gezond verstand en spirituele inzichten en brengt besluiten en inzichten in praktijk. Amethist werkt geestelijk kalmerend en ondersteunt de overdracht van zenuwsignalen door de hersenen. Het komt van pas als slapeloosheid wordt veroorzaakt door een overactieve geest en beschermt tegen terugkerende nachtmerries. Amethist stimuleert het geheugen en verbetert de motivatie zodat u beter in staat bent realistische doelen te stellen.

Amethist brengt hoog en laag met elkaar in evenwicht, verdrijft woede, angst en bezorgdheid, en door droefheid en leed te verlichten helpt het om verlies te verwerken.

Op spiritueel gebied bevordert amethist liefde voor het goddelijke; het geeft inzicht in de ware aard ervan en moedigt onzelfzuchtigheid en spirituele wijsheid aan. Het opent intuïtie en vergroot geestelijke gaven. Amethist is een uitstekende steen voor meditatie en waarzeggen met kristallen* en stimuleert het derde oog. Slapen met een amethist maakt lichaamsuittredingen mogelijk en zorgt voor intuïtieve dromen. Het zet

'lagere' energieën om in de hogere frequenties van spirituele en etherische* gebieden.

GENEZING Amethist bevordert de productie van hormonen en stemt het endocriene stelsel en de spijsvertering op elkaar af. Het stimuleert de reinigende en uitscheidende organen en het immuunsysteem. Als bloedreiniger verlicht amethist fysieke, emotionele en psychische pijn of stress en blokkeert geopathische belasting. Het verlicht hoofdpijn en spanning. Deze steen vermindert kneuzingen, verwondingen en zwellingen en  gehoorstoornissen. Het helpt bij aandoeningen van de longen en de luchtwegen, huidziekten, celstoornissen en spijsverteringskwalen. Het is weldadig voor de ingewanden en bevordert de heropname van water. Amethist gaat slapeloosheid tegen en zorgt voor een verkwikkende slaap.

Op een verfijnd niveau zorgt amethist voor evenwicht en een verbinding tussen de fysieke, geestelijke en emotionele lichamen en verbindt ze vervolgens met het spirituele. Het reinigt de aura*, zet negatieve energie om en stimuleert het keel- en kruinchakra*. Het is nuttig voor mensen die op het punt staan de overgang naar de dood te maken. Amethist kan psychiatrische aandoeningen stabiliseren, maar mag niet worden gebruikt bij paranoia of schizofrenie.

POSITIE Draag of leg het op een relevante plaats, bij voorkeur als sieraad.

Groepen en geoden kunt u in uw omgeving neerzetten, terwijl punten bij healingen kunnen worden gebruikt. Zet de punt naar u toe om energie aan te trekken en van u af om energie af te stoten. Amethist is vooral weldadig als u het op uw keel of hart draagt. Leg het onder uw kussen bij slapeloosheid of nachtmerries. Amethisten verbleken in zonlicht.

 

SPECIFIEKE KLEUREN      

De volgende kleuren en vormen hebben aanvullende eigenschappen:

Violet-lavendelkleurig amethist heeft een bijzonder hoge vibratie. Lila kristallen met een dubbel einde dompelen u onder in bètahersengolven. Ze stimuleren en kalmeren ook het keel- en hartchakra.Violetkleurige'bloemen'brengen lichten liefde in de omgeving.

Visgraatamethist stimuleert het derde oog*, verbetert de innerlijke, in­tuïtieve visie en het uitwendige,fysieke gezichtsvermogen en bevordert reizen buiten het lichaam. Het heeft krachtig gefocuste energie die nega-tivisme verdrijft. Deze steen reinigt de aura en helpt bij het stellen van een auradiagnose. Het heeft een krachtig genezend veld, brengt harmo­nie in de organen en stimuleert het immuunsysteem. Visgraat­amethist helpt u een positief antwoord op elk probleem te vinden.

 De pineapple amethist heeft aan de zijkanten kleine knobbels waarboven de eindpunten uitsteken. Ze zien eruit als de torentjes van een sprookjeskasteel. De steen stimuleert de verbeelding en is een krachtige genezer waar het collec­tieve en familiemythen betreft.

TIPS

Reeds lang wordt deze steen ingezet als hulpmiddel voor geestelijke nuchterheid en geestelijke waakzaamheid, twee eigenschappen welke direct verband houden met het ijzer-element. Om een gezonde en frisse teint te behouden wast men het gezicht iedere ochtend met water waarin een hele nacht lang een amethist gelegen heeft, na vijf dagen gaat men het verschil duidelijk merken, het gezicht wordt frisser in zijn uitstraling.

Bij hoofdpijnen en meestal spanningshoofdpijn, legt men een amethist ruim 10 minuten op het derde oog. Als er op enig lichaamsdeel een kneuzing aanwezig is door een val of stoot dan is het nuttig om de huid rondom de kneuzing zachtjes te bestrijken met een amethist die eerste een beetje vochtig gemaakt is. Bij (dichte) brandwonden strijkt men ook zachtjes met de amethist over de verbrande plek. Een amethist groepje op het nachtkastje geplaatst geeft heldere en veilige dromen die men de volgende dag nog herinneren kan. Mensen die lijden onder een overmatige stress doen er goed aan zich aan te wennen iedere dag een kwartiertje met de amethist te gaan zitten en diep in de steen te kijken.

De spanning zal bij hen weggenomen worden en deze mens zal minder ontvankelijk zijn voor stress. Niet voor niets vinden we een amethist in de bisschop`s ring, het is een steen die ons innerlijke rust, vrede en inzicht kan geven en misschien is dit wel het stuk spiritualiteit wat de amethist met ons deelt. Zet een amethist nooit te lang in de vensterbank aangezien zonlicht deze wonderschone steen in de loop der tijd zal doen verbleken. Regelmatig afspoelen onder lauw water vindt de amethist erg prettig en houdt deze stofvrij.

De amethist is de steen van St. Valentijn

en

de sterrenbeelden Vissen, Weegschaal, Boogschutter en Maagd hebben een bijzondere binding met deze inzicht-steen.

AMETHIST en ENGELEN

Engel : Aartsengel ZADKIËL      engel van de Violette straal  (afbeelding zie)

                                                   aartsengeltje als hangertje koop hier

 Eigenschappen: amethist is de purperen variëteit van kwarts.

De naam 'amethist' is afkomstig van het Griekse amethustos, wat 'niet dronken' betekent.

Dat hangt mogelijk samen met het geloof dat amethist de effecten van alcohol zou tegengaan, maar de Grieken bedoelden waarschijnlijk de bijna wijnkleurige tint van sommige amethisten. De kleur is ongeëvenaard. Een amethist is altijd purper, maar in uiteenlopende tinten.

Psychologisch: de hoge vibratie wordt gebruikt om meditatie te versterken.

Mentaal: kalmeert en focust een overactieve geest. Verdiept het begrip van onderliggend prestige.

Emotioneel: verzachtend; wordt gebruikt tegen stress en emotionele uitputting. Helpt ook bij verslavingen en verslavende karaktertrekken.

Fysiek: amethist heeft een breed spectrum van helende energieën. Hij kan dus op elk pijnlijk gebied worden gelegd. Is kalmerend bij hoofdpijn en migraine; mensen die last van hoofdpijn hebben, bewaren vaak een paar amethistkristallen in de koelkast, klaar voor gebruik bij een aanval. Houd de koude amethist op de slapen.

Genezing: heeft een breed spectrum van toepassingen.

Positie: leg hem op het voorhoofd- of het kruinchakra om de energie in balans te brengen. Leg hem ergens op het lichaam of in de aura, zoals uw intuïtie aangeeft. Leg hem onder uw kussen of op een nachtkastje om nachtmerries en slapeloosheid te voorkomen.

Een amethistgeode of -cluster reinigt de omgeving van grote hoeveelheden stagnerende energie.

Gebruik hem in een kamer waar veel mensen zijn geweest.

 

 

 

 

 

 

Bronnen en studiemateriaal gespreid over dertig jaar ervaring, lezen, bestuderen en werken met deze “wonderen uit de natuur”

Bron  de KRISTALLENGIDS  van  JUDY HALL          

Veltman uitgevers    ISBN -10:90 5920 338 0

                             ISNB -13:978 90 5920 3389     prijs  14,95€  koop nu

Bron  de KRISTALLEN ENCYCLOPEDIE van JUDY HALL   

Veltman uitgevers    ISBN nr 978 90 5920 858 2      prijs  29,95 €  koop nu

 

Studiemateriaal  “Zo genezen edelstenen”  G.P. Espeet

1992 uitgeverij Ankh-Hermes bv,Deventer  ISBN 90-202-5180-5

Studiemateriaal “Werken met kristallen en edelstenen” Ursula Markham

1989 uitgeverij Schors – Amsterdam   ISBN 90 6378 183 0

Studiemateriaal “Helen met Kristallen en Edelstenen” Daya Sarai Chocron

Uitgeverij De  Driehoek Amsterdam 1985 

 

WAARSCHUWING 

De informatie op deze website is zeker niet bedoeld als alternatief voor een medische behandeling.  Bij ziekte raadpleegt U uw Arts en neemt U de voorgeschreven medicatie.

De informatie op deze website mag ook niet als of voor een diagnose worden gebruikt.

Kristallen zijn zeer krachtig en ze kunnen gemakkelijk verkeerd gebruikt worden en zelfs misbruikt worden, de uitleg kan gemakkelijk verkeerd begrepen worden.

Als U twijfelt aan hun werking, raadpleeg dan een deskundige, met name als het gaat om de ondersteuning van kristallen bij ziektebeeld, na diagnose door uw arts. Gebruik ze niet als vervanging van een medicijn.

Als U een kristal aankoopt : doe dit dan in vertrouwen, zeker bij een deskundige die met liefde en respect de kristallen behandelt, ze zuivert, u leert hoe ze te gebruiken …

Bij aankoop van kristallen dient U voorzichtigheid in acht te nemen qua zuiverheid in het (voor de meesten onder ons onzichtbare) auraveld van de kristal, net zoals voor de kwaliteit van het kristal.  (Je koopt ook geen versleten en vuil kledingsstuk in een winkel)

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorige Up Volgende

Copyright © 2006 levensvreugde. All rights reserved