AGAAT

Home GEDICHTEN van Ingrid Links  

Up AARDBEIňNKWARTS (cherrykwarts) ACTINOLIET AGAAT AMAZONIET AMETHIST AMETRIEN ANGELIET APATIET APOFYLLIET AQUAMARIJN ARAGONIET AURA KWARTS ATLANTISIET AVENTURIJN AZURIET AZEZTULIET


Engelen
ENGELENKAARTJE
Over Mij
Kanker patiŽnten
ZUIVEREN WONINGEN EN HANDELSPAND
LichtWesen producten
Kristallen & Edelstenen
CURSUS LICHTWESEN
CURSUS "ENGELEN"
CURSUS EDELSTENEN EN ENGELEN
WORKSHOPS/PARTY
I.E.T.
THERAPIEňN + CONSULTS
MEDITEREN
WEBSHOP    WEBWINKEL
AARTSENGELEN
BACHBOESEMS
SJANKARA produkten
Reportages

Elke EDELSTEEN  kan U als hangertje bekijken en/of kan U zich aanschaffen in het webwinkeltje

http://www.engelen-levensvreugde.be/contents/nl/d37.html  

 

Edelstenen en Mineralen ook genaamd kristallen

A G A A T         De edelstenen kan U  nu in detail bekijken en/of kopen

Ook   Botswana agaat     Mosagaat      Blue Lace Agaat of Chalcedon agaat en Vuur agaat

 

KLEUR

helder of melkwit, grijs, blauw, groen, roze, bruin, vaak kunstmatig gekleurd

UITERLIJK

wasachtig en zacht, gewoonlijk gestreept, soms doorzichtig met kleine kristallen; diverse grootten; vaak verkocht als kunstmatig gekleurde schijven zonder extra therapeutische eigenschappen

ZELDZAAMHEID

goed verkrijgbaar

VINDPLAATS

Verenigde Staten, India, Marokko,TsjechiŽ, BraziliŽ, Afrika

Sterrenbeeld : Tweeling & maagd

Chakra : Afhankelijk van kleur.

KENMERKEN

Dit is een zeer stabiel kristal, gevormd uit microscopische kristallen van kwarts in strepen. Agaten zijn aardende stenen die een emotioneel, fysiek en intellectueel evenwicht scheppen. Ze helpen bij het centreren en stabiliseren van fysieke energie.

Agaat heeft de kracht om yin en yang te harmoniseren, de positieve en negatieve krachten die het universum in stand houden.

De steen, met zijn kalmerende werking, werkt langzaam maar geeft veel kracht. De vele lagen kunnen verborgen informatie aan het licht brengen.

Psychisch maakt agaat de acceptatie van uw zelf mogelijk, wat uw zelfvertrouwen vergroot. Het stimuleert zelfanalyse en de waarneming van verborgen omstandigheden en wijst u op elk ongemak dat uw welzijn verstoort.

Agaten versterken de geestelijke functie door een betere concentratie en betere analytische vermogens.

De liefde van agaat voor oprechtheid moedigt het spreken van de waarheid aan.

Agaten met heldere kristallen kunnen herinneringen stimuleren.

Emotioneel overwint dit kristal negativisme en verbittering van het hart. Het geneest innerlijke woede door liefde te koesteren en de moed te geven om opnieuw te beginnen. Tevens schept het een gevoel van veiligheid en zekerheid bij het opheffen van innerlijke spanning.

Spiritueel verhoogt agaat het bewustzijn en verbindt het u met het collectieve bewustzijn van de eenheid van het leven. Het moedigt contemplatie en assimilatie van levenservaringen aan, wat leidt tot spirituele groei en innerlijke stabiliteit.

GENEZING Agaat stabiliseert de aura en elimineert en transformeert negatieve energieŽn. Het reinigende effect is krachtig op fysiek en emotioneel niveau. Op het hart gelegd geneest het de emotionele aandoening die het accepteren van liefde verhindert. Op de buik gelegd  stimuleert agaat de spijsvertering. Het heelt de ogen, de maag en de baarmoeder; het reinigt het lymfestelsel en de alvleesklier, en het verstevigt de bloedvaten en helpt bij huidaandoeningen.

POSITIE Houd of leg het op een relevante plaats op het lichaam.

SPECIFIEKE KLEUREN EN SOORTEN Naast de algemene kenmerken hebben specifieke kleuren aanvullende eigenschappen:

Blauw-groen agaat is gewoonlijk kunstmatig geproduceerd glas en heeft geen therapeutische eigenschappen.

Groen agaat versterkt de geestelijke en emotionele flexibiliteit en vergroot de besluitvaardigheid. Nuttig bij het oplossen van geschillen.

Roze agaat bevordert liefde tussen ouder en kind. Leg het op het hart voor een optimaal effect,

Botswana-agaat wordt alleen in Botswana gevonden en is erg nuttig voor iemand die te maken heeft met vuur of rook. Het is weldadig voor mensen die roken of willen ophouden met roken. Botswana-agaat blijft niet bij problemen hangen, maar zoekt naar oplossingen. Het helpt u onbekend terrein te verkennen en uw creativiteit te onderzoeken. Op geestelijk niveau helpt het u dingen in een breder verband te zien. Op emotioneel niveau gaat het onderdrukking tegen. Deze agaatsoort heeft vaak knobbeltjes en omdat het grijs en gewoonlijk ovaal is, ziet het eruit als hersenen, waarmee het resoneert. Het is bijzonder nuttig bij het assimileren van zuurstof, stimuleert de bloedsomloop en is weldadig voor de huid. Het helpt ook bij een depressie. Op niet-fysiek niveau stimuleert het "het kruinchakra", waardoor energie in het auraveld komt.

Het is speciaal voor kinderen !  Vooral voor hen die zeer actief zijn.

Samenstelling: SiO2, hardheid: 6-7; dichtheid: 2,6.

nu in detail bekijken en/of kopen               

BLUE LACE AGAAT  wordt ook genoemd : Chalcedon agaat

kleur : bleekblauw met witte of donkerder lijnen

Uiterlijk : gestreept zowel klein getrommeld, als hangertje en ook grotere schijven.

verkrijgbaar : het is gemakkelijk te verkrijgen

vindplaats : net zoals agaat.

 

AANVULLENDE EIGENSCHAPPEN

Blue lace agaat is een uitstekende helende steen. Zijn zachte energie is verkoelend en kalmerend en zorgt voor gemoedsrust. Het is met name effectief bij het activeren en helen van het keelchakra en maakt vrije expressie van gedachten en gevoelens mogelijk.

Het toont de weg naar het ervaren van hogere energieŽn. De steen is een van de grote ondersteunende stenen voor woede, infectie, ontsteking en koorts.

Psychisch werkt blue lace agaat tegen het onderdrukken van gevoelens die voortvloeien uit de angst om beoordeeld en afgewezen te worden. Van oordelen is vaak sprake in een ouder/kind relatie, zowel in de jeugd als tijdens de volwassenheid. Daardoor worden gevoelens achtergehouden en blokkeert de gebrekkige zelfexpressie het keelchakra en kan deze de borstkas beÔnvloeden - het gevoel te zullen stikken. Blue lace agaat lost het oude patroon van onderdrukking op en moedigt een nieuwe wijze van expressie aan. Het helpt mannen hun gevoelige aard te bevrijden en te accepteren.

Geestelijk helpt blue lace agaat bij de verbale expressie van gedachten en gevoelens en het gaat geestelijke stress tegen. Emotioneel neutraliseren de vredige energieŽn die van deze steen uitgaan, gevoelens van woede.

Spiritueel reinigt blue lace agaat het keelchakra zodat de hoogste spirituele waarheden tot uitdrukking kunnen worden gebracht. Het is een steen die gedachten verbindt met spirituele vibratie en voor diepe gemoedsrust zorgt.

GENEZING Blue lace agaat  de keel. Zijn eigenschap om geblokkeerde zelfexpressie te bevrijden maakt de steen tot een goed middel bij problemen met schouder en nek, een gebrekkig werkende schildklier en infecties van keel en lymfstelsel. Je kan het gebruiken bij koorts, verwijdert blokkades in het zenuwstelsel, helpt bij pijn in de botten en botmisvormingen, versterkt het skelet en helpt bij breuken. Het helpt ook haarvaatjes en de alvleesklier. Hulp bij een onbalans in het hersenvocht en bij een waterhoofd. Blue lace agaat  focust en richt geluid naar de juiste plaats.

POSITIE : Op een relevante plaats, vooral op de keel.

nu in detail bekijken en/of kopen     

VUURAGAAT

kleur : bruinachtig - rood, oranje, blauw en groen.

uiterlijk : wervelende, stralende steen

zeldzaamheid : in gespecialiseerde winkels

vindplaats : Verenigde Staten, TsjechiŽ, India, Ijsland, Marokko en BraziliŽ

 

AANVULLENDE EIGENSCHAPPEN Vuuragaat heeft een diepe band met de aarde en zijn energie is kalmerend en zorgt voor veiligheid en zekerheid. Met zijn aardende krachten biedt het steun in moeilijke tijden.

Vuuragaat heeft een krachtige beschermende functie, vooral bij vervloekingen. Het bouwt een beschermend schild rond het lichaam op en laat onrecht naar de bron terugkeren

Fysiek is vuuragaat, zoals zijn naam al aangeeft, verbonden met het element vuur; het stimuleert seksuele activiteiten, bezielt het basischakra* en bevordert de vitaliteit op alle niveaus. Op psychisch niveau verjaagt vuuragaat angst en zorgt het voor diep gevoelde zekerheid.

Het vasthouden van vuuragaat moedigt introspectie aan, waardoor innerlijke problemen moeiteloos worden opgelost. Het helpt begeerten en vernietigende verlangens op te heffen en kan nuttig zijn bij de behandeling van verslavingen.

Spiritueel helpt deze beschermende steen bij het ontspannen van het lichaam, wat de meditatie ten goede komt. Deze agaatsoort zou voor de absolute volmaaktheid staan, omdat het zorgt voor spirituele kracht en het de evolutie van het bewustzijn bevordert.

Hulp bij maagkwalen, het zenuwstelsel, het endocriene stelsel en stoornissen in de bloedsomloop. Het is goed voor de ogen, zien in het donker en verheldert het zicht op innerlijke, intuÔtieve niveaus en uiterlijke,fysieke niveaus. Het resoneert met de meridiaan van de drievoudige verwarmer* en is te gebruiken om hem weer in evenwicht te brengen door opflakkeringen tegen te gaan en hitte uit het lichaam te verwijderen. Vuuragaat brengt vitaliteit in het lichaam en voorkomt dat de energie opraakt. Als een chakra* uit balans is, brengt vuuragaat het weer zachtjes op zijn plaats. Op een verfijnd niveau lost vuuragaat etherische blokkades op en energetiseert het de aura*.

POSITIE U kunt vuuragaat langdurig dragen of desgewenst op het hoofd of een relevante plaats van het lichaam leggen.

nu in detail bekijken en/of kopen           

MOS AGAAT

groen, blauw, rood, geel, bruin

doorzichtig of doorschijnend met vertakkende tekeningen als van bladeren of mos; vaak klein en getrommeld

goed verkrijgbaar

Verenigde Staten, AustraliŽ, India

AANVULLENDE EIGENSCHAPPEN Mosagaat verfrist de ziel en stelt u in staat de schoonheid in alles om u heen te zien. Het helpt bij het vermin¨deren van gevoeligheid voor het weer en bij milieuvervuiling. Deze steen is zeer weldadig voor iedereen die in de landbouw werkzaam is of met plantkunde te maken heeft.

Deze geboortekristal helpt vroedvrouwen bij hun werk, bevordert een vlotte bevalling. Het is een steen voor een nieuw begin en voor het opheffen van blokkades of spirituele belemmeringen.

Mosagaat is een steen van rijkdom en trekt overvloed aan.

Het kristal kan met een dubbel doe! werken: het biedt intellectuelen toegang tot hun intuÔtieve gevoelens en helpt intuÔtieve mensen hun energie op praktische wijze te kanaliseren.

Op het psychische vlak verbetert mosagaat het zelfrespect en versterkt het positieve karaktertrekken. Het vermindert angst en diepgewortelde stress. Het helpt bij de ontwikkeling van kracht en het vermogen om met andere mensen om te gaan, en stimuleert de uitbreiding van iemands persoonlijke ruimte en groei. Deze agaatsoort versterkt het vermogen om iets nog eens te proberen en inspireert tot nieuwe idealen.

Geestelijk bevordert mosagaat zelfexpressie en communicatie. Het brengt uw emoties in evenwicht en vermindert stress en angst. Het moedigt vertrouwen en hoop aan, want het is een zeer optimistische steen. Daarnaast is de steen behulpzaam voor iedereen die depressief is vanwege levensomstandigheden of een onbalans in de hersenen. Ongeacht hoe moeilijk die omstandigheden kunnen zijn, mosagaat geeft inzicht in de achterliggende oorzaak.

GENEZING Mosagaat bespoedigt herstel en ondersteunt bij langdurige ziekten. Het gaat ontstekingen tegen, reinigt de bloedsomloop en de excretie, stimuleert de lymfstroom en versterkt het immuunsysteem. Het helpt  uitdroging te voorkomen, kan ingezet worden bij infecties, verkoudheden, griep en koorts. Bij ontstekingen en zwellingen in lymfknopen. Als elixer op de huid aangebracht behandelt mosagaat schimmelinfecties en andere huidinfecties

nu in detail bekijken en/of kopen     

 

Bronnen en studiemateriaal gespreid over dertig jaar ervaring, lezen, bestuderen en werken met deze ďwonderen uit de natuurĒ

Bron  de KRISTALLENGIDS  van  JUDY HALL          

Veltman uitgevers    ISBN -10:90 5920 338 0

                             ISNB -13:978 90 5920 3389     prijs  14,95Ä  koop nu

Bron  de KRISTALLEN ENCYCLOPEDIE van JUDY HALL   

Veltman uitgevers    ISBN nr 978 90 5920 858 2      prijs  29,95 Ä  koop nu

 

Studiemateriaal  ďZo genezen edelstenenĒ  G.P. Espeet

1992 uitgeverij Ankh-Hermes bv,Deventer  ISBN 90-202-5180-5

Studiemateriaal ďWerken met kristallen en edelstenenĒ Ursula Markham

1989 uitgeverij Schors Ė Amsterdam   ISBN 90 6378 183 0

Studiemateriaal ďHelen met Kristallen en EdelstenenĒ Daya Sarai Chocron

Uitgeverij De  Driehoek Amsterdam 1985 

 

WAARSCHUWING 

De informatie op deze website is zeker niet bedoeld als alternatief voor een medische behandeling.  Bij ziekte raadpleegt U uw Arts en neemt U de voorgeschreven medicatie.

De informatie op deze website mag ook niet als of voor een diagnose worden gebruikt.

Kristallen zijn zeer krachtig en ze kunnen gemakkelijk verkeerd gebruikt worden en zelfs misbruikt worden, de uitleg kan gemakkelijk verkeerd begrepen worden.

Als U twijfelt aan hun werking, raadpleeg dan een deskundige, met name als het gaat om de ondersteuning van kristallen bij ziektebeeld, na diagnose door uw arts. Gebruik ze niet als vervanging van een medicijn.

Als U een kristal aankoopt : doe dit dan in vertrouwen, zeker bij een deskundige die met liefde en respect de kristallen behandelt, ze zuivert, u leert hoe ze te gebruiken Ö

Bij aankoop van kristallen dient U voorzichtigheid in acht te nemen qua zuiverheid in het (voor de meesten onder ons onzichtbare) auraveld van de kristal, net zoals voor de kwaliteit van het kristal.  (Je koopt ook geen versleten en vuil kledingsstuk in een winkel)

 

 

 

 

 

Vorige Up Volgende

Copyright © 2006 levensvreugde. All rights reserved