AQUAMARIJN

Home GEDICHTEN van Ingrid Links  

Up AARDBEIËNKWARTS (cherrykwarts) ACTINOLIET AGAAT AMAZONIET AMETHIST AMETRIEN ANGELIET APATIET APOFYLLIET AQUAMARIJN ARAGONIET AURA KWARTS ATLANTISIET AVENTURIJN AZURIET AZEZTULIET


Engelen
ENGELENKAARTJE
Over Mij
Kanker patiënten
ZUIVEREN WONINGEN EN HANDELSPAND
LichtWesen producten
Kristallen & Edelstenen
CURSUS LICHTWESEN
CURSUS "ENGELEN"
CURSUS EDELSTENEN EN ENGELEN
WORKSHOPS/PARTY
I.E.T.
THERAPIEËN + CONSULTS
MEDITEREN
WEBSHOP    WEBWINKEL
AARTSENGELEN
BACHBOESEMS
SJANKARA produkten
Reportages

Elke EDELSTEEN  kan U als hangertje bekijken en/of kan U zich aanschaffen in het webwinkeltje

http://www.engelen-levensvreugde.be/contents/nl/d37.html  

 

Edelstenen en Mineralen ook genaamd kristallen

 AQUAMARIJN       onderaan Aquamarijn en engelen

                                         hier alle edelstenen Aquamarijn (beryl) bekijken/kopen

 

 kleur : blauw-groen      uiterlijk : helder tot opaak kristal            zeldzaaheid : gemakkelijk te verkrijgen                                   vindplaats : Verenigde Staten, Mexico, Rusland, Brazilië, India, Ierland, Zimbabwe, Afghanistan, Pakistan Behoor

Aquamarijn edelsteen behoort tot de groep edelstenen : BERYL   : blauwe Beryl of Aquamarijn 

 

KENMERKEN De kalmerende energieën van aquamarijn verminderen stress. Aquamarijn harmoniseert zijn omgeving en beschermt tegen verontreinigingen. In vroeger tijden werd het geacht duistere krachten tegen te gaan en de geesten van het licht in te schakelen. Het werd door zeelieden gedragen als talisman tegen verdrinken.

Psychisch heeft aquamarijn een affiniteit met gevoelige mensen. Het heeft de kracht om anderen tolerant te maken, bestrijdt de neiging te oordelen, biedt steun aan iemand die gebukt gaat onder verantwoordelijkheden en moedigt mensen aan verantwoordelijkheid voor zichzelf te nemen. Het schept een oprechte, volhardende en dynamische persoonlijkheid. Het kan oude, zelfvernietigende programma's doorbreken.

Aquamarijn kalmeert de geest door van buiten komende gedachten te verwijderen. Het filtert informatie die de hersenen wil binnendringen, verheldert de waarneming, verscherpt het intellect en heft verwarring op. Met zijn vermogen om onvoltooide zaken tot een einde te brengen is aquamarijn nuttig bij voltooiingen op alle niveaus. Het heft blokkades in de communicatie op en bevordert zelfexpressie. Deze steen helpt onderliggende emotionele kwesties te begrijpen en de eigen gevoelens te interpreteren. Het verlicht angsten en vergroot de gevoeligheid.

Spiritueel verscherpt aquamarijn de intuďtie en helderziendheid. Het is een prachtige steen voor meditaties, bevordert een hoge bewustzijnstoestand en spirituele waakzaamheid en moedigt dienstbaarheid aan de mensheid aan. Aquamarijn beschermt de aura*, brengt de chakra's* op één lijn, verheldert het keelchakra en brengt communicatie vanaf een hoger niveau op gang. Het zorgt ook voor harmonie tussen de fysieke en spirituele lichamen.

GENEZING Aquamarijn helpt tegen keelpijn, opgezwollen klieren en schildklierproblemen. Het helpt bij harmonisatie van de hypofyse en regulatie van hormonen en groei. Het heeft een versterkende werking en geeft kracht aan de reinigende organen; verder ondersteunt het de ogen, de kaak, het gebit en de maag, helpt tegen bij- en verziendheid en kalmering bij overreacties van het immuunsysteem en autoďmmuunziekten als hooikoorts.

POSITIE Hang of leg de steen op een relevante plaats. U kunt het kristal op uw ogen leggen of als elixer vernevelen.

 

Sterrenbeeld
Waterman

Chakra
Keel   5°

Draag elke soort beryl, indien mogelijk, als een colier om de hals, zodat je een gesloten kring krijgt, vooral, zeker bij aquamarijn. Indien niet mogelijk, hangertje of knuffelsteentje dat je altijd bij je hebt.

Beryl

 

Edelstenen en Mineralen ook genaamd kristallen

 

KLEUR

roze, goud, geel, groen, wit, blauw

UITERLIJK

prismatische kristallen, kunnen doorzichtig en piramidaal zijn; alle formaten

ZELDZAAMHEID

de meeste vormen zijn gemakkelijk te krijgen, maar soms duur

VINDPLAATS

Verenigde Staten, Rusland, Australië, Brazilië, Tsjechië, Frankrijk, Noorwegen

 

Beryl is een belangrijke groep edelstenen met zeer wisselende eigenschappen. De stenen kunnen groen, blauw, geel, rood en wit van kleur zijn en doorzichtig tot doorschijnend. Enkele bekende beryl-varianten zijn: smaragd (groen), aquamarijn (blauw), heliodoor (geelgroen), morganiet, (roze), bixbiet (rood) en goudberyl (goudgeel).

 

Naast deze algemene eigenschappen van beryl hebben de verschillende varianten nog aanvullende eigenschappen. Smaragd, aquamarijn, heliodoor en morganiet hebben een eigen pagina.

 

KENMERKEN Beryl leert u hoe u zich kunt beperken tot wat u čcht moet doen. Het is de steen bij uitstek om een stressvol leven aan te pakken en overtollige bagage weg te gooien. Het helpt u af te stemmen op aanwijzingen voor wat u zou moeten doen. Beryl staat voor een zuiver bestaan, helpt potentieel te verwezenlijken en is een uitstekend hulpmiddel bij het waarzeggen met kristallen*. Wordt vaak gebruikt voor kristallen bollen. Het opent en activeert het kruin- en zonnevlechtchakra*.

Op psychisch niveau stimuleert beryl moed, verlicht stress en kalmeert de geest. Met zijn vermogen om verstrooiingen uit te filteren en overprikkeling tegen te gaan moedigt het een positieve visie aan. Het ontmoedigt angst en te veel analyseren.

GENEZING Beryl helpt de uitscheidende organen, versterken van de longen en de bloedsomloop, en vergroten van de weerstand tegen vergiften en vervuilende stoffen. Het kristal beďnvloedt lever, hart, maag en ruggengraat en is behulpzaam bij hersenschuddingen.

POSITIE Leg het op een relevante plaats of gebruik het bij het waarzeggen met kristallen*.

Sterrenbeeld : Kreeft

Chakra : Afhankelijk van kleur.

Samenstelling: Be3Al2(SiO3)6, hardheid: 7,5-8 & dichtheid: 2,63-2,80.

 

SPECIFIEKE KLEUREN Naast de algemene kenmerken hebben de volgende kleuren aanvullende eigenschappen:

Gouden beryl is een 'zienersteen'die wordt gebruikt in rituele magie en helpt bij het waarzeggen en bij magische activiteiten. Dit kristal bevordert een zuivere bestaanswijze. Het brengt iemand initiatief en onafhankelijkheid bij en stimuleert de wil om te slagen en het vermogen om potentieel te verwezenlijken. Beryl opent het kruin- en zonnevlechtchakra.

 

Morganiet (roze beryl) trekt liefde aan en onderhoudt haar. Het moedigt liefdevolle gedachten en handelingen aan en schept ruimte om van het leven te genieten.                                                                                                        

Als roze steen activeert en reinigt het het hartchakra, kalmeert een gestrest leven en ondersteunt het zenuwstelsel.    Deze steen helpt u de ontsnappingsroutes, de geslotenheid van geest en zelfzucht te herkennen die spirituele vooruitgang blokkeren.                                                                                                                                           

Morganiet helpt u bewust te worden van de miskende behoeften van de ziel en om onvervulde emotionele behoeften en verzwegen gevoelens te herkennen.                                                                                                                    

Dit krachtige kristal heft bewuste of onbewuste weerstand tegen genezing en transformatie op, verandert de slachtoffermentaliteit en maakt het hart ontvankelijk voor onvoorwaardelijke liefde en genezing. Tevens houdt het het emotionele lichaam stabiel wanneer zich psychosomatische veranderingen voltrekken.

Bij gebruik als geneeskrachtige steen beďnvloedt morganiet stress en stressgerelateerde ziekten.

Bixbiet (rode beryl) opent de basischakra's en voorziet ze van energie. (Zie ook smaragd)

 HELIODOOR  (zeer, zeer duur)
- Familie : beryl
- Samenstelling : de kleurende stof is uraniumoxyde, radioactief. Kleur: lichtgeel groen
- Astrologie : Zon, Leeuw
- Chakra : zonnevlecht
- Naamgeving : van het Grieks ‘helios’ (zon)
- Is goed voor : de spijsvertering en de nierwerking
- Tegen : rugklachten, vergiftiging
- Versterkt : hart, ogen, zonnevlecht.   Opgelet met gebruik, deze steen is licht radioactief ! 
             

 

AQUAMARIJN en ENGELEN

Aartsengel Muriël

 

Eigenschappen: aquamarijn, de 'edelsteen van de zee', heeft zijn naam te danken aan zeewater. Naar verluidt is het de schat van de meerminnen en heeft het de kracht om zeelieden op zee te beschermen. In de oudheid geloofde men ook dat aquamarijn bescherming bood tegen de listen van de duivel, en dat als u van aquamarijn droomde, u nieuwe vrienden zou maken.

Het bevrijdt u van de indrukken en invloeden van anderen.

 

Psychologisch: aquamarijn heeft een sterke affiniteit met mensen die zijn afgestemd op verfijnde energieën, en werkt als een steen van dapperheid door onharmonische en conflictueuze energie uit te filteren. Maakt communicatie met het engelendomein mogelijk. Vergroot occulte gaven, met name het vermogen om af te stemmen op beelden uit het verleden en andere dimensies.

 

Mentaal: kalmeert en focust de geest, waardoor het intellect wordt verscherpt. Verheldert de waarneming, zodat we gemakkelijker in staat zijn om onderliggende gedragspatronen te zien die we moeten opgeven om verder te kunnen gaan in ons leven.

 

Emotioneel: kalmerend en verzachtend voor de emoties. Heft energieblokkades snel op en spoelt woede, schuld, haat, wrok en angst weg. Goed tegen verdriet en leed.

 

Fysiek: helpt bij keelpijn,  gezwollen  klieren en problemen met de schildklier. Helpt bij bevorderen van het afdrijven van vloeistoffen,  en heeft een weldadig effect op de nieren, de blaas, de ogen en het immuunsysteem. Is een goed hulpmiddel tegen paniekaanvallen, zeeziekte en fobieën. kan helpen tegen hooikoorts en allergische reacties.

 

Genezing: kalmerend.

 

Positie: op alle chakra's. Draag het als hanger of ring, gezet in zilver of goud. Vormt een uitstekende edelsteenessence die u met de stroom mee laat gaan.

 

WAARSCHUWING 

De informatie op deze website is zeker niet bedoeld als alternatief voor een medische behandeling.  Bij ziekte raadpleegt U uw Arts en neemt U de voorgeschreven medicatie.

De informatie op deze website mag ook niet als of voor een diagnose worden gebruikt.

Kristallen zijn zeer krachtig en ze kunnen gemakkelijk verkeerd gebruikt worden en zelfs misbruikt worden, de uitleg kan gemakkelijk verkeerd begrepen worden.

Als U twijfelt aan hun werking, raadpleeg dan een deskundige, met name als het gaat om de ondersteuning van kristallen bij ziektebeeld, na diagnose door uw arts. Gebruik ze niet als vervanging van een medicijn.

Als U een kristal aankoopt : doe dit dan in vertrouwen, zeker bij een deskundige die met liefde en respect de kristallen behandelt, ze zuivert, u leert hoe ze te gebruiken …

Bij aankoop van kristallen dient U voorzichtigheid in acht te nemen qua zuiverheid in het (voor de meesten onder ons onzichtbare) auraveld van de kristal, net zoals voor de kwaliteit van het kristal.  (Je koopt ook geen versleten en vuil kledingsstuk in een winkel)

 

Bronnen en studiemateriaal gespreid over dertig jaar ervaring, lezen, bestuderen en werken met deze “wonderen uit de natuur”

Gedeelte opgenomen uit o.a. Bron  de KRISTALLENGIDS  van  JUDY HALL          

Veltman uitgevers    ISBN -10:90 5920 338 0

                             ISNB -13:978 90 5920 3389     prijs  14,95€  koop nu

Bron  de KRISTALLEN ENCYCLOPEDIE van JUDY HALL   

Veltman uitgevers    ISBN nr 978 90 5920 858 2      prijs  29,95 €  koop nu

 

Studiemateriaal  “Zo genezen edelstenen”  G.P. Espeet

1992 uitgeverij Ankh-Hermes bv,Deventer  ISBN 90-202-5180-5

Studiemateriaal “Werken met kristallen en edelstenen” Ursula Markham

1989 uitgeverij Schors – Amsterdam   ISBN 90 6378 183 0

Studiemateriaal “Helen met Kristallen en Edelstenen” Daya Sarai Chocron

Uitgeverij De  Driehoek Amsterdam 1985 

 

 

 

 

 

 

 

Vorige Up Volgende

Copyright © 2006 levensvreugde. All rights reserved