CALCIET

Home GEDICHTEN van Ingrid Links  

Up CALCIET CARNEOOL CELESTIEN CERUSIET CHALCEDOON CHALCOPYRIET CHAROŌET CHIASTOLIET/ANDALUSIET CHRYSANTSTEEN CHRYSOBERYL CHRYSOCOLLA CHRYSOPRAAS CITRIEN CYANIET


Engelen
ENGELENKAARTJE
Over Mij
Kanker patiŽnten
ZUIVEREN WONINGEN EN HANDELSPAND
LichtWesen producten
Kristallen & Edelstenen
CURSUS LICHTWESEN
CURSUS "ENGELEN"
CURSUS EDELSTENEN EN ENGELEN
WORKSHOPS/PARTY
I.E.T.
THERAPIEňN + CONSULTS
MEDITEREN
WEBSHOP    WEBWINKEL
AARTSENGELEN
BACHBOESEMS
SJANKARA produkten
Reportages

Elke EDELSTEEN  kan U als hangertje bekijken en/of kan U zich aanschaffen in het webwinkeltje

http://www.engelen-levensvreugde.be/contents/nl/d37.html  

 

Edelstenen en Mineralen ook genaamd kristallen
CALCIET                   
ZIE OOK GROEN CALCIET EN MANGANO CALCIET  EN ENGELEN  (ONDERAAN)
 

Calciet acitveert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Het verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Calciet stimuleert analytisch denken, bevordert de concentratie en trekt succes aan. Het kan negatieve energie uit een ruimte absorberen (regelmatig reinigen). Fysiek stimuleert het de stofwisseling en het immuunsysteem en bevordert groei in kinderen. Het heeft een gunstige werking op de huid, darmen, hart en hartritme, skelet, gewrichten en stimuleert de calcium-opname. 

Naast deze algemene eigenschappen hebben blauw, groen, oranje, rood en geel calciet de volgende aanvullende eigenschappen: 

Blauw calciet werkt kalmerend en ontspannend. Het beschermt tegen negatieve energie en bevordert de communicatie. Fysiek werkt de steen bloeddruk verlagend en pijnstillend.

Groen calciet maakt flexibel en helpt bij het loslaten van oude denk- en gedragspatronen. Het herstelt de geestelijke balans en maakt positief en optimistisch. Fysiek heeft het een positieve werking op artritis, koorts en het immuunsysteem.

Oranje calciet werkt reinigend en vitaliserend. Het herstelt de geestelijke balans en werkt stemmingsverbeterend. Dit heeft een positief effect op angst en depressies. Fysiek heeft de steen een positieve werking op de voortplantingsorganen, darmen en galblaas.

Rode calciet geeft energie en wilskracht. Het vermindert angst en blokkades en heeft een postieve werking op de heupen en benen.

Geel calciet stimuleert wilskracht en geeft energie.

Toepassingen

bulletCalciet kan op of bij het lichaam gedragen worden. De steen werkt het beste als hij langere tijd gedragen wordt.
bulletEen ruwe kristal kan in een ruimte geplaatst worden.
bulletDe steen kan verwerkt worden tot een elixer voor een sterkere en snellere werking.
bulletBlauwe calciet kan op de keel gedragen of gelegd worden ter bevordering van communicatie.
bulletGele calciet kan goed als elixer ingenomen worden. Daarnaast kan er met de steen gemediteerd worden voor een diepe ontspanning.

Chakra :Afhankelijk van kleur

Calciet is een van de meest voorkomende mineralen en wordt over de hele wereld gevonden.

Samenstelling: CaCO3, hardheid: 3 & dichtheid: 2,7.

Uitgebreide uitleg :

KLEUR         groen, blauw, geel, oranje, helder, bruin, grijs, roze, rood

UITERLIJK doorschijnend en wasachtig, vaak gestreept (soms met zuur behandeld om de kleur te versterken); alle formaten soms getrommeld

ZELDZAAMHEID goed verkrijgbaar

VINDPLAATS       Verenigde Staten, Groot-BrittanniŽ, BelgiŽ, TsjechiŽ, Slowakije, Peru, IJsland, RoemeniŽ, BraziliŽ

 

KENMERKEN Calciet is een krachtige versterker en reiniger van energie. In een kamer verwijdert het negatieve energieŽn uit de omgeving en verhoogt het uw energieniveau.

In het lichaam verwijdert het stagnerende energie.

Het kleurenspectrum reinigt het fysieke en het verfijnde lichaam.

Calciet is een actief kristal dat ontwikkeling en groei versnelt.

Het is een spirituele steen die verbonden is met het hogere bewustzijn dat de voorwaarden schept voor hogere en occulte vermogens, kanalisering en uittredingservaringen.

Het versnelt de spirituele ontwikkeling en laat de ziel zich ervaringen herinneren bij de terugkeer in het lichaam.

 

Op psychisch niveau verbindt calciet de emoties met het intellect en creŽert zodoende emotionele intelligentie.

Calciet heeft een positief effect op iemand die geen hoop of motivatie meer heeft. Het bestrijdt luiheid en helpt u op alle niveaus energieker te worden.

Op het geestelijke vlak kalmeert calciet de geest, zorgt het voor analytisch en onderscheidingsvermogen en versterkt het het geheugen.

Het laat inzien welke informatie belangrijk is en versterkt het geheugen.

Calciet zorgt ervoor dat u ideeŽn in daden om gaat zetten.

Calciet verlicht emotionele stress en vervangt deze door sereniteit. Deze stabiliserende steen vergroot het zelfvertrouwen en het vermogen om tegenslagen te verwerken.

Op een verfijnd niveau worden alle chakra's gereinigd, in balans gebracht en van energie voorzien.

 

GENEZING Calciet reinigt de uitscheidende organen, stimuleert calcium-opname in de botten en versterkt het skelet en de gewrichten. Het verlicht darm- en huidziekten en stimuleert bloedstolling en weefsel herstel.

Ook het immuunsysteem heeft baat bij calciet, dat tevens de groei bij kleine kinderen bevordert. Als elixer is calciet een snel werkend middel dat op de huid, zweren, wratten en etterende wonden kan worden toegepast.

Op een verfijnd niveau reinigt calciet chakra's* en voorziet ze van nieuwe energie.

 

POSITIE Zet of leg het kristal op een relevante plaats. Draag het als hanger of bouw er een netwerk van rond het bed. Pas het als steen-essence toe.

 

SPECIFIEKE KLEUREN Naast de algemene kenmerken hebben de volgende kleuren aanvullende eigenschappen:

Zwart calciet is een steen die herinneringen vasthoudt zodat het verleden kan worden losgelaten. Het laat de ziel naar het lichaam terugkeren na trauma of stress, verlicht een depressie en is een goede metgezel tijdens een donkere nacht van de ziel.

Blauw calciet is een zachtaardige steen voor herstel en ontspanning. Het verlaagt de bloeddruk en neemt op alle niveaus pijn weg.

Het kalmeert de zenuwen, heft angsten op en laat negatieve emoties los.

Op het keelchakra* bevordert het de communicatie, vooral bij een meningsverschil. Blauw calciet kan energie opnemen, filteren en deze energie vervolgens terug naar de afzender sturen tot diens heil.

 

Helder calciet is een 'allesgenezer', vooral als elixer. Het is een krachtige ontgifter. Op fysiek niveau werkt het antiseptisch en op de verfijnde niveaus reinigt het alle chakra's* en brengt ze op ťťn lijn, zowel de hogere als de lagere. Helder calciet met regenbogen brengt grote veranderingen teweeg.  Tot slot zorgt deze calcietsoort voor genezing van de ziel, geeft het de verfijnde lichamen* nieuwe kracht en opent en verheldert het de innerlijke en uitwendige ogen.

 

Gouden calciet is uitstekend voor meditaties en voor het afstemmen op de hogere geestelijke niveaus. Het zorgt voor geestelijke waakzaamheid, want het aardt de hogere geestelijke energieŽn in het fysieke gebied. Leg het op het navel- of kruinchakra.

 

 

Groen calciet heft starre overtuigingen en oude programma's op en herstelt het evenwicht in de geest. Het helpt los te laten wat vertrouwd en troostend is, maar niet langer nuttig, en het bevordert de communicatie en de overgang van een stagnerende naar een positieve situatie. Groen calciet helpt kinderen om tijdens discussies bij hun standpunt te blijven. Het stimuleert het immuunsysteem en is vooral nuttig bij het bouwen van netwerken*. Deze steen absorbeert negativisme en ontdoet het lichaam van bacteriŽle infecties.

Het werkt goed bij artritis en samentrekkingen van gewrichtsbanden of spieren en helpt botten recht te zetten. De groene stralen zorgen voor koelte bij koorts en ontstekingen, kalmeren de bijnieren en verzachten ongemakken* die door woede worden veroorzaakt.

Groen calciet dat op de juiste plaats van het lichaam wordt gelegd, absorbeert ongemakken* en dient na gebruik grondig te worden gereinigd.

 

IJslandspaat (optisch calciet) vergroot de verbeelding en geneest de ogen. Het kan helpen de dubbele betekenis achter woorden te zien en vermindert de spanning die migraine veroorzaakt. Deze calcietsoort is een uitstekende reiniger van de verfijnde lichamen*.

IJslands calciet, verjaagt angst en overwint depressies. Het lost problemen op en maximaliseert potentieel.

Tot slot geneest het het voortplantingssysteem, de galblaas en darmkwalen, zoals een spastisch colon, en verwijdert het slijm uit het systeem.

 

Oranje calciet is een sterk energetiserende en reinigende steen, vooral voor de lagere chakra's*. Het brengt de emoties in balans.

 

Roze calciet (mangaancalciet) is een hartkristal in contact met het rijk der engelen*. Als steen van vergeving verlicht het angst en verdriet die het hart in het verleden gevangenhouden, en brengt het onvoorwaardelijke liefde. Het bevordert het gevoel van eigenwaarde en zelfacceptatie, heelt zenuwaandoeningen en verlicht spanning en bezorgdheid. Het voorkomt nachtmerries.

De liefdevolle energie van roze calciet ruimt weerstand met zachte hand uit de weg. Het is behulpzaam voor iedereen die een trauma moet verwerken.

 

Rood calciet doet de energie toenemen, verheft emoties, helpt de wilskracht en opent het hartchakra. Het verwijdert stagnerende energie, inclusief constipatie, en heft blokkades op. Het resoneert met de basischakra's, geeft ze energie en geneest ze. Vrees ruimt het uit de weg door inzicht in de oorzaak te bieden.

De vitaliteit van rood calciet geeft energie aan een feestje.

Op fysiek niveau geneest het problemen met de heupen en benen, en maakt het gewrichten los; op een verfijnd niveau verwijdert het blokkades die uw voortgang in het leven belemmeren.

 

RomboÔdaal calciet sluit de geest af voor hersenspinsels en zorgt voor geestelijke stilte. Het is een krachtige genezer van het verleden.

 

Geel of gouden calciet stimuleert de wil.

Zijn energie, vooral als elixer, is verheffend.

Het bevordert meditatie, brengt een toestand van diepe ontspanning en spiritualiteit teweeg en legt een verbinding met de hoogste bron van spirituele leiding.

Het stimuleert de hogere geest. Gebruik het op het kruin- en zonnevlechtchakra.

Gouden calciet heeft een zeer expansieve energie.

 

Bronnen en studiemateriaal gespreid over dertig jaar ervaring, lezen, bestuderen en werken met deze ďwonderen uit de natuurĒ

Bron  de KRISTALLENGIDS  van  JUDY HALL          

Veltman uitgevers    ISBN -10:90 5920 338 0

                             ISNB -13:978 90 5920 3389     prijs  14,95Ä  koop nu

Bron  de KRISTALLEN ENCYCLOPEDIE van JUDY HALL   

Veltman uitgevers    ISBN nr 978 90 5920 858 2      prijs  29,95 Ä  koop nu

 

Studiemateriaal  ďZo genezen edelstenenĒ  G.P. Espeet

1992 uitgeverij Ankh-Hermes bv,Deventer  ISBN 90-202-5180-5

Studiemateriaal ďWerken met kristallen en edelstenenĒ Ursula Markham

1989 uitgeverij Schors Ė Amsterdam   ISBN 90 6378 183 0

Studiemateriaal ďHelen met Kristallen en EdelstenenĒ Daya Sarai Chocron

Uitgeverij De  Driehoek Amsterdam 1985 

 

WAARSCHUWING 

De informatie op deze website is niet bedoeld als alternatief voor een medische behandeling.

De informatie op deze website mag ook niet als of voor een diagnose worden gebruikt.

Kristallen zijn zeer krachtig en ze kunnen gemakkelijk verkeerd gebruikt worden en zelfs misbruikt worden, de uitleg kan gemakkelijk verkeerd begrepen worden.

Als U twijfelt aan hun werking, raadpleeg dan een deskundige, met name als het gaat om genezing met behulp van kristallen : niet als vervanging van een medicijn.

Als U een kristal aankoopt : doe dit dan in vertrouwen, zeker bij een deskundige die met liefde en respect de kristallen behandelt, ze zuivert, u leert hoe ze te gebruiken Ö

Bij aankoop van kristallen dient U voorzichtigheid in acht te nemen qua zuiverheid in het (voor de meesten onder ons onzichtbare) auraveld van de kristal, net zoals voor de kwaliteit van het kristal.  (Je koopt ook geen versleten en vuil kledingsstuk in een winkel)

 

 

 

 

 

 

CALCIET GROEN en ENGELEN

Engel Aartsengel SerafiŽl

 Eigenschappen: groen calciet is afkomstig van het  mooiste Griekse eiland dat genoemd is naar de hoogste orde van engelen.

De fijne licht- tot donkergroene kristallen zorgen voor harmonie, balans en emotionele stabiliteit.

Ze zijn een 'paradijs¨kristal' en stemmen de zintuigen snel af op de genezende kracht van de engelendomeinen.

Zo worden gebruikt om het hartcentrum te openen, te reinigen en te activeren, zodat u liefde en mededogen voor uzelf en anderen kunt ervaren.

Groen calciet is verzachtend en troostend voor de emoties, wat goed is voor de genezing van een gebroken hart. Deze kristallen zijn ook uitstekend voor mensen die zich niet prettig in hun fysieke lichaam voelen, want ze brengen u in een permanente toestand van bewustzijn van de hogere engelendomeinen.

 

Psychologisch: uitstekend voor het verwijderen van miasma's op alle niveaus. Stemt de zintuigen snel af op de genezende kracht van de engelendomeinen.

 

Mentaal: verwijdert mentale afdrukken die lichamelijke ziekte kunnen veroorzaken.

 

Emotioneel: geneest emotionele onbalans door de zintuigen op de natuur af te stem¨men, wat vreugde geeft. Vooral goed voor het opruimen van verdriet, gevoelens van verlatenheid en bedrog.

 

Fysiek: geneest door mensen die zich niet prettig in hun fysieke lichaam voelen, te helpen af te stemmen op de aardse vibratie.

Helpt u het leven te omhelzen en ervan te genieten dat u in een fysiek lichaam bent.

 

Genezing: versterkt de levenswil. Helpt tegen hart- en longkwalen. Versterkt het immuunsysteem en bevordert het aangroeien van cellen.

 

Positie: op het hartchakra.

MANGANO CALCIET en de ENGELEN

 

Roze calciet (mangaancalciet) is een hartkristal in contact met het rijk der engelen*. Als steen van vergeving verlicht het angst en verdriet die het hart in het verleden gevangenhouden, en brengt het onvoorwaardelijke liefde. Het bevordert het gevoel van eigenwaarde en zelfacceptatie, heelt zenuwaandoeningen en verlicht spanning en bezorgdheid. Het voorkomt nachtmerries.

De liefdevolle energie van roze calciet ruimt weerstand met zachte hand uit de weg. Het is behulpzaam voor iedereen die een trauma moet verwerken.

 


 

Up Volgende

Copyright © 2006 levensvreugde. All rights reserved