MORGANIET

Home GEDICHTEN van Ingrid Links  

MAANSTEEN MAGNESIET MAGNETIET MALACHIET MERLINIET MILLENIUM-KWARTS MOLDAVIET MORGANIET MOSKOVIET MOSAGAAT


Engelen
ENGELENKAARTJE
Over Mij
Kanker patiënten
ZUIVEREN WONINGEN EN HANDELSPAND
LichtWesen producten
Kristallen & Edelstenen
CURSUS LICHTWESEN
CURSUS "ENGELEN"
CURSUS EDELSTENEN EN ENGELEN
WORKSHOPS/PARTY
I.E.T.
THERAPIEËN + CONSULTS
MEDITEREN
WEBSHOP    WEBWINKEL
AARTSENGELEN
BACHBOESEMS
SJANKARA produkten
Reportages

Elke EDELSTEEN  kan U zich aanschaffen in het webwinkeltje http://www.engelen-levensvreugde.be

Edelstenen en Mineralen ook genaamd kristallen 

 MORGANIET  /ROZE BERYL           U kan hier de edelsteen beryl/morganiet bekijken/kopen.

                                                                      Affiniteit van de edelsteen Morganiet (Beryl) tot de ELOHIM ENGELEN

Morganiet is een nog relatief minder bekende kristalsoort, die inmiddels toch vaker begint op te duiken in winkels. Het is een wat duurdere kristalsoort, zeker wanneer het gaat om geslepen en vooral heldere stukjes.

Morganiet is troebel tot transparant zacht roze van kleur, maar van een geheel andere kleur dan bijvoorbeeld rozenkwarts. Een krachtig Morganiet kristal heeft heel vaak ook diverse regenboogjes in zich, zelfs de ruwe kristallen.

Morganiet is een uiterst belangrijk kristal voor deze tijd, omdat het zachte healing brengt tot in de diepte. Het helpt je door oude lagen (pijn, verdriet, blokkades, gekwetstheden, etc.) heen te gaan op een zachte liefdevolle wijze, maar wel recht door zee. Het lost als het ware alle sluiers op, opdat je ook je stukjes onder ogen kunt zien, kunt loslaten en kunt transformeren.

Morganiet bezit een enorme hartkracht, pure Goddelijke Liefde en leert jou ook je Hoger Hart energie weer te openen en te laten stromen.

Morganiet bezit een heel fijne, hoge Lichttrilling, verbonden aan de Engelenrijken. Het heeft verbindingen uitstaan naar diverse hogere Lichtdimensies, en is ook verbonden aan de zachte vrouwelijke energie van Quan Yin en Maria.

Het is ook verbonden aan het Regenboog Licht van de Elohim, wat Kracht, Hoop, verandering en groei brengt. Hoge Lichttrilling en complete transformatie. Integratie van het vrouwelijk aspect en de vrouwelijke energieën.

Dit kristal is van bijzondere waarde in deze tijd van Transformatie!!!

 

Edelstenen en Mineralen ook genaamd kristallen

 

KLEUR

roze, goud, geel, groen, wit, blauw

UITERLIJK

prismatische kristallen, kunnen doorzichtig en piramidaal zijn; alle formaten

ZELDZAAMHEID

de meeste vormen zijn gemakkelijk te krijgen, maar soms duur

VINDPLAATS

Verenigde Staten, Rusland, Australië, Brazilië, Tsjechië, Frankrijk, Noorwegen

 

Beryl is een belangrijke groep edelstenen met zeer wisselende eigenschappen. De stenen kunnen groen, blauw, geel, rood en wit van kleur zijn en doorzichtig tot doorschijnend. Enkele bekende beryl-varianten zijn: smaragd (groen), aquamarijn (blauw), heliodoor (geelgroen), morganiet, (roze), bixbiet (rood) en goudberyl (goudgeel).

 

Naast deze algemene eigenschappen van beryl hebben de verschillende varianten nog aanvullende eigenschappen. Smaragd, aquamarijn, heliodoor en morganiet hebben een eigen pagina.

 

KENMERKEN Beryl leert u hoe u zich kunt beperken tot wat u ècht moet doen. Het is de steen bij uitstek om een stressvol leven aan te pakken en overtollige bagage weg te gooien. Het helpt u af te stemmen op aanwijzingen voor wat u zou moeten doen. Beril staat voor een zuiver bestaan, helpt potentieel te verwezenlijken en is een uitstekend hulpmiddel bij het waarzeggen met kristallen*. Wordt vaak gebruikt voor kristallen bollen. Het opent en activeert het kruin- en zonnevlechtchakra*.

Op psychisch niveau stimuleert beryl moed, verlicht stress en kalmeert de geest. Met zijn vermogen om verstrooiingen uit te filteren en overprikkeling tegen te gaan moedigt het een positieve visie aan. Het ontmoedigt angst en te veel analyseren. Emotioneel wekt beryl opnieuw liefde op in mensen die getrouwd zijn, maar lusteloos zijn geworden.

GENEZING Beryl helpt de uitscheidende organen, versterkt de longen en de bloedsomloop, en vergroot de weerstand tegen vergiften en vervuilende stoffen. Het kristal beïnvloedt lever, hart, maag en ruggengraat en geneest hersenschuddingen. Beryl is een sedatieve steen die als elixer te gebruiken is om keelinfecties te genezen.

POSITIE Leg het op een relevante plaats of gebruik het bij het waarzeggen met kristallen*.

Sterrenbeeld : Kreeft

Chakra : Afhankelijk van kleur.

Samenstelling: Be3Al2(SiO3)6, hardheid: 7,5-8 & dichtheid: 2,63-2,80.

 

SPECIFIEKE KLEUREN Naast de algemene kenmerken hebben de volgende kleuren aanvullende eigenschappen:

Gouden beryl is een 'zienersteen'die wordt gebruikt in rituele magie en helpt bij het waarzeggen en bij magische activiteiten. Dit kristal bevordert een zuivere bestaanswijze. Het brengt iemand initiatief en onafhankelijkheid bij en stimuleert de wil om te slagen en het vermogen om potentieel te verwezenlijken. Beryl opent het kruin- en zonnevlechtchakra.

 

Morganiet (roze beryl) trekt liefde aan en onderhoudt haar. Het moedigt liefdevolle gedachten en handelingen aan en schept ruimte om van het leven te genieten.                                                                                                         Als roze steen activeert en reinigt het het hartchakra, kalmeert een gestrest leven en ondersteunt het zenuwstelsel.    Deze steen helpt u de ontsnappingsroutes, de geslotenheid van geest en zelfzucht te herkennen die spirituele vooruitgang blokkeren.                                                                                                                                            Morganiet helpt u bewust te worden van de miskende behoeften van de ziel en om onvervulde emotionele behoeften en verzwegen gevoelens te herkennen.                                                                                                                     Dit krachtige kristal heft bewuste of onbewuste weerstand tegen genezing en transformatie op, verandert de slachtoffermentaliteit en maakt het hart ontvankelijk voor onvoorwaardelijke liefde en genezing. Tevens houdt het het emotionele lichaam stabiel wanneer zich psychosomatische veranderingen voltrekken. Bij gebruik als geneeskrachtige steen beïnvloedt morganiet stress en stressgerelateerde ziekten. Door de cellen van zuurstof te voorzien en ze te reorganiseren behandelt het tuberculose, astma, emfyseem, hartkwalen, duizeligheid, impotentie en longblokkades. (ook apart blad)

Bixbiet (rode beryl) opent de basischakra's en voorziet ze van energie. (Zie ook smaragd)

 HELIODOOR
- Familie : beryl
- Samenstelling : de kleurende stof is uraniumoxyde, radioactief. Kleur: lichtgeel groen
- Astrologie : Zon, Leeuw
- Chakra : zonnevlecht
- Naamgeving : van het Grieks ‘helios’ (zon)
- Is goed voor : de spijsvertering en de nierwerking
- Tegen : rugklachten, vergiftiging
- Versterkt : hart, ogen, zonnevlecht.
             

 

Bronnen en studiemateriaal gespreid over dertig jaar ervaring, lezen, bestuderen en werken met deze “wonderen uit de natuur”

Bron  de KRISTALLENGIDS  van  JUDY HALL          

Veltman uitgevers    ISBN -10:90 5920 338 0

                             ISNB -13:978 90 5920 3389     prijs  14,95€  koop nu

Bron  de KRISTALLEN ENCYCLOPEDIE van JUDY HALL   

Veltman uitgevers    ISBN nr 978 90 5920 858 2      prijs  29,95 €  koop nu

 

Studiemateriaal  “Zo genezen edelstenen”  G.P. Espeet

1992 uitgeverij Ankh-Hermes bv,Deventer  ISBN 90-202-5180-5

Studiemateriaal “Werken met kristallen en edelstenen” Ursula Markham

1989 uitgeverij Schors – Amsterdam   ISBN 90 6378 183 0

Studiemateriaal “Helen met Kristallen en Edelstenen” Daya Sarai Chocron

Uitgeverij De  Driehoek Amsterdam 1985 

 

WAARSCHUWING 

De informatie op deze website is niet bedoeld als alternatief voor een medische behandeling.

De informatie op deze website mag ook niet als of voor een diagnose worden gebruikt.

Kristallen zijn zeer krachtig en ze kunnen gemakkelijk verkeerd gebruikt worden en zelfs misbruikt worden, de uitleg kan gemakkelijk verkeerd begrepen worden.

Als U twijfelt aan hun werking, raadpleeg dan een deskundige, met name als het gaat om genezing met behulp van kristallen : niet als vervanging van een medicijn.

Als U een kristal aankoopt : doe dit dan in vertrouwen, zeker bij een deskundige die met liefde en respect de kristallen behandelt, ze zuivert, u leert hoe ze te gebruiken …

Bij aankoop van kristallen dient U voorzichtigheid in acht te nemen qua zuiverheid in het (voor de meesten onder ons onzichtbare) auraveld van de kristal, net zoals voor de kwaliteit van het kristal.  (Je koopt ook geen versleten en vuil kledingsstuk in een winkel)

 

 

 

 

Vorige Up Volgende

Copyright © 2006 levensvreugde. All rights reserved