MEDITEREN

Home GEDICHTEN van Ingrid Links  

Up AGENDA MEDITATIE voorziene Meditatie en pijn Groeps Meditatie Meditatie Thuis


Engelen
ENGELENKAARTJE
Over Mij
Kanker patiënten
ZUIVEREN WONINGEN EN HANDELSPAND
LichtWesen producten
Kristallen & Edelstenen
CURSUS LICHTWESEN
CURSUS "ENGELEN"
CURSUS EDELSTENEN EN ENGELEN
WORKSHOPS/PARTY
I.E.T.
THERAPIEËN + CONSULTS
MEDITEREN
WEBSHOP    WEBWINKEL
AARTSENGELEN
BACHBOESEMS
SJANKARA produkten
Reportages

Belangrijk om weten : Elke maand wordt een zeer indringende meditatie voorzien met de helende energieën van de Aartsengelen en de Elohim. Kijk hier

Leer mediteren en oefen het

MEDITEREN + MENTAL COACHING (POSITIEF DENKEN)

Je hoeft geen boeddhist te  worden om te mediteren : datgene wat men doet, zo aandachtig mogelijk doen, op elk moment van de dag, voor gelijk welke handeling.  

Ademen met aandacht, afwassen met aandacht, autorijden  met aandacht, douchen met aandacht.

Zowel in mijn persoonlijk leven als in mijn werk als individuele coach, krijgt deze manier van in het leven staan meer en meer  ruimte en vertaling in mijn praktijk.

 "Alert zijn op oude gewoontegedachten, elke moment van de dag, is de grondregel voor ons nieuwe constructieve, positieve gedachtenpatroon : dus steeds aandachtig zijn tijdens onze dagelijkse taken, zodat oude gewoontegedachten niet insluipen"

 ‘Leven in het hier en nu, puur gewaarzijn versus oordelend in de wereld staan, emoties accepteren versus  zich erdoor laten overrompelen,  automatische gedachten niet als feiten behandelen…’

Het concept van Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT), o.a. door dr. David  Dewulf van het UZ Gent in België geïntroduceerd, sluit dan ook volledig aan bij mijn manier van werken. 

 MBCT bestaat uit een unieke combinatie van oosterse meditatie (aandachtsmeditatie)  en westerse psychologie (cognitieve therapie). Het is een wetenschappelijk onderzochte methode om de stressbestendigheid en het psychisch welzijn te verhogen.

 Het blijkt doeltreffend voor de behandeling  en/of preventie van:

bulletterugkerende depressieve periodes
bulletallerlei angstverschijnselen
bulletchronische vermoeidheid
bulletslaapstoornissen
bulletlichamelijke klachten zoals chronische pijn
bulletstressgebonden klachten: angst, depressie,
bulletspanning, onrust

          ademhalingsproblemen

bullethartklachten
bullethoge bloeddruk
bulletinfertiliteit
bulletlichamelijke aandoeningen zoals kanker,
bulletMS, psoriasis, ...    

 

 

HOE WERKT HET ?

 

Cognitieve therapie gaat uit van de verbanden tussen gevoelens, gedachten en gedrag. Het is gebaseerd op de vaststelling dat negatieve gedachten kunnen leiden tot psychische klachten. "Je bent wat je denkt"

Stresserende gebeurtenissen kunnen leiden tot dergelijke negatieve gedachten en veroorzaken zo negatieve gevoelens en lichamelijke spanningen.  Terwijl we heel goed moeten beseffen dat de stresserende gebeurtenissen vooreerst al het gevolg zijn van ons denken.

Via aandacht voor ons denken = positief denken leert men rechtstreeks met die negatieve emoties en spanningen omgaan.

Door het aanleren van een aantal technieken kan ösitief denken ertoe leiden dat mensen niet meer alleen op basis van die automatische negatieve gedachten of emoties gaan reageren, doch dat ze bewust kunnen kiezen hoe ze aandacht gaan geven aan stresserende gebeurtenissen. 

 

Positief Denken (Mental coaching) wordt bijgestaan door Meditatie ( in ons eigen centrum komen) zodat we elke dag opnieuw constructief blijven = wonderen in ons leven van elke dag creëren :

Positief Denken is Licht en Licht verdrijft de duisternis (angst, twijfel, paniek ....) maar de lichtknop moet je zelf bedienen.

 

 Wat is Mediteren? en Veelgestelde vragen over Mediteren...

horizontal rule

Wat is Mediteren? In deze sectie presenteren we het hoe, wat en waarom van mediteren voor beginners. Mediteren en meditatie zijn voor veel mensen nog onbekende begrippen. De meeste mensen denken meteen aan kale mannen in lange gewaden, Boeddhisme, sektes, wierook, sandalen en dat je denken in meditatie moet geloven. Dit alles is echter steeds meer verleden tijd en dus onjuist. 'Zoek een rustige plek, sluit je ogen, kies een woord en herhaal dat in gedachten: mediteren maakt ons milder, scherper en slimmer. En dat kun je binnen enkele minuten leren', aldus het Algemeen Dagblad 31/1/04 Meditatie wordt steeds vaker officieel aanbevolen door artsen en wetenschappers. Ziekenhuizen gebruiken meditatie steeds vaker als stressreductie instrument en er worden steeds meer meditatiemogelijkheden geboden in kantoren, gevangenissen, overheidsinstellingen, sportinstellingen en op vliegvelden. De meeste topsporters hebben een mental coach, topmanagers worden in populaire managementboeken geadviseerd te mediteren en politici gaan in retraite. Mediteren werkt, is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk, zweverig, eng of alleen maar voor sommige geschikt. In deze inleiding hopen we de vooroordelen over meditatie weg te nemen en alle mogelijke vragen te beantwoorden..

 

Is mediteren RAAR ?

 

 

Nee integendeel!

'I have this theory that when you lose it all, that's when you can start again. So when I feel I've lost my spirit, I sit down and close my eyes and do some meditation.'
Justin Timberlake

Zijn Shania Twain, Antia Witzier, Ruud Gullit, Goldie Hawn, Richard Gere, ex US vice president Al Gore, Bart Veldkamp, Gwenet Pawltrot, De directeur van Ford, Duncan Stutterheim, directeur van Nederlands snelst groeiende en hipste dance en eventbedrijf ID&T, Madonna, Medina Schuurmande raar, zweverig of zelfs een beetje de weg kwijt? Time Magazine (8/4/03) verwoord het antwoord als volgt; ‘Scientists study it. Doctors recommend it. Millions of Americans--many of whom don't even own crystals--practice it every day. Why? Because meditation works ‘. In het zelfde artikel: ‘Meditation classes today are being filled by mainstream Americans who don't own crystals, don't subscribe to New Age magazines and don't even reside in Los Angeles. For upwardly mobile professionals convinced that their lives are more stressful than those of the cow-milking, soapmaking, butter-churning generations that preceded them, meditation is the smart person's bubble bath

Het principe van meditatie is heel simpel; met je aandacht in het hier in NU zijn!
Als je ergens energie in stopt groeit het. Stop je energie in mediteren, dan slaag je er vast in om beter te kunnen concentreren, focussen en helder na te denken. Je bent met je aandacht meer in het hier in NU! Slaag je er in om je beter te concentreren, focussen en helder na te denken ga je beter presteren. Mediteren betekent rust gecombineerd met kracht! Het maakt niet uit wat je doet, alles gaat beter als je mediteert. Voor de een betekent dat een snellere promotie voor de ander een snellere triatlon. Je wordt ook gezonder en vitaler van mediteren, krijgt vaak een optimistischer kijk op het leven en bent veel relaxter! Volgens ons is de kans groot dat je onweerstaanbaar wordt voor je omgeving. Wie wil er nu niet zo’n succesvolle, attente, stralende, relaxte, altijd vrolijke, gezond ogende, geïnteresseerde levensgenieter in zijn vriendenkring of als collega, baas of partner? Of je een geitenwollen sok wordt hangt af van jezelf. In principe hoef je niets qua levensstijl, kleding, levenswijze, voedingspatroon te wijzigen om te mediteren. Je hoeft je ook niet aan te sluiten bij een meditatiestroming, goeroe of meditatieclubje. ‘Bottom line’ is dat je van je meditatie zelf kan maken wat je wilt. De kans bestaat wel dat al die hokjes, waarin wij mensen gewend zijn mensen te plaatsen, je minder gaan interesseren. Misschien wordt je geluk wel steeds minder afhankelijk van wat de buitenwereld van je denkt of verlangt? Dat zou dat lekker zijn, nietwaar? Of je nu een geitenwollen sok, yup, links, rechts, blank, zwart of geel bent maakt allemaal niets uit en is helemaal oké. De kunst van acceptatie, dat is meditatie!

 

 

Is mediteren duur ?

 

Het antwoord is nee. Mediteren is  beoefenen. Mediteren is het goedkoopste medicijn, zonder bijwerkingen, dat je kan gebruiken. Mediteren is de beste investering die je in je zelf kan doen. Voel je je er goed bij dan heb je een goedkoop leuk en nuttig tijdverdrijf. Komen de weldaden van mediteren naar je toe, maak je winst!

 

Kan iedereen mediteren ?

 

In het kort "ja". Leeftijd, religieuze afkomst, geslacht, ervaring zijn onbelangrijke zaken als het gaat om mediteren...

In het kort "ja". Leeftijd, religieuze afkomst, geslacht, ervaring zijn onbelangrijke zaken als het gaat om mediteren. Mediteren is elke techniek die in ons in staat stelt ons lichaam en geest te relaxen en bovendien onze geest te verlossen van onnodige gedachtes en hersenactiviteit. Om te mediteren hoef je niet lid van een organisatie of club te worden, je van de werkelijkheid af te zonderen, plotseling je lifestyle drastisch te wijzigen, bepaalde kleding te dragen of een geloof aan te hangen. Je hoeft zoals bij vele andere spirituele zaken ook niet in het nut te geloven, omdat het nut breed wetenschappelijk is aangetoond. Meditatie kan van nut zijn voor en makkelijk geleerd worden door bijvoorbeeld zakenmensen, sporters, kinderen, bejaarden, zieken, allochtonen, moslims, christenen, astronauten, waarzeggers en artiesten. Sommige mensen denken wel dat mediteren niet voor hen is weggelegd omdat ze bijvoorbeeld te onrustig zijn voor meditatie. Niets is minder waar! We zien op onze cursussen vaak mensen die in het verleden zijn afgehaakt met meditatie. Door juiste begeleiding, goede voorlichting, voordat je start goed je huiswerk doen en gezamenlijk oefenen hebben we gezien dat ook deze mensen plotseling de progressie boekten waarvan ze altijd al droomden. Mediteren is niet moeilijk, iedereen kan het leren en iedereen kan er de voordelen van plukken! Helaas moeten we wel een kantekening maken. Voor bijna alle mensen is meditatie nuttig of tenminste niet schadelijk. Echter, mensen die lijden aan schizofrenie of andere zware mentale ziekten is het wel oppassen met meditatie. Het gevaar is dat mensen die lijden aan deze ziekten door meditatie nog meer in hun innerlijke werkelijkheid opgaan of dat meditatie soms het ziekelijke gedrag kan verergeren. Deze mensen raden wij aan om niet te mediteren of alleen onder uiterst deskundige toezicht.

Jong-Oud, Ziek-Gezond, Rijk, Arm, Gelovig-Ongelovig...Mediteren is een activiteit voor iedereen. We hebben een paar praktijk voorbeelden voor je op een rij gezet:

De Telegraaf meldt dat steeds meer scholen 'alternatieve' methodes gebruiken om geweld op scholen te voorkomen. Leerlingen van basisschool de Fontein in Lelystad mediteren 2x per dag 10 minuten. De resultaten zijn enorm. Kinderen worden rustiger en stabieler en presteren beter in de CITO testen.?

 

Zakenvrouw van het jaar 2003 Jeanette van den Ingh-van Wijk zegt in Volkskrant 23/12 dat ze de titel nooit had kunnen bereiken zonder haar dagelijkse

Elaine Aron, schrijfster van de bestseller, Highly Sensitive People, zegt in Top Sante 07/03, 'ook mediteren is goed voor Highly Sensitive People. Ze moeten een rustpunt in hun bestaan vinden waardoor ze niet over gestimuleerd raken'. Zelf mediteert mevrouw Aron 2x per dag een uur.

De universiteit van Cambridge heeft ontdekt dat inzichtmeditaties de terugval ratio van chronisch depressieve patienten halfveerde.

 

 Wanneer komen de positieve effecten ?

De effecten van meditatie merk je direct.

Je zult je meteen na een sessie rustiger en helderder voelen. Voor velen is mediteren dan ook een uitkomst omdat je direct lekker in je vel zit. Echter, de meeste structurele veranderingen komen naar je toe als je langer regelmatig mediteert. Vergeet niet dat vele gedragspatronen en lichamelijke processen het resultaat van jaren leven zijn. Veranderingen in je bloeddruk, spierspanning, omgang met pijn en stress, innerlijke rust etc vergen nu eenmaal tijd en dat is prima. Voor de een komen de eerste structurele veranderingen al na enkele dagen of weken en voor de ander kan het zelfs maanden duren voordat lichaam of geest verandert.

Wanneer de lange termijn voordelen van meditatie je bereiken gaat dat vaak op een subtiele manier. Je merkt dat je minder slaap nodig hebt, je voelt je op sommige momenten zonder reden gelukkig of je wordt door een vriend gecomplimenteerd dat je de laatste tijd zo relaxed of minder snel geïrriteerd dan vroeger bent. Mediteren is niet moeilijk. Probeer voor een langere periode elke dag te mediteren en vertrouw erop dat het wel goed komt met de resultaten. Je kan er in ieder geval op rekenen dat je vaak na een individuele sessie een stuk relaxter voelt en op langere termijn zul je ongetwijfeld veranderingen in je levenskwaliteit bemerken. Probeer wel als je de voordelen begint te ervaren, de meditatie discipline vast te houden. Het is vanzelfsprekend dat als je minder mediteert of zelfs stopt met mediteren veel van de voordelen in de loop der tijd weer helaas afscheid van je gaan nemen. Maar maak je daar niet druk om! De ervaring leert dat als je eenmaal in deze fase zit en volop van meditatie en zijn positieve effecten geniet, de kans dat je alsnog afhaakt bijzonder klein is. Succes!


Hoelang moet ik Mediteren ?    

 

 

 

 

Over het algemeen mediteren mensen tussen de 10 en 30 minuten. Het is meestal niet de lengte maar de frequentie die je sneller toegang tot de weldaden van meditatie verschaft. Het is net als bij sporten of studeren. Je kan beter vaak oefenen dan „v„vn keer in de zoveel tijd. Het is bovendien makkelijker om tijd te vinden voor een korte meditatie dan een van 30 minuten of langer. Vooral in het begin kan lang mediteren een hele opgave zijn en daarom raden we je aan in het begin langzaam aan te beginnen. De eerste paar minuten van een meditatiesessie zijn altijd nodig om ¡¥goed op gang¡¦ te komen. Het is net als hardlopen. We moeten eerst warm lopen en de eerste kilometers gaan vaak bijzonder stroef en lastig. Na een paar minuten nemen onze gedachten af en beginnen we te ontspannen. Vaak zijn we in deze fase een beetje dromerig. Mediteren we nog wat langer dan zien we dat de geest weer wakker wordt en combineren we ontspanning met een alerte geest. Dit is de optimale meditatie toestand die we graag willen bereiken. Mediteer je langer dan 45/60 minuten dan wordt het vaak wel een hele opgave omdat ons natuurlijk vermogen om te concentreren verslapt. Dus begin met korte meditaties van 5 tot 15 minuten. ¡§Beter kort en hoog kwalitatief, dan lang minder goed gefocussed¡¨, aldus de Dalai Lama in bijna al zijn boeken. Gebruik een aantal weken of maanden om te experimenteren en je concentratievermogen te verbeteren. Daarna kan je naar wens je meditaties verlengen van 20 minuten tot een uur. Je zal het verschil merken en een verdieping in je meditatie gaan ervaren. Wie weet bevalt het je zo goed dat je straks je baan nog inruilt om Zen monnik te worden om de hele dag te mediteren!We raden je aan om gedurende een dag meerdere malen in het dagelijks leven korte meditaties toe te passen. Mediteren in het dagelijks leven is een prima manier om je zelf te trainen om meer tijd van de dag in het NU te leven. Mediteer als je in de rij bij de bakker staat, op het toilet of in de trein zit, een aardbei eet of als je naar je kantoor loopt. Je zult verstelt staan hoe effectief zulke korte meditaties zijn om je te kalmeren en te ontspannen!

Het vooraf vaststellen van de lengte van je reguliere meditatie kan je helpen je meditaties te vergemakkelijken en te verdiepen. Allereerst, verlies je vaak het gevoel van tijd tijdens de meditatie. Stel je stopwatch in en je hoeft je niet meer druk te maken over hoe lang je nog moet zitten. Ten tweede, helpt een vast tijd je de verleidingen te weerstaan om eerder te stoppen. Een onrustige geest doet er alles aan om je te bewegen de handdoek eerder in de ring te werpen dan je van plan was. Observeer je eigen geest met al zijn verleidingen zonder er in mee getrokken te worden. Dat is de kern van meditatie! Zie de verleidingen als een uitdaging die je kan helpen je meditaties te verdiepen.
Het is goed om met een knipoog en niet al te dwangmatig met mediteren om te gaan. Discipline, richtlijnen en regelmaat kunnen je zeker helpen, maar realiseer je altijd en overal dat mediteren niet een kwestie van werken of vechten is. Stel je hoge eisen aan je meditaties dan kan het moeilijk worden om daaraan te voldoen en wordt het steeds meer een verplichting i.p.v verlichting.

 

Wat Kan Meditatie voor mij beteken ?

Inleiding


Het meditatieproces is een bijzondere effectieve manier om niet alleen meer zelfbegrip te krijgen of de diepere dimensies van ons zelf en ons bestaan te onderzoeken, maar ook om met de problemen van alle dag om te gaan. Oude en nieuwe problemen zullen je minder raken, je wordt een evenwichtiger persoon die het beste uit zichzelf naar boven kan halen. We zijn al perfect en de oplossing zit in ons zelf!

Wat kan Mediteren voor MIJ betekenen ?


Iedereen ervaart wel eens een moment waarin je verkeert in een diepe toestand van ontspanning, tevredenheid en bewustzijn. De zorgen van alledag zijn verdwenen, onze geest is helder en gefocussed en we gaan helemaal op in het moment. Dat is de kern van meditatie!!! D.m.v. het beoefenen van meditatie kunnen we leren opzettelijk terug te keren naar de bovenbeschreven toestand. We hoeven dan niet meer afhankelijk te zijn van een mooie zonsondergang, verliefdheid of sportprestatie om meer van deze geluksmomenten te beleven. We kunnen ook d.m.v. meditatie leren snel en effectief te ontspannen, onze concentratievermogens te verbeteren en een diep gevoel van tevredenheid en geluk te ontwikkelen. Meditatie is een buitengewoon krachtige techniek om je persoonlijke of professionele leven op een hoger niveau te brengen. Het maakt niet uit wat je doet, met mediteren gaat het beter! Meditatietechnieken worden o.a. succesvol gebruikt om:

• Te leren te ontspannen
• Stress en spanning te verlichten
• Gezondheid te verbeteren en genezing te bespoedigen
• Focus en concentratie te verbeteren
• Zelfbewustzijn en persoonlijke groei te ontwikkelen
• Je creativiteit en intuitie te vergroten
• Slechte en ongezonde gewoontes af te leren
• Mentaal te groeien

Als we regelmatig mediteren en de filosofie gaan toepassen in ons dagelijks leven hebben we ten eerste minder last van onnodige en vaak ook vervelende en belemmerende gedachtespinsels. We leven vaker in het NU! Ten tweede, komen we meer in contact met ons gevoel waardoor we vaker de juiste keuzes maken en doen wat we echt willen. Ten derde, zijn we gezonder en vitaler omdat we minder energie verspillen, beter kunnen ontspannen en minder last van stress zullen hebben. Ten vierde, worden we succesvoller op ons werk, omdat we vaker op de juiste plaats zullen zitten, geconcentreerder zullen werken en creatieve brainwaves minder door onze onophoudelijke gedachtestroom geblokkeerd worden. Ten vijfde, worden we aangenamere en meer vredelievende personen omdat we beter in ons vel zitten en ons ego, onze emoties en onze gedachtestromen beter kunnen controleren en beheersen. Ten zesde, worden we een stuk proactiever in het leven en dwingen we vaker geluk, goede beslissingen, succes en respect af. ‘Naarmate we door meditatie meer over onszelf te weten komen, gaan we beseffen dat we verantwoordelijk zijn voor ons eigen geluk; we zijn niet langer slachtoffer van de omstandigheden in het leven, aldus: G. Allica. Tot slot, zullen al deze veranderingen niet voor je omgeving onopgemerkt blijven. Je wordt een aantrekkelijke persoonlijkheid en zult zien dat je relaties en sociale leven een flinke positieve impuls zullen krijgen.


 

 

Mediteren helpt om te Leven in het NU

De maatschappelijk trends onderschrijven deze stelling. We zien steeds vaker dat in o.a. de sport en zakenwereldwereld, de technieken en filosofieën van het mediteren toegepast worden om de prestaties te verbeteren.

Gerry Lopez, Hawaiaan, een van werelds bekendste golfsurflegendes antwoordt als een verslaggever vraagt of hij yoga, meditatie en spirituele principes toepast bij het surfen, het volgende;

'Je moet je bewust legen van alle gedachten, beelden en dus ook angsten. Je bent alleen met het moment bezig. Gedachten werken als een scheidslijn tussen jou en wat je ziet. Dan is het uitzicht niet helder genoeg. Je zintuigen moeten als het ware opbloeien en dat gebeurt alleen als je niet denkt. Als je bang bent, heb je de neiging je in je zelf terug te trekken, je wordt zenuwachtig en gaat fouten maken. Dat kan je niet gebruiken wanneer je een hoge golf aan het bereiden bent. Ik denk dat als mensen zich zo op andere dingen kunnen focussen, bijvoorbeeld hun werk of relatie, ze veel meer succes hebben.'

Mediteren helpt afleidende gedachten die ons uit de staat van het NU houden te verminderen en kan ons goed helpen om vaker momenten van flow te ervaren. Deepak Chopra is het in hier roerend mee eens. Als je stopt met oordelen, meer tijd in de natuur doorbrengt en gaat mediteren zul je het maximale uit je potentieel halen aldus zijn bestseller ‘De zeven spirituele wetten van succes’. Onderzoek bevestigt dit: als je vaker in NU bent en minder door onnodige gedachten (angst, twijfels, frustraties, ego, privé-beslommeringen, conflicten, conditioneringen, etc) gehinderd wordt zul je minder routinematig en dus op de 'automatische piloot' functioneren. Je gaat jezelf, anderen en informatie helderder zien, situaties intenser beleven en moeitelozer leven. Een rustige en heldere geest gaat ook hand en hand met een goede gezondheid. Bovendien stelt s’werelds bekendste specialist op het gebied van flow, professor Csikszentmihalyi, dat de kunst van een gelukkig leven ligt in zovaak mogelijk flow ervaren. Mensen die mediteren kunnen dit bevestigen, als je tijdens het mediteren helemaal 100% gefocussed bent ervaar je eenzelfde gevoel van rust, geluk en eenheid. Bovendien kan je bij meditatie direct ervaren dat piekeren, oordelen, niet accepteren, over jezelf twijfelen of je geluk in de toekomst te zoeken het beleven van deze flow ervaring direct in de weg zit. De kunst is juist het loslaten, het jezelf zijn en accepteren van de huidige situatie i.p.v. je geluk halen uit dingen doen of nastreven. Meditatie gaat dus veel verder dan alleen maar stressmanagement en concentratietraining. Ware meditatie is dat je tijdens het mediteren zelf in het nu bent en tot de ontdekking komt dat persoonlijk geluk en welzijn niet altijd meer hoeven voort te komen uit dingen doen, maar vooral uit gewoon jezelf ZIJN.


 Wat doet Meditatie voor mij ?      Ook getuigenissen

 

bulletVerlaag uw boeddruk, verbeter uw nachtrust, verminder angsten, vergroot uw zelfvertrouwen, wordt creatiever en vrolijker...Meditatie, Psychologie Magazine 05/2005
bulletAnita Witzier over meditatie in het Parool: 'Daardoor ben ik open gaan staan voor meer dan alleen feiten. Als je je lekkerder voelt met jezelf, kun je ook vriendelijke zijn tegen andere mensen'
bulletMensen die regelmatig mediteren zullen niet zo snel opbranden!, Elsevier 05/2004.
bullet'In de lotushouding met Medina Schuurman (actrice Wodka Rozegeur...) die dankzij meditatie de hektische showbizz weerstaat... Voordat ik ga slapen maak ik mijn hoofd leeg om echt uit te kunnen rusten. De Telegraaf 20/3/05
bulletLeerlingen van basisschool de Fontein in Lelystad mediteren 2x per dag 10 minuten. De resultaten zijn enorm. Kinderen worden rustiger en stabieler en presteren beter in de CITO testen. Bron: Dagblad de Telegraaf 22/01/04.
bulletRichard Gere is een van de grootste voorvechters voor het Tibet van de Dalai Lama. R. Gere is bekeerd Boeddhist en mediteert sinds zijn 24 levensjaar.
bulletZakenvrouw van het jaar 2003 Jeanette van den Ingh-van Wijk zegt in Volkskrant 23/12 dat ze de titel nooit had kunnen bereiken zonder haar dagelijkse meditatieuurtje
bulletDeepak Chopra schat dat mensen die jarenlang mediteren een biologisch leeftijd hebben die vaak 5-12 jaar lager is dan hun chronologische leeftijd.
bulletDe bekende advocaat Nico Meijering (o.a. van de Hells Angels in proces over Nomand Moord en ook van Eric de Vlieger):Tegenover crimefighters als Plooy, Teeven en Oldekamp heeft Meijering een geheim wapen: Transcedente Meditatie. Z'n vriendin las er alles over, 'maarbij haar werkt het niet. Ik heb me er niet in verdiept en bij mij werkt het. Ik mediteer soms in de rechtzaal, terwijl me niets ontgaat. Mijn mantra geeft me na twintig minuten rust.' Volkskrant 26/03/05
bulletGedurende slaap daalt je zuurstof gebruik met 8%, gedurende een meditatie 10 tot 20%.
bullet'Take control of your mind and meditate.Let your soul gravitate to the love, ya'll....'. Justin Timberlake in Where is the love hitsong.
bulletKalmerende hormonen als melatonin en serotin nemen toe door meditatie en stress hormoon cortisol neemt af.
bulletDanceorganisator en miljonair Duncan Stutterheim reist elk jaar naar de Bhagwantempel in Poona om te mediteren (Intermediar 2003). Zijn geesteskind ID&T organiseert en exporteert grote dance-evenementen, zoals Sensation in de Arena met meer dan dertigduizend bezoekers.
bulletMediteren heeft een groot positief effect op drie grote indicators van veroudering: gehoor, bloeddruk en gezichtsvermogen.
bulletMensen die mediteren sneller herstellen van stress en ervaren minder vaak situaties als stressvol. Time Magazine 27/10/03
bulletCentreparks richt in de Engelse bungalowparken zentuinen in en verwacht dat dit waarschijnlijk ook op het vaste land van Europa gaat gebeuren.
bulletVolgens recent onderzoek kan meditatie inderdaad onze hersenen trainen en de hersenstructuur positief beinvloeden
bulletDavid lynch, de regisseur van o.a. Twin Peaks doet veel van zijn bizarre en ongelofelijk creatieve ideeen op tijdens het mediteren
bulletErica Terpstra (oud politica en sportbestuurder NOC NSF)vertelt in vraaggesprekken vaak dat ze elke ochtend begint met het opzeggen van magische woorden, zogeheten mantra's. Het geeft haar rust en weerstand, zegt ze, en het draagt bij aan haar vermogen om te relativeren en te concentreren. Elsevier 04/2004
bullet'Gelukkige mensen vaker technieken gebruiken om hun intuïtie te stimuleren: ze doen meer aan meditatie'(Psychologie Magazine juli/aug 2003)
bulletVele mensen die aan slapeloosheid lijden slapen veel beter door meditatie.Gregg Jacobs, Harvard University.
bullet'Elke dag train ik mezelf op mentaal gebied door middel van concentratieoefeningen, meditatie-technieken en proberen mezelf te analyseren. Leren luisteren naar je diepste gevoelens, zien wie je bent en daarmee aan de slag gaan. Je ontwikkelt je in je leven, en dat proces zie je terug in de benadering van het schaatsen' (Bart Veldkamp, Schaatser)
bulletMediteren tegen kanker Mediteren is zo langzamerhand een panacee. Onderzoekers van het Tom Baker Cancer Centre in het Canadese Calgary komen tot de conclusie dat mediteren ook helpt bij het ontstressen van patiënten met borst- of prostaatkanker. (Psychologie Magazine…Uitgave: 12 - jaar : 2000 Pagina: 009)
bulletZonder medicatie te gebruiken kan meditatie je helpen je bloeddruk te verlagen
bulletRichard Krajicek las vlak voordat hij Wimbledon won vier keer het Zen boek 'Niets bijzonders' van Ch.J. Beck. Zo leerde hij een misslag snel los te laten om zich vervolgens weer volledig op de volgende bal te concentreren.
bulletAmbtenaren bij het ministerie van VROM kunnen zich terugtrekken in een speciaal voor Zen meditatie ingericht Stiltecentrum.
bulletOud minister president en CDA'er Dries van Agt gaf tijdens het VPRO progamma Zomergasten aan diep onder de indruk van het Zen Boeddhisme en met name meditatie te zijn.
bulletElaine Aron, schrijfster van de bestseller, Highly Sensitive People, zegt in Top Sante 07/03, 'ook mediteren is goed voor Highly Sensitive People. Ze moeten een rustpunt in hun bestaan vinden waardoor ze niet over gestimuleerd raken'. Zelf mediteert mevrouw Aron 2x per dag een uur.
bulletMediteren leidt vaak tot een reductie van chronische pijnen en tot een betere acceptatie van de pijn.
bulletIn de VS alleen mediteren dagelijks 10 miljoen mensen (Time magazine 04/08/03).
bulletBij een onderzoek bleek dat vergevorderde meditators zelfs niet door kogelschoten uit hun concetratie te halen waren
bulletUniversiteit van Wisconsin ondekte dat mediterende werknemers een hogere frustratietolerantie, een beter arbeidsklimaat, vrolijkere en optimistischere stemmingen en een hoger energieniveau rapporteren. Ook verminderen conflictsituaties en 'slangenkuileffecten' op werk als werknemers gingen mediteren', AD Magazine 31/1/04.
bulletEr op kantoren,vliegvelden en openbare ruimtes steeds meer aparte stilte en meditatieruimtes verrijzen.
bulletDe universiteit van Cambridge heeft ontdekt dat inzichtmeditaties de terugval ratio van chronisch depressieve patienten halfveerde.

meditatie, meditatie oefen, meditatie muziek, geleide meditatie, mediteren, engelen meditatie, wekelijkse meditatie, meditatie opgestegen meesters, spirituele meditatie, meditatie edelstenen, workshop meditatie, helende meditatie engelen, helende meditatie, kristallen meditatie, meditatie aartsengelen, meditatie natuur, workshops, lichtwezen, licht meditatie, integratie, engelentherapie, therapie, heling, aartsengel michael, aartsengel chamuel, aartsengel rafael, aatsengel raphael, aartsengel jophiel, aartsengel haniel, aartsengel metatron, aartsengel zadkiel, aartsengel uriel, aartsengel gabriel, aardengel melchicedek, aardengel water, aardengel lucht, aardengel kristal, aardengel aarde, aardengel boom, aardengel vuur, lichtwesen produkten, lichtwesen, spiritueel, lichaam hart ziel, oneindige almacht, god, integrated energy therapy, beschermengel, engeltje, engeltjes, engelen kinderen, aartsengel michael, aartsengel chamuel, aartsengel rafael, aatsengel raphael, aartsengel jophiel, aartsengel haniel, aartsengel metatron, aartsengel zadkiel, aartsengel uriel, aartsengel gabriel, aardengel melchicedek, massage holistische, meditatie
 

meditatie, meditatie oefen, meditatie muziek, geleide meditatie, mediteren, engelen meditatie, wekelijkse meditatie, meditatie opgestegen meesters, spirituele meditatie, meditatie edelstenen, workshop meditatie, helende meditatie engelen, helende meditatie, kristallen meditatie, meditatie aartsengelen, meditatie natuur, workshops, lichtwezen, licht meditatie, integratie, engelentherapie, therapie, heling, aartsengel michael, aartsengel chamuel, aartsengel rafael, aatsengel raphael, aartsengel jophiel, aartsengel haniel, aartsengel metatron, aartsengel zadkiel, aartsengel uriel, aartsengel gabriel, aardengel melchicedek, aardengel water, aardengel lucht, aardengel kristal, aardengel aarde, aardengel boom, aardengel vuur, lichtwesen produkten, lichtwesen, spiritueel, lichaam hart ziel, oneindige almacht, god, integrated energy therapy, beschermengel, engeltje, engeltjes, engelen kinderen, aartsengel michael, aartsengel chamuel, aartsengel rafael, aatsengel raphael, aartsengel jophiel, aartsengel haniel, aartsengel metatron, aartsengel zadkiel, aartsengel uriel, aartsengel gabriel, aardengel melchicedek, massage holistische, meditatie

meditatie, meditatie oefen, meditatie muziek, geleide meditatie, mediteren, engelen meditatie, wekelijkse meditatie, meditatie opgestegen meesters, spirituele meditatie, meditatie edelstenen, workshop meditatie, helende meditatie engelen, helende meditatie, kristallen meditatie, meditatie aartsengelen, meditatie natuur, workshops, lichtwezen, licht meditatie, integratie, engelentherapie, therapie, heling, aartsengel michael, aartsengel chamuel, aartsengel rafael, aatsengel raphael, aartsengel jophiel, aartsengel haniel, aartsengel metatron, aartsengel zadkiel, aartsengel uriel, aartsengel gabriel, aardengel melchicedek, aardengel water, aardengel lucht, aardengel kristal, aardengel aarde, aardengel boom, aardengel vuur, lichtwesen produkten, lichtwesen, spiritueel, lichaam hart ziel, oneindige almacht, god, integrated energy therapy, beschermengel, engeltje, engeltjes, engelen kinderen, aartsengel michael, aartsengel chamuel, aartsengel rafael, aatsengel raphael, aartsengel jophiel, aartsengel haniel, aartsengel metatron, aartsengel zadkiel, aartsengel uriel, aartsengel gabriel, aardengel melchicedek, massage holistische, meditatie

 

Vorige Up Volgende
Copyright © 2006 levensvreugde. All rights reserved