MENTHAL COACHING
Home GEDICHTEN van Ingrid Links  

MENTHAL COACHING FACELIFT natuurlijk OORKAARSEN therapie Chakra


Engelen
ENGELENKAARTJE
Over Mij
Kanker patiënten
ZUIVEREN WONINGEN EN HANDELSPAND
LichtWesen producten
Kristallen & Edelstenen
CURSUS LICHTWESEN
CURSUS "ENGELEN"
CURSUS EDELSTENEN EN ENGELEN
WORKSHOPS/PARTY
I.E.T.
THERAPIEËN + CONSULTS
MEDITEREN
WEBSHOP    WEBWINKEL
AARTSENGELEN
BACHBOESEMS
SJANKARA produkten
Reportages

   

 

Wat behelst eigenlijk MENTHAL COACHING ?  (leren POSITIEF, CONSTRUCTIEF denken !)

Hoe leer ik dat ?  zie nu ook de teleseminarcursussen en de engelencursussen. (visiebord)

 

- ASSERTIVITEITSTRAINING

  

Je leert opkomen voor jouw eigen belangen, uitdrukking te geven aan  jouw gevoelens,

gedachten en wensen op basis van eigenwaarde. Respect voor jezelf én voor de anderen.

Je leert omgaan met alle conflicten, wat jou blokkeert en problemen in plaats van ze te vermijden door middel van “vlucht”.

Je werkt aan jouw persoonlijke uitstraling naar jezelf en naar de anderen simpel doordat je leerde oprecht van jezelf te houden : onvoorwaardelijk en onveroordelend.

Assertiviteit verwijst naar gedrag voortkomend uit ons aangeleerd denkpatroon en daaraan werken levert zelfbewustzijn, doortastendheid en zelfvertrouwen op.

 

Je zegt simpelweg wat je bedoelt en je bedoelt wat je zegt; je durft nee te zeggen als je iets niet wilt zonder je schuldig te voelen en je durft je te uiten zoals je jezelf voelt.

 

Je kan zonder enig schuldgevoel rustig “neen” zeggen, je laat je niet meer voor ieders karretje spannen, je verlegt je eigen grenzen tot meer “leven” volgens de manier die jij wilt.

 

 

- STRESSMANAGEMENT

 

Wat voor de een leuk of spannend is, is voor de ander zwaar en stressvol.

Dat geldt voor veranderingen in het leven, overgaan naar een eigen gezin, studierichting wijzigen, maar ook de kleine dingen zoals een spreekbeurt op school, examens etc…

(stress of in de greep van angsten zijn : faalangst, bindingsangst, verlatingsangst …)

 Het is gunstig als u stress in uw voordeel weet aan te wenden.

 Maar daarvoor zal u allereerst moeten uitvinden hoeveel stress u aankan.

  

De bedoeling van stressmanagement is de stress waaraan u blootstaat, zelfs bij wijzigingen in het patroon, op een niveau te brengen waarbij u optimaal functioneert : bevrijd van elke angst die je nu weerhoudt om jezelf volledig te ontplooien.

 

 

- RELATIE en GEZINSTHERAPIE

 

Voor ieder van ons is het gezin van herkomst ons eerste belangrijke sociale systeem, met zijn eigen structuur, doctrines en gewoonten.

  Hebben we ons daarin volledig kunnen ontplooien ? 

Later richten we ons eigen gezin in, op dit patroon, waarin elke partner de door haar of hem gekende patronen meebrengt en ze mixt.

  

Ons werk, onze collega’s, onze vrienden zijn belangrijke gegevens en relaties die we willen onderhouden.  Maar passen ze bij ons ?  Zijn we ze ontgroeid ?

 

Binnen elk sociaal, spiritueel en economisch systeem beïnvloeden mensen elkaar voortdurend.  Strukturen, doctrines, gedachten, gevoelens, verwachtingen, gedragingen spelen een voortdurende rol in ons leven van elke dag.

 

Dit alles is een gecompliceerd proces waarbij problemen kunnen optreden.

- HEALING

"Healing" betekent "weer heel maken".

Wanneer we gebukt gaan onder het feit dat we ons niet lekker in ons vel voelen, minderwaardigheidscomplexen, innerlijke strijd : we zijn niet in harmonie met onszelf.

Misschien zijn we ervan overtuigt dat het zo niet langer kan, dat we wiemand nodig hebben die ons datgene kan geven wat we nodig hebben : innerlijke rust, vrede met onszelf in zelfacceptatie

Mits “healing” : blokkades oplossen en innerlijk rustiger worden : worden we niet iemand anders, neen, we worden meer onszelf.

Je leeft steeds meer in harmonie met je eigen innerlijke, met je eigen creativiteit en onvoorwaardelijke acceptatie van het wondertje dat jijzelf bent.

Met een simpele “healing” kom je al een heel eind ver.

Koppel dit aan regelmatige “meditatie” (werkelijk in je eigen innerlijke wereld van beelden, herinneringen en rust gaan, deinend op je eigen rustige ademhaling)

Dit is een eerste stap naar een natuurlijke toestand van harmonieen welzijn, op alle gebieden van je leven, d.w.z. lichamelijk, gevoelsmatig, mentaal of spiritueel.

Menthal coaching gekoppeld aan I.E.T. waarin meditatie vervat zit is de snelweg nemen naar "zelfverwerkelijking" en tot onvoorwaardelijke acceptatie van jezelf en de volle verantwoordelijkheid nemen voor je leven : met alle hoogtes en laagtes, beseffend dat wijzelf alle drama's erin gecreëerd hebben.

 

Hoe leer ik dat ?  zie nu ook de teleseminarcursussen en de engelencursussen.

 

 


 

 

 

 

Up Volgende
Copyright © 2006 levensvreugde. All rights reserved