OORKAARSEN therapie
Home GEDICHTEN van Ingrid Links  

MENTHAL COACHING FACELIFT natuurlijk OORKAARSEN therapie Chakra


Engelen
ENGELENKAARTJE
Over Mij
Kanker patiënten
ZUIVEREN WONINGEN EN HANDELSPAND
LichtWesen producten
Kristallen & Edelstenen
CURSUS LICHTWESEN
CURSUS "ENGELEN"
CURSUS EDELSTENEN EN ENGELEN
WORKSHOPS/PARTY
I.E.T.
THERAPIEËN + CONSULTS
MEDITEREN
WEBSHOP    WEBWINKEL
AARTSENGELEN
BACHBOESEMS
SJANKARA produkten
Reportages

De kracht van vuur heeft de mensheid sinds de oertijd geboeid.

Ook oorkaarsen genieten dezelfde fascinerende belangstelling.

Sedert eeuwen zijn oorkaarsen in verschillende culturen bekend als natuurmiddel. Door de Hopis, de oudste Pueblostam met grote medische kennis en een hoge spiritualiteit kwam dit gebruik van oorkaarsen weer naar Europa.
Oorkaarsen zijn opgerolde strookjes linnen of katoen gedrenkt in bijenwas en geneeskrachtige kruiden die in het oor geplaatst worden. Oorkaarsen stimuleren de doorbloeding en lymfe-stroom in oren, keel, neus– en bijholten. Oorkaarsen werken in op de diep in het oor liggende acupunctuurpunten, trommelvlies, middenoor en evenwichtsorgaan.
Gebruik van oorkaarsen kan verlichting brengen bij : hoofdpijn, migraine, slaapstoornissen, zenuwachtigheid, hyperactiviteit, stress, neus en keelirritaties, heesheid, sinusitis, voorkomen van oorontstekingen.

VISIE & FILOSOFIE  van het gebruik van oorkaarsen

Een KAARS IN JE OOR, het klinkt raar.... Dat was het eerste dat in me opkwam toen ik kennis maakte met het fenomeen therapie met oorkaarsen. Nieuwsgierig, maar ook SCEPTISCH, liet ik me eens in therapie behandelen met oorkaarsen. Algauw had ik een andere visie over het ondergaan van de therapie met oorkaarsen. Na deze eerste oorkaarstherapie ervaring was ik sterk onder de indruk van de STERK STIMULERENDE en vooral ONTSPANNENDE werking van deze behandeling met oorkaarsen.  Ik volgde de cursus : oorkaarsen-therapie.

Wat me nog meer (en nog altijd) verbaasd, is de KRACHTIGE WERKING van deze therapie met oorkaarsen bij specifieke klachten, waarbij sommige klachten, reeds na 1 behandeling van slechts 50 minuten, zo STERK afnemen... (Zie samenvatting analyse-onderzoek)

 Het blijft me nog altijd achtervolgen en boeien. In deze STRESS-VOLLE TIJDEN in onze RAP-RAP-VLUG-VLUG westerse maatschappij, kan deze EENVOUDIGE BEHANDELING met oorkaarsen door zijn ONTSPANNENDE en STIMULERENDE werking het leven een stuk aangenamer maken.

De kracht van VUUR !!!!!!!!!!  via de therapie van oorkaarsen.

Oorkaarsen... een ALTERNATIEVE THERAPIE ??? 

 

 ALTERNATIEF ??? Het begrip "OORKAARSEN" klinkt inderdaad "ANDERS", maar dat is eigenlijk niet meer dan het etiket dat je er zelf op kleeft. Wat "VANDAAG ALTERNATIEF" is, is "MORGEN de NORMAALSTE ZAAK VAN DE WERELD". Maar daarmee verandert er niets aan de KRACHTIGE WERKING van deze oorkaarsen-therapie. Oorkaars-therapie wordt reeds veelvuldig toegepast in de GEZONDHEIDSZORG (artsen, gezondheidstherapeuten, kinesisten...) en in de WELLNESS-sector (schoonheidsinstituten en kuuroorden), maar kan ook makkelijk thuis uitgevoerd worden.

 

IEDEREEN kan baat hebben bij OORKAARSEN... vooral kinderen met ontstoken sinussen, keelontstekingen, verkoudheden...

Daar kan je gewoon niet naast kijken...

 

Meer info  

Oorkaarsen is een ritueel dat al eeuwen oud is. Haast al de oudere volksstammen kennen het gebruik. Het proces van oorkaarsen, was bijvoorbeeld gekend bij de Maja en de Azteken maar ook in China en India, Tibet en Egypte. In onze cultuur is het gebruik van oorkaarsen overgebracht uit de Amerikaanse indianencultuur.

Eén of andere vorm van was of een brandbare substantie werd gebruikt als drager van kruiden die werden ingebracht in kegelvormige instrumenten: de oorkaars. Oorspronkelijk maakte men gebruik van kegelvormige buisjes in aardewerk of glas, waarin spiraalvormige lijnen werden aangebracht en waar de brandende kruiden in konden afdalen of werd er in het pijpje aan de onderkant een klein filtertje aangebracht waar kruiden op gebrand werden. Voor elke aandoening gebruikte men een ander kruid.

De Chinezen gebruikten kleine bamboestaafjes, gedrenkt in kruiden en oliën en bij de Tibetanen werd het gebruik van vuur vervangen door het maken van klanken van metalen staafjes rond het oor om op deze manier trillingen te veroozaken.

 

 

 

Bij de indianen werkte men met vuur. Sommige stammen drenkten buffelhuid in kruiden en oliën en rolden dit dan op tot oorkaars. Anderen namen de rook van de kruiden in de mond en bliezen deze in het oor. Maar ook zij vonden snel een andere manier uit zoals het oprollen van papier en daar doorheen blazen. Later is men dan overgegaan tot het maken van de oorkaarsen op basis van echte bijenwas gemengd met kruiden.

 

In een artikel in Het Eindhovens dagblad van 15/07/1998 vonden we een verwijzing naar het gebruik van het principe in onze cultuur. Men rolde een kokertje van krantenpapier stevig op en lieten dit gedeeltelijk opbranden in het oor.

 

De keuze van de Hopi-oorkaars voor het gebruik in het Westen

 

Het branden van oorkaarsen werd door de Hopi-indianen, de oudste pueblostam en volk met een grote geneeskundige kennis en spiritualiteit naar Europa gebracht.

 

Sinds 1985 onderzoekt het Duitse bedrijf Biosun de therapeutische werking van de Hopi-oorkaarsen voor de natuurgeneeswijzen. Biosun is gespecialiseerd in therapeutische zalven en Hopi-oorkaarsen. Door ‘toeval’ kwam de heer Udo Leschik van Biosun in contact met de Hopi-indianen, waardoor hij als het ware werd ondergedompeld in de Hopi-cultuur en de waarde van de oorkaars leerde kennen. Hij trok zich het bedreigde lot van de Hopi  persoonlijk aan en ondernam verschillende stappen om hen te helpen. Leschik nam contact op met de afdeling ‘Centre for Human Rights’ van ‘The United Nations Offices’ in Genève. Hij heeft er onder andere voor gezorgd dat Mr. Thomas Banyacya, een Hopi-oudste voor de United Nation General Assembly kon praten op 10 december 1992. Ook nam hij contact op met ‘The external affairs and international Trade Canada’, om zijn bezorgdheid over de levensomstandigheden van de Hopi en de Indianen in het algemeen te uiten. Hij bracht ook een briefwisseling tot stand tussen Mr. Banyacya en Mr. Boutros Boutros-Ghali, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties.

Martin Gashweseoma, de legendarische traditionele leider van de Hopi en bewaarder van de heilige stenen tafels van de Vuurstam, bracht in 1993 de onderzoekers persoonlijk naar de oude reliëfs in het gebied van de Grand Canyon. Hij gaf ook de oeroude kennis door, die hier beschreven wordt. Deze kennis is mondeling overgebracht aan ingewijden en nooit schriftelijk vastgelegd.

Via de traditionele Hopi-sjamanen leerde Leschik de betekenis en de toepassing van de Hopi-oorkaarsen kennen en was meteen overtuigd van hun weldoende werking voor de mens. Hij startte het onderzoek naar de ontspannende en therapeutische mogelijkheden hiervan en begon met toestemming van de Hopi de oorkaarsen onder licentie te vervaardigen, volgens het aloude en originele Hopi-recept. Er bestaat dus maar één originele en echte Hopi-oorkaars op de markt.

Werking van de Hopi-oorkaars

 

Fysieke werking van de Hopi-oorkaars

De Hopi-oorkaars werkt lichaamszuiverend. Een lichte onderdruk, of schouweffect in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht, te wijten aan de natuurlijke beweging van de vlam, geven een lichte massage aan het trommelvlies, wat een onmiddellijk effect heeft op de drukregeling in het oor.

De oorkaars werkt via de uitwendige gehoorgang op diepliggende acupunctuurpunten, het trommelvlies, het middenoor, het evenwichtsorgaan, het slakkenhuis en het orgaan van Corti en verder via de buis van Eustachuis, op mond, keel, neus en bijholten.

Hoe meer de oorkaars opbrandt, hoe intensiever, maar niet bedreigend het aangename warmtegevoel zich manifesteert!

Door de lokale aanvoer van de warmte, wordt de perifere bloedsomloop en zuiverende werking van het lymfesysteem gestimuleerd en het immuunsysteem verstevigd.

Eén van de ingrediënten voor een goede oorkaars is honing, die uittrekkende en reinigende eigenschappen heeft en tevens één van de beste ontsmettingsmiddelen is. Ook de kruiden hebben een specifieke werking. Kamille werkt ontspannend en ontstekingswerend en St.-Janskruid ontspant en kalmeert. Salie werkt versterkend, rustgevend, antiseptisch, herstelt het evenwicht in het autonome zenuwstelsel, geeft een rustige slaap en helpt bij depressie, keelaandoeningen, heesheid en hoest.

 

Energetische werking van de Hopi-oorkaars

De ceremonie van de Hopi-oorkaars stimuleert ook de energetische punten en de reflexzones van het oor. Er bevinden zich 141 acupunctuurpunten op ieder oor, die elk een relatie hebben met een specifieke plaats of functie van het lichaam. Via de holle kaars dringt het licht binnen van de energierijke vlam en worden de vitale frequenties van het lichtspectrum naar de belangrijkste energiecentra gebracht.

 

Volgens het standpunt van de holistische geneeswijze verwijdert het reinigende vuur de negatieve vibraties van de energievelden en wordt de energetische status rond het hoofd geharmoniseerd, wat een algemene harmonisatie op zowel het fysieke als op het energetische niveau tot gevolg heeft .

 

 

 

 

 

 

 

Vorige Up Volgende
Copyright © 2006 levensvreugde. All rights reserved