Postzegelclub "Arbefil" heeft een waaier aan activiteiten, waarvan de ruildienst het hoofdaandeel uitmaakt.

Deze ruildienst kan terugblikken op een zeer goede staat van verdienste. Iedere maand worden tussen de 150 en 200 verschillende keuzeboekjes aangeboden. De inhoud kan variëren van postfris tot gestempeld van traditioneel tot thema, ook gelopen stukken worden soms aangeboden. De ruildienst wordt in goede banen geleid door Robert Liephout.

Naast de ruildienst beschikt Postzegelclub "Arbefil" over een zeer gedocumenteerde bibliotheek, deze is gratis ter inzage voor onze leden. Catalogen worden uitgeleend tegen een vergoeding van € 0,50 per week, met een maximum duur van één maand. Belangstellenden kunnen hun vragen richten tot Marleen Colbrandt.

Ook een nieuwighedendienst maakt deel uit van onze service. U kunt zich abonneren op alle thema’s, landen en FDC's. Voordeel is dat je steeds alle zegels of stukken tegen de laagste prijs kunt bekomen in je vertrouwde club. Deze dienst wordt voortreffelijk verzorgd door Luc Vander Veen.

Naast de voornoemde diensten is er ook de mogelijkheid om filatelistisch materiaal aan te kopen tegen clubprijs, zoals albumbladen, albums, catalogen, boeken, nieuwe keuzeboekjes, scharnieren, loepen, pincetten en vele andere toebehoren. Vraag er naar bij Roland Cauwels.

Vier maal in het jaar wordt er een tijdschrift uitgegeven met artikels van zeer uiteenlopende aard gaande van "De geschiedenis van WO II op postzegel" tot "Heraldiek in de filatelie". Ook boekbesprekingen komen aan bod. Verder wordt je steeds op de hoogte gehouden over het reilen en zeilen in het wereldje van de postzegeluitgiften. Een speciale rubriek belicht de thematische afstempelingen die onlangs in gebruik genomen werden door de diverse posterijen. Losse medewerkers aan de redactie zijn Andre Peuteman, Rudy Kyndt, Roger Verquin, Robert Liephout, Frans Danneels en Marcel Dhoore. De eindredactie berust bij Roland Cauwels.

Daar postzegelclub "Arbefil" een gezellige club is, wordt er ook aan de partner gedacht, zo wordt het seizoen afgesloten met een etentje alsook onze Nieuwjaarsreceptie wordt in deze zin bekeken. Indien voldoende belangstelling, organiseren we eendagse reizen naar verzamelaarsevenementen, zoals de "Verzamelaarsbeurs van Utrecht.

Voor de belangstellenden al deze diensten worden u aangeboden voor een jaarlijkse bijdrage van € 10 !!! Twijfels? Kom eens de sfeer opsnuiven. We zijn gemakkelijk bereikbaar via de Brugse ring, (zie routebeschrijving onder "Waar?") Je zult er steeds iemand vinden die je zal te woord staan.

Vergaderingen: Iedere zondagvoormiddag van 9.30h tot 11.30h.