Belgium Rock & Roll 1954 - 1965

Groep

Welkom op mijn homepage.
Bij deze wil ik terug gaan in de tijd van de Belgische Rock and Roll jaren vanaf 1955 tot en met 1967.Er waren ongeveer 400 geregistreerde bands die hier in België actief waren. Ze hebben natuurlijk allemaal geen singles uitgebracht,de meeste deden dit uit eigen beheer en moesten dit tijdens hun optreden zelf aan de man brengen.De anderen die meer geluk hadden zagen hun platen geperst bij kleine LABELS die op hun beurt nog eens onderverdeeld waren in nog kleinere LABELS.Zoals bv:HEBRA RECORDS die hadden nog ARSA, BLUE-JEANS, LORD RECORDS,VEDETTE
enz.
Daarom is het nu zo moeilijk om nog Belgisch materiaal te vinden.Vele van die LABELS bestaan niet meer.
Ken je deze nog?

Barclay Belgadisc Discostar Hebra HMV Newtone Decca

Palette Polydor Philips Ronnex Ring Showrec Weekend

De platenmaatschappijen hebben weinig interesse om die werken terug uit te brengen op CD. En toch werd er geschiedenis geschreven want zonder die groepen,zangers en zangeressen stond misschien de Belgische muziek nog in de kinderschoenen .Nu is hier toch een CD maatschappij natuurlijk in Nederland nl:RARITY Records die hier toch een markt voor vonden.Dus hebben ze een paar CD's op de markt gebracht een must voor iedere verzamelaar.

Hierbij tracht ik een volledige lijst van de groepen , zangers en zangeressen en discografie te geven voor zover dit mogelijk is.De meest bekenste groepen waren de JOKERS en de COUSINS die vooral aan de kuststreek zaten waar tevens nog andere groepen optraden.

Speciale dank aan Piet Muys, Henri Smeets,Werner Arijs,Eric Meinen en Vic Van Dessel,Roger Scheveneels en andere voor de aanvullende informatie.

NOTA : Wie nog aanvullende informatie heeft of zelf ooit in één van deze groepen heeft gespeeld mag me steeds mailen,alle informatie is welkom.Alle singels met een * heb ik in mijn bezit,voor songs gelieve te mailen.

 

Laatste update : 05-08-2018

U bent Visitor nr:  
zoeken

 

  
Je kan me ook vinden op