Brigitte Aendekerk

Brigitte Aendekerk

 

 

De beelden van Brigitte Aendekerk vertellen een echt levensverhaal. Ze hebben een kwetsbaarheid die je kan voelen. Ze roepen gevoelens op als troost, leegte, verbondenheid, geborgenheid, onaantastbaar.

Niemand wordt iemand.

 

 

Huidige tentoonstellingen

 

2 sept - 14 okt 2016, Klaarchitectuur, St-Truiden, Asster 175 geestelijke gezondheidszorg - Kunsttentoonstelling + kunstveiling zat 15 okt

 • Opleiding

  Na een opleiding Vrije Keramiek bij Jos Schrynemakers kreeg Brigitte Aendekerk de smaak te pakken. In 2001 startte Brigitte Aendekerk de opleiding Vrije keramiek aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Sint-Truiden. In 2005 studeerde ze glansrijk af en behaalde de stadsprijs in de discipline Keramiek, met specialisatie porselein.

  Daarna volgt ze nog 2 jaar tekenen aan de Haspengouw academie.

   

  In 2008 maakt Brigitte Aendekerk de onverwachte keuze om Beeldhouwen te gaan volgen aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Hasselt. Het werd haar zelfs afgeraden. Vastberaden zette ze door en worstelde ze zich doorheen de moeilijke technieken van het boetseren en mallen maken met de steun van docent Diane Gielen.

   

  Ze werd gaandeweg geïnspireerd door kunstenaars als Degas, Mariana Abramovic en Ulay, Louise Bourgeois, Marcel Duchamps en Lotta Blokker. Ze gaat op zoek naar haar eigen thema en komt uit bij haar eigen onverwerkte emoties. Wanneer ze in 2016 afstudeert komt Brigitte met een pakkende tentoonstelling “Some-we-one”. Ze is er in geslaagd haar fragiele toets te leggen in levensgrote beelden die je niet onberoerd laten.

 • Curriculum

  Brigitte Aendekerk nam recent deel aan enkele groepstentoonstellingen:

   

  8 juli - 28 aug 2016, Alden Biesen, 'Limburgse Academies'

  Ursula kapel, Tongeren, 2016

  Asster psychiatrisch centrum, 175 jarig bestaan, 2016

  Kapel Den Dries, Montenaken, Lyons club, St-Truiden, 2015 en 2016

  De Bottelarij, Wellen, 2012

© Brigitte Aendekerk 2016