Christelijke Basisbeweging (CBB) vzw

 

Start
Geschiedenis
Activiteiten
Projecten
Agenda
Romerohuis
CBBkrant
Terugblik
Rijweg
Buurtwerking
Favorieten

 

Woensdag 22 januari: Meditatie met de Bijbel

Weer even de gelegenheid te baat nemen om te verpozen. In het actief leven komt het er zo weinig van. En hoe zalig en weldoend is het even stil te vallen en op adem te komen. Meditatie helpt daartoe. In de Christelijke basisbeweging bieden wij elke maand “een meditatie met de Bijbel” aan. In groep een tekst uit de Bijbel in ons laten indringen in een meditatieve sfeer, laadt de batterijen op. Luisteren is daarbij een grondhouding, meer dan spreken. 

Deze keer staan wij stil bij een tekst van Maria Lichtmis: Lucas, 2,22-40. U bent welkom te Puurs in het Romerohuis op woensdag 22 januari van 20 tot 21u30

Andere afspraken zijn ook al gepland: 26 februari, 25 maart, 22 april, 27 mei. Misschien tot ziens!

 

Zaterdag 1 februari: Eerstezaterdagviering “Lichtmis”

Om 19 uur start de viering waarin we reflecteren over de tekst Lucas, 2, 22-39 (Toewijding van Jezus in de tempel).

Maar je bent al eerder welkom: om 13 uur organiseert de Rijweg-vereniging een wandeling in Blaasvelds Broek van ongeveer 8 km. Vergeet dan zeker geen wandelschoenen en regenkledij.

Van 15 tot 19 uur kan je genieten van lekkere pannenkoeken en soep.

 

 

Zondag 9 februari: Vegetarisch kookatelier

Inspiratie nodig om af en toe (of heel vaak) vegetarisch te koken? Lekker eten met groenten van bij ons en van het seizoen? Een recept uit de wereldkeuken proberen? Verrassend, eenvoudig, gezond, (h)eerlijk vers en zo klaar! De vijfde editie van deze kookvoormiddag gaat door op zondag 9 februari, van 9u30 tot 13u30, in het Romerohuis, Rijweg 110b, Puurs. We koken samen en lunchen met wat we klaargemaakt hebben. Je huisgenoten zijn welkom om 12u30 om mee te komen eten.

Het geheel zal kostendelend zijn (richtbedrag 15 ŕ 20 euro per persoon, koffie/thee en water inbegrepen)

Inschrijven (deelname aan het atelier – extra deelnemers aan de lunch) is nodig en kan bij Maria Vanschoonlandt op mailadres: maria.vanschoonlandt@telenet.be of telefonisch op 03 886 73 80 voor 1 februari.

 Omhoog  

Laatst aangepast op 19/01/2020 11:47