ONZE PETER

Fred Deburghgraeve is “onze peter” geworden. Fred is een BV, vooral bekend van de zwemsport waarin hij vele medailles won.
Fred is geboren in Roeselare op 1 juni 1973.

Frederik (Fredje) Edouard Robert Deburghgraeve is een Belgisch voormalig zwemmer. Hij won in 1994 het Europees Kampioenschap Zwemmen en in 1998 het Wereldkampioenschap. Op de Olympische Zomerspelen 1996 brak hij het wereldrecord op de 100m schoolslag en won in de finale Olympisch-goud op hetzelfde nummer. Video

Biografie

Hij begon te zwemmen bij RZV Roeselare op achtjarige leeftijd en beëindigde zijn internationale topsportcarrière op 12 mei 2000, toen hij er niet in slaagde de limiettijd voor de Olympische Spelen in Sydney te zwemmen. Zijn grootste successen behaalde Deburghgraeve onder leiding van de Nederlandse coach Ronald Gaastra.

In 2005 werd hij genomineerd voor de Vlaamse versie van De Grootste Belg, maar eindigde op nr. 270 buiten de officiële nominatielijst.

Frederik Deburghgraeve is ook de bassist van de Belgische rockband Crush.

Eén van Frederiks opvallendste uiterlijke kenmerken was zijn kaalgeschoren hoofd. Dit heeft hij echter - na zijn profcarrière - achter zich gelaten en beschikt tot op heden weer over een weelderige haarbos.

Bron : "http://nl.wikipedia.org/wiki/Frederik_Deburghgraeve"