Interessante gebeurtenissen

PROVINCIE WEST VLAANDEREN steunt één van onze projecten

Daar de vzw in 2006 het verzoek kreeg van JINITO OPORTO uit Cadaatan Ibabao (bovenste deel van Cadaatan) om een VOLLEYBALL-COURT en een BASKETBALL-COURT te verfraaien, werd in eerste instantie gedacht om daar een heus gemeenschapscentrum op te bouwen.  Maar daar dit te duur bleek en eingelijk ook niet echt haalbaar ! We hebben we het idee uiteindelijk in zijn oorspronkelijke vorm terug opgediept en we hebben hulp gevraagd aan de provincie WEST VLAANDEREN om ons daarbij te helpen en ook te steunen bij het verwezenlijken hiervan.  We kregen van het centrum NOORD-ZUID de referentie NZ-2008 041 toegewezen en op de zitting van 12 maart 2009 werd de som van 5000 euro toegekend voor dit project.  Eenmaal deze som op onze rekening staat zullen we starten met de werken.  Het bestuur van Cadaatan vzw dankt dan ook de PROVINCIE WEST VLAANDEREN en vooral PNZC - PROVINCIAAL NOORD-ZUID CENTRUM -
(zie http://www.west-vlaanderen.be/NL/WelzijnZorg/pnzc/Pages/default.aspx)

http://www.west-vlaanderen.be


Een tijd terug zochten we bakken om onze computers en andere hulpgoederen op te sturen naar de Filippijnen. Op 23 december kregen we van Johan Braem, gedelegeerd bestuurder van de firma BRAEM uit Handzame, de toestemming om HOUTEN BAKKEN op te halen. Meteen werd een eerste bak meegenomen en werd deze omgebouwd, omdat de bak alsdusdanig ietwat te groot is en ook te zwaar is. De bak werd daarom in 3 stukken doorgescheven (zie foto's).  Het middelste stuk werd terug gebruikt om de twee buitenstukken langs de open kant terug dicht te maken. Het werd een helse karwei. Op 24 december worden er opnieuw 5 bakken gehaald en deze worden klaargezet om ze om te bouwen tijdens de weekend van vrijdag 26 en zaterdag 27 december.


Op zaterdag 6 december was het eindelijk zover !  De reeds een tijdje vooropgestelde actie om computers af te halen was er ! We kregen een tijd terug de vraag vanuit het VTI in Waregem of we iets konden aanvangen met computers, dit in het kader van onze hulpverlening aan diverse schooltjes op de Filippijnen.  “En natuurlijk, dat spreekt vanzelf, we kunnen ze opsturen in een container”, dachten we !!! En zo stuurden we een mail naar Ivan Werbrouck met de melding “jazeker, daar kunnen we weg mee”.  Sinterklaasdag brak aan, we waren met zijn vieren afgesproken om naar Waregem te rijden : Denis, Stefaan (geen lid, maar sympathisant), Vice-voorzitter Guy en voorzitter Luc.   Het was voortdurend trap op en af, maar met de hulp van Ivan en zijn collega verliep alles heel vlot.  Om 10 u 30 konden we met drie volgeladen wagens afzakken naar de Wittehuisstraat 12 in Handzame waar we alles konden stapelen.  We zijn inmiddels gestart met onderhandelingen om de container zo goedkoop mogelijk in de Filippijnen te krijgen.  Het wordt vermoedelijk half januari als we alles zullen kunnen inladen en de container kan vertrekken voor een “zes-weken-durende” zeereis.  Het voltallige bestuur van de vzw dankt alvast de directie van het VTI van Waregem en in het bijzonder Ivan Werbrouck en zijn collega.


"Op vrijdag 27 juni mocht voorzitter Luc Waeyaert een cheque ontvangen uit de handen van Koen Neirynck, directeur van de Lichterveldse school, het BEVERBOS Het was een cheque ter waarde van maar liefst 841,60 €.  Deze som werd "bijeengescharreld" door de kinderen van de diverse klassen en zo hebben ze op hun eigen manier allemaal meegeholpen aan de bouw van een nieuwe school in Libaong.  Libaong is een deelgemeente van San Remigio, een dorp dat gelegen is in het noorden van het eiland Cebu op de Filippijnen.   In de loop van 2008 werd reeds een eerste klaslokaaltje afgewerkt en is zelfs  inmiddels al in gebruik genomen.  Met deze nieuwe schenking start de vzw de bouw van een tweede klaslokaaltje.  Cadaatan vzw hoopt om het dit jaar nog te kunnen afwerken"Momenteel (12 dec) is vice-voorzitter Guy Waterloos op weg naar de Filippijnen, en zal tijdens zijn verblijf het kleuterschooltje in LAPU LAPU onder handen nemen : San Vicente Day Care center, Gun-ob in Lapu Lapu City. Het wordt hersteld zodat het weer bruikbaar wordt zoals het hoort. Momenteel moeten de kinderen als het regent, van de ene kant van de klas naar de andere kant omdat binnen regent langs de ene kant. Het klasje herbergt kinderen tussen 3 en 6 jaar. Het salaris van de kleuteronderwijzeres is ongeveer 1200 PHP of 20 €/maand.


We zijn naar Brussel geweest om mee te vieren op onafhankelijkheidsdag (independance day) van de Filippijnen die normaal plaatvindt op 11 juni, maar dus uiteraard gevierd wordt tijdens het weekend in TOURS & TAXIS in Brussel.

INDEPENDANCE DAY, JUNE 10th - TOURS & TAXIS - BRUSSELS
OUR SPONSOR : WESTERN UNION


Deze auto, vol met computers en andere zaken, werd volgepropt in Brussel door Denis Pierpont en die binnenkort zullen worden getest en daarna opgestuurd worden aan de schooltjes in San Remigio.
De buit bedroeg maar liefst 20 computers, 3 printers, 19 toetsenborden en tenslotte nog 14 monitors.


Op 29 maart 2007 werd Cadaatan vzw uitgenodigd naar (RUST- EN VERZORGINGSTEHUIS) RVT ST ANNA te Wingene. Het plan werd opgevat om, vooral onder impuls van Marleen Mestdagh, een Filippijnse namiddag te organiseren. Samen met Marleen en enkele vriendinnen maakte Cecilia een typisch Filippijns aperitiefhapje (pansit en loempia's) dat werd geserveerd met een passend drankje. De bewoners waren enthousiast en het werd een leuke namiddag. Er werden wat films vertoond over het leven en over de hulpverlening aldaar. De namiddag werd opgefleurd door Bebie ,Thessa, Nelia, Amelita en Cecilia die enkele typische traditionele Filippijnse dansen ten berde brachten. Langs deze weg willen we vooral Marleen Mestdagh en directeur Hans Declerck danken. De jaarlijkse inzameling voor Broederlijk Delen werd omgebogen door een hulpverlening aan CADAATAN vzw.

De opbrengst van de voorstelling bij St Anna te Wingene bracht maar liefst het volgende op:
DONNATIE vanwege Directie van St Anna: 100 euro
DONNATIE vanwege de bewoners, vrijwilligers en medewerkers : 636 euro
Er werd ook nog 80 euro betaald voor de onkosten van de loempia's

Klik op een foto om te vergoten

klik om te vergroten klik om te vergroten klik om te vergroten

Op zaterdag 21 april 2007 schonk END YEAR'S SWING NIGHT maar liefst 3000 euro aan Cadaatan vzw.
Het is de bedoeling om met dit geld een COMPUTERLOKAAL te bouwen  in VICTORIA ELEMENTARY SCHOOL.


De Filippijnse ambassade heeft ons uitgenodigd voor een receptie samen met de Filippijnse delegatie met spreker Jose de Venecia, senator Aquillino Pimentel, secretary of education Florencio Abad die plaatsvond de 4e maart 2005 om 19:30 in Brussel.

We hebben enkele foto's kunnen maken en hebben die hier op de website geplaatst.
Klik op een foto om te vergroten.

Klik om te vergroten Klik om te vergroten

Het is de moeite waard om de gelukkige gezichten te zien van de kinderen en de lerares nadat ze van ons drie computers, schoolgerief en medisch materiaal geschonken kregen dit was op 24 juli 2005.

Klik op de foto om te vergroten

Klik om te vergroten


Wij zijn op 8 oktober 2005 uitgenodigd geweest naar de ambassade, net als een paar andere mensen. Daar was de ex-president van de Filippijnen, namelijk president RAMOS ook aanwezig. Uiteraard slaagden we er in om een paar foto's met hem te maken.

Klik op een foto om te vergroten.

Klik om te vergroten Klik om te vergroten Klik om te vergroten Klik om te vergroten