2013 :

  • De derde Filippijnse markt gaat door op zaterdag 27 april. De opkomst overtreft die van de vorige jaren. We mochten een paar nieuwe standhouders verwelkomen en ook volgend jaar zit er nog groeimarge in. Tijdens de markt maken we de donatie aan de projecten bekend, een cheque van 15000€ wordt symbolisch overhandigd aan de schooltjes en de boerderij.

  • Luc Waeyaert wordt opnieuw bestuurslid en wordt aangesteld als projectverantwoordelijke.

  • Denis pierpont, Kristof Willaert en Johan Vercaigne nemen ontslag als bestuurslid.

  • Op vrijdag 11 Oktober tonen we opnieuw voetbal op groot scherm. De Rode Duivels spelen deze keer tegen Kroatië. We hebben een volle zaal enthousiaste "Rode Duivels-supporters".

Ook onze peter Fred Deburggraeve en Brecht De Jaegere komen supporteren.

  • De 12de Winterbarbeque gaat door op 10 November. Als hoofdattractie treedt  Patrick Pickart op met een hypnoseact die zeer gesmaakt wordt door het publiek. De zaal is opnieuw uitverkocht. Verder mochten we genieten van de Filippijnse dansen uitgevoerd door de Mabuhay Dance Club en ook enkele line-dancen door de BEITEM LINE DANCE.

  • Helaas, op vrijdag 8 November trok de zwaarste storm ooit over een deel van de Filippijnen. De storm sloeg heel hard toe op het eiland LEYTE, vooral het stadje Tacloban kreeg er van lang. Quasi alles is er verwoest.

Het Belgische B-fast team was als één van de eerste hulpteams ter plaatse met veldhospitaal en waterzuivering.
Minder bekend in de media was dat  Noord-Cebu ook getroffen was door de typfoon.  San Remigio en ons geliefd Cadaatan zijn zwaar gehavend uit dit avontuur gekomen en de schade is minstens zo groot als in Tacloban. Verschillende schooltjes zijn een tijdlang onbruikbaar, ons boerderijproject is er quasi totaal vernield.

  • Mede door zijn aanstaande pensioen trok Luc Waeyaert nog maar eens de molen op gang.  Op drie plaatsen werden goederen (voedsel, kleren, huishoudgerief) ingezameld.

Marjan Trading (balikbayan box) stelde een halve container ter beschikking en Cadaatan Kortemark bekostigde zelf de tweede container met hulp van een anonieme sponsor. Op 23 November werd deze tweede  container geladen en vertrok hij richting haven van Cebu.  De beide containers zijn intussen aangekomen in Cadaatan, beiden in week 4 (tussen 22 januari en 25 januari).

  • Om verder fondsen te werven namen we ook deel aan de kerstmarkt in Handzame. Door de slechte locatie was de opbrengst eerder mager te noemen.