2014 :

  • Door de inzet van velen werd het eerste deel van het jaar quasi volledig bezet door het voorbereiden van de huizen die ginder zullen worden opgezet.
   Het is de bedoeling dat er een team van Cadaatan Kortemark naar ginder gaat om daar een tiental huizen te bouwen. De huizen worden hier geconstrueerd net als
   bij het buizensysteem van een tent, een soort prefab-woningen dus. 
  • Er wordt een overeenkomst gemaakt met RENO-ART van St JOb in 't Goor om in Lambusan een nieuw MEDICAL HEALTH CENTER te bouwen. 
  • Op 3 mei wordt er een 40-voet high-cube container geladen me de huizen en de ramen, binnendeuren, wasbakken, toiletten van Reno Art en ook tal van hulpgoederen.
   De container zal aankomen rond eind juni in de haven van Cebu
  • Intussen is ook de Filippijnse markt weer voorbij en het was weerom een schot in de roos. Mede dankzij het optreden van Leah Bien.
  • Begin juni was het weer verkiezingstijd binnen Cadaatan Kortemark en tijdens de 2e bestuursvergadering werd weer voor een jaar, een nieuw bestuurd gekozen :
   voorzitter Guy Waterloos besluit om een stapje achteruit te doen, en wordt vice-voorzitter en zo wordt ex-voorzitter en stichter, Luc Waeyaert opnieuw voorzitter. Marc Waeyaert blijft secretaris.
  • De voorzitter vertrekt op 21 juni naar de Filippijnen om daar alles te regelen zodat er geen problemen zijn met de container en ook om de bouw van de huizen voor te bereiden.
   Op 2 augustus komt het bouwteam aan in Cebu. Ze komen allen samen terug op 19 augustus.

VERSLAG HULPVERLENING CADAATAN KORTEMARK REIS 2014

 • Zondag 16 november : de 13e winterbarbecue was weerom uitverkocht en dit voor de 6 maal op rij. Opnieuw 600 mensen - meer mogen er niet in - konden tafelen en voor de eerste keer werd
  geen externe act opgenomen in het programma. Er werd echter een quiz georganiseerd.  Marijke Pinoy, onze meter, had op het laatste moment afgebeld en haar plaats werd met succes overgenomen
  door de vrouw van Fred Deburghgraeve, Veerle. Ook de Heren Peter Van Bogaert en Dominiek Segaert, beiden lid van de Knights of Rizal waren van de partij.
  Niettemin verloren zij de halve finale van onze "peter en meter", maar ze moesten de duimen leggen in de finale voor een koppel mannen met Filippijnse roots. 
  Het was leuk en ook de traditionele dansen waren een succes. De opbrengst was een kleine 8000 €.  Niettemin werd door de werkgroep beslist dat dit de laatste uitgave zou worden. 
  Er werd ook vooraf een heuse tricycle gemaakt en die werd tentoongesteld in de zaal en een maand later tevens op de kerstmarkt in Handzame.

 • Zaterdag 20 december : de volgende activiteit in rijtje van de drukke periode bij het einde van het jaar, werd de kerstmarkt, die net als verleden jaar niet bracht wat er van werd verwacht. 
  Een magere opbrengst van 450 € was het resultaat, ondanks het feit dat de tent vanaf 8u tot 12u behoorlijk vol was. Ook wordt hier waarschijnlijk geen traditie van gemaakt en was ook dit de laatste editie.
  Er wordt gezocht naar een alternatief voor de WINTERBARBECUE en de KERSTMARKT.

 • Tenslotte was het op zaterdag 27 december de beurt aan KREKEROCK. Dit was een supergroot succes. Om en bij de 500 man kwamen afgezakt naar OC HANSAM in Handzame.
  Vooral de bands STEELER (tribute band Led Zeppelin en Nederlanders) en uiteraard THE WOLF BANES met Wimmeke Punk in de hoofdrol, werden door het uitzinnige publiek heel erg gesmaakt.
  Een succes en zeker ook financieel ! Iets meer dan 9000 € en daarmee wordt de balans voor 2014 afgesloten.

 • Er worden nog plannen gemaakt (niet concreet) om in de loop van 2017 een container op te sturen, verder ook om het lokaal te herordenen en, op vraag van de gemeente
  een stuk af te staan aan de damesvereniging FEMMA uit Handzame.