Start US-Teddy Bevallingskalender Links Hamsters

20/10/10

Ik ben Veerle, woon in een dorpje bij Aalst gelegen tussen Gent en Brussel.  Mijn website is vernoemd naar mijn eerste cavia die Piepke heette.  Ondertussen is deze overleden en heb ik een andere lieverd die ook Piepke heet, alhoewel ik de eerste nooit zal vergeten.  Hieronder beschrijf ik de kenmerken van de US-Teddy die, zoals de naam vermeldt, van oorsprong uit Amerika komt.  Dit ras is sinds 2010 erkend in BelgiŽ.  Genetische formule: fz.

bullet

De cavia moet qua lichaamsbouw en type een brede goed gevulde borst en stevig gespierde schouders hebben.  De achterhand moet goed afgerond zijn, de beentjes recht en stevig. De grootte ligt tussen de 900 en 1200g voor een volwassen cavia. Hij moet groot zijn zonder er plomp uit te zien.

bullet

De beharing is zeer dicht en gelijkmatig, rechtopstaand, kort (max. 2 cm), veerkrachtig en zacht.  De buikbeharing is korter en glad.

bullet

Kop, ogen en oren: de kop heeft een stomp afgeronde neus met grote ronde ogen en volle wangen. De onbehaarde oren staan loodrecht van de kop af, iets afhangend met een golfje erin.  De snorharen zijn glad met mogelijk een kleine golving.

bullet

Bij de kleurverdeling is het noodzakelijk dat alle kleuren zich op beide zijden en kop vertonen (2en3-kleurige dieren).

bullet

De cavia is in goede conditie dus stevig gespierd zonder mager/vet te zijn met heldere ogen, zonder beschadiging aan oren of huid en de nagels zijn geknipt.

Fouten: beharing van langer dan 2 cm, ruwe, geen veerkrachtige beharing, te dunne beharing, te lichte kleuren,  krul op de buikzijde, teveel grannen, minder dan 3 kleurvelden bij driekleurige dieren.

Momenteel ben ik gestopt met koppels vormen.

 

  Woonplaats: Erembodegem

Free Hit Counters
Site Counter

 

 

Sinds juli 2005