SOUND

Professionele 12" 4 kanaals mixer van Denon, waaraan 8 geluidsbronnen kunnen worden gekoppeld. 3 bands equalizer per channel. Verschillende on-board effects en ingebouwde sampler. Apart regelbare booth output.

Professionele tabletop CD en multimedia player van Denon. Via de USB interface kan muziek van een digitale drager worden afgespeeld (harddisk, USB stick, iPod,...) waarbij alle features van de CD player kunnen worden gebruikt zoals pitch control, key lock, loops, hot starts

Native Instruments Traktor Scratch Pro is dé referentie voor professionele DJ software ("Best DJ Software 2010" DJ Mag Tech award). Traktor Scratch Pro biedt 4 digitale decks waarin je digitale muziekbestanden kan afspelen en bewerken (loops, effects, pitch control met key lock,...), en door de eenvoudige zoekfaciliteiten vind je de gewenste tracks in een oogwenk. Via de Audio 8 DJ soundcard worden deze decks aangeboden aan mijn externe mixer zodat ik in totaal 6 decks in mijn dj setup ter beschikking heb.

De DN-mc6000 is een professionele vier-kanaals/acht-bron standalone digitale DJ mixer met MIDI interface en ingebouwde geluidskaart. Met deze controller kan je de virtuele CD decks op je PC bedienen net als echte CD spelers zodat alle functies direct en razendsnel toegankelijk zijn om een perfecte mix te realizeren.

Voor de weergave van het geluid is gekozen voor professionele actieve luidsprekers die als referentie gelden in DJ en live toepassingen. De Mackie SRM450 is een robuuste en duurzame all-round luidspreker. De 12 inch woofer en 1.4 inch compressiedriver produceren respectievelijk 400 en 100 Watt RMS, met een gezamenlijke piek van 1000 Watt. Voor de subwoofers is gekozen voor de RCF 705 actieve speaker, uitgevoerd met een 15inch subwoofer, goed voor een vermogen van 800W in het laag per stuk. Het gezamelijk vermogen van deze combinatie levert 2500W totaal muziekvermogen. Voor de grotere feesten kan een dubbele set top speakers opgesteld worden om zo een nog groter vermogen te realizeren.

Een kwaliteits-hoofdtelefoon is onmisbaar om de songs die je voorbeluistert af te stemmen op de muziek op de dansvloer. Ik heb gekozen voor de DH1200 van Technics die met erg goede geluidskarakteristieken, een goeie afsluiting van omgevingsgeluid en ergonomische zitting niet voor niks de favoriet van vele DJs is.

LIGHT

JBSystems LM400 Lichtsturing

Aansturing van de 4 PAR 60 spots met ingebouwde programmas, getriggered door de muziek.

PAR60 T-4 Bar Spots (4x 250W)

JBsystems Tomahawk lichteffect

Een eenvoudig ruimtevullend lichteffect dat afwisselende patronen projecteert op maat van de muziek

Martin JEM 1200 Rookmachine (1000W)

4 Martin MX-4 scans

De MX-4 scanner heeft een grote lichtopbrengst dankzij een krachtige 150W ontladingslamp en kwalitatieve optische eigenschappen, wat ook resulteert in scherpe lichtstralen en gobos. De scanner heeft aparte kleur en gobo wielen.

Martin 2510 DMX controller

DMX Sturing voor oa de MX-4 scans, via voorgeprogrammeerde sequences. De sequences kunnen manueel worden bediend, via een automatische instelbare klok, of getriggered door de muziek.