Amma Massage

De Japanse drukpuntmassage (Amma), die de basis vormt van bijna alle drukpuntmassages, is erop gericht de energiecirculatie van de Qi (levenskracht) over het gehele lichaam te optimaliseren. Daar waar spanningen zijn, wordt verlichting gebracht en waar te veel energie is, wordt deze verdeeld naar andere plaatsen. Kenmerkend voor de Amma is dat de massage altijd volgens eenzelfde 'partituur' wordt uitgevoerd.

De Amma Practitioner wordt getraind om deze arbeidsintensieve en stevige behandeling als een vloeiend, ritmisch geheel uit te voeren. Dit heeft tot gevolg dat de massage voor de ontvanger zowel ontspannend als opwekkend aanvoelt. Door het masseren van de drukpunten wordt de ontvanger energetisch opgeladen. Na de behandeling zal het lichaam zijn zelfhelend vermogen aanspreken en zijn eigen balans herstellen. Iedereen die gezond is en van een stevige massage houdt kan deze ontvangen.

De Amma massage wordt zonder olie, door de kleding heen, uitgevoerd op de massagetafel. De massage wordt uitgevoerd op bepaalde punten gelegen op de hoofdmeridianen en heeft tot doel het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren,de energie doorstroming te verbeteren en de immuniteit te versterken.

Amma is een uiterst gespecialiseerde vorm van massagetherapie (drukken, rekken,kloppen... met duimen, vingers, ellebogen) die diepe weefselmanipulatie met de toepassing van druk, wrijving en aanraking aan specifieke punten en de kanalen combineert waarop zij worden gevonden. Deze kanalen ( of anders genoemd als meridianen) zijn de wegen waardoor de energie door het lichaam overgaat om een herstellend, bevorderende en handhavende optimale gezondheid te zorgen.

Indra De l'arbre  |  Tulpenlaan 14  3570 Alken  |  0486/12 88 01Routebeschrijving