Aromatherapie

Aromatherapie is een holistische therapie, omdat hij op de persoon als geheel inwerkt. Hoewel het een uitstekende manier is om onschuldige kwaaltjes, stress en negatieve emotionele stemmingen te behandelen, kan het de conventionele medische behandelingen niet vervangen.

Aromatherapie

Het is de kunst om enerzijds aan de oorzaken van de stressklachten te werken en anderzijds de gevolgen te verminderen of weg te nemen. Door gebruik te maken van etherische olie kun je je ontspannen, werken aan je lichamelijke gevolgen (vervelende kwaaltjes), maar ook kun je door olie de psychische oorzaken aanpakken. Niet in de vorm zoals medicijnen dat zouden doen, maar door de chemische samenstelling van de olie, met de neus als transportmiddel.

Om een bepaalde stof te gebruiken voor een klacht, kun je die stof toepassen in een massageolie, crème, shampoo, thee, water, verdamping, lotion enz enz enz.

Door de drager van deze stoffen aan te brengen op de huid (ons grootste orgaan) voorzie je jezelf van de noodzakelijke etherische oliën die je hebt uitgekozen. Nu zijn etherische oliën niet echt geschikt voor intern gebruik (of uitsluitend onder een zeer ervaren aromatherapeut!) dus het vermengen of verdampen van olie is de meest geschikte manier om de werkzame stoffen tot je te nemen. Via de neus worden deze stoffen net zo goed "gebruikt" als bij aanbrengen op de huid.

Indra De l'arbre  |  Tulpenlaan 14  3570 Alken  |  0486/12 88 01Routebeschrijving