Oorkaarsen

Oorkaarsen

De kracht van het vuur heeft de mensheid al sinds de oertijd geboeid. Ook de oorkaarsen genieten dezelfde fascinerende belangstelling. Sedert eeuwen zijn zij dan ook als warmteceremonie in verschillende culturen bekend. Zij hebben geschiedkundige wortels zowel bij de steppevolkeren van Siberië en Mongolië als in Azië en bij de Zuid- en Noord-Amerikaanse Indianen. Oude rotsschilderingen tonen de toepassing van oorkaarsen bij inwijdingsrituelen en medicinale ceremoniën. Door de Hopi's, de oudste Pueblostam, die een grote geneeskundige kennis en een hoge spiritualiteit bezitten, kwam dit gebruik naar Europa.

Toen deze traditie meer in het Westen bekend werd, ontdekten de onderzoekers de weldadige 'neveneffecten' van de oorkaars : het verlicht hoofdpijn, sinusproblemen, keelpijn, oorsuizen, evenwichtstoornissen... m.a.w. alle klachten boven het sleutelbeen. Ook bij stress, angst, zenuwachtigheid hebben de oorkaarsen een goede invloed door de inwerking van de kruiden en het rustgevende resultaat van de behandeling.

Een lichte onderdruk in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht, te wijten aan de natuurlijke beweging van de vlam, geven een lichte massage aan het trommelvlies en de gehoorgangen. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd en is er een onmiddellijk effect op de drukregeling in het oor. Deze lokale aanvoer van warmte stimuleert de perifere bloedsomloop, verstevigt het immuniteitssysteem en de zuiverende werking van het lymfesysteem. Door de bijkomende massage van het oor, worden de energetische punten en reflexzones van gans het lichaam evenals het lymfesysteem gestimuleerd.

Oorkaarsen
Indra De l'arbre  |  Tulpenlaan 14  3570 Alken  |  0486/12 88 01Routebeschrijving