GezondeVoeding

 

SUPERFOODS
Spirulina
Chlorella
Kokosolie
Geelwortel
Zeezout
THEMA'S
Budwigpap
Eieren
Natuurlijk voedsel
Nadelen van brood
ONGEZOND
Alcohol
Roken
Suiker
Transvet (geharde vetten)
CONTACT
Contacteer ons

Voeding en gezondheid

De 21ste eeuw - de hoogste tijd om wakker te worden !

Kanker in de toekomst doodsoorzaak nr 1 door stapeling toxines

De mensheid heeft in een relatief korte tijd (100+ jaar) haar eigen leefomgeving verziekt, ervoor gezorgd dat veel diersoorten zijn verdwenen of ernstig bedreigd zijn in hun bestaan en weinig geleerd van haar eigen geschiedenis en maakt keer op keer weer dezelfde domme fouten. Met allerlei technologiën, medische hulp middelen en medicijnen rekken we ons leven terwijl we er aan de andere kant weer van alles aan doen om dit behaalde voordeel weer te beperken......

We slopen onze longen door sigaretten, stoppen onze kinderen vol met snelle suikers, transvetten, zout, kleur- en smaakstoffen, chemische suikers, vaccin cocktails etc en vinden het raar dat steeds meer mensen chronische aandoeningen ontwikkelen zoals astma, allergiën, diabetes, kanker, voedselintoleranties, huidproblemen en darmproblemen. Kwik in vis en thermometers is een probleem maar zodra deze kwik in vullingen of griepvaccins zit niet meer, is dit logisch?. Antibiotica is ook zo dubbel, het wondermiddel bij allerlei bacteriële infecties maar ook de grote sloper van je darmflora. En laat nu juist dit laatste een cruciale rol spelen bij je gezondheid op lange termijn. De Chinezen zeiden het al, de dood huist in de darmen.

De industrie ontkent systematisch alle risico's. Niets nieuws onder de zon, dit spelletje "verdeel en heers" wordt al gespeeld sinds de vorige eeuw. Gevaren van asbest, sigaretten, fluor, kwik werden ook glashard ontkend en kritische onderzoekers werden monddood gemaakt. Op het moment dat een onderzoeker zich kritisch uitlaat trekt men een blik gesponsorde wetenschappers open die het tegenspreekt/bagataliseert en het publiek is weer gesust en media slapen verder.

Vanaf de jaren vijftig zijn miljoenen mensen volgestopt met levensgevaarlijke transvetzuren die verborgen zaten in zogenaamde "gezonde" plantaardige margarines en frituurvetten. De ironie is nu dat de grootste leverancier van die gevaarlijke waar nu weer goed zijn zakken vult met cholesterol verlagende margarine. En het mooiste nog, allemaal 100% legaal en met steun van de overheid. De industrie heeft het helemaal voor elkaar, je zorgt eerst voor een probleem en dan weer voor een oplossing. Dus dikmakers maar ook afslankmiddelen, produkten met lage voedingswaarde maar ook supplementen, produkten die eetlust aanjagen (zout, smaakversterkers) en die ze gaan remmen (synthetische Hoodia en nieuwe vetsoorten). En wij trappen er met open ogen in....

Net alleen de industrie zorgt voor veel problemen, ook onze gemakszucht. We kiezen voor de snelste weg en belanden in de wereld van surrogaat- en fastfoodvoeding. Maar wie snel leeft is ook snel opgebrand en komt zichzelf tegen. Voor de ene een goede les en een openbaring met veel nieuwe inzichten voor de andere geen reden om zijn patroon aan te passen, de medici moeten het maar oplossen. Je gaat pas nadenken over je gezondheid als je hem kwijt bent. Deze site richt zich op het verzamelen van kennis, de laatste medische studies, afwijkende visies uit bijvoorbeeld de complementaire geneeskunde en zal tegengas geven tegen de propaganda machine van de industrie.

Vlak ook de rol van stress niet uit. De overheid wil graag veel mensen aan het werk hebben want scheelt kosten en je hebt veel melkkoeien die je met behulp van oa flinke accijnzen op energie goed kunt uitmelken. Kunnen we weer de landbouw en industrie in een armlastig EU land sponsoren en zo onze eigen sector om zeep helpen. Noemen ze visie in Den Haag ! Ik zie gewoon een bioindustrie voor mensen ontstaan waarbij je alleen meetelt als je veel produceert en consumeert. Door een 1-2tje met de banksector mocht het tweede inkomen meegerekend worden, schoten de hypotheken en huizenprijzen omhoog en waren de overheid, banksector, makelaars en verzekeraars de gelukkige winnaars. Een moeder die voor haar kroost wil zorgen moet vanwege die financiële chantage wel gaan werken en kids worden 8-10 uur geparkeerd op school+opvang. Dus kids gestressed, ouders gestressed door dubbele functie maar economie gezond.

Verwacht niet teveel van de overheid want die moet ook de belangen van de industrie dienen. Dus verdiep jezelf in de werking van voeding en staar je niet blind op de propaganda van de voedingsindustrie. Denk gewoon logisch na, veel ziektes ontstaan door verwaarlozing en uitputting van je lichaam. Door chronische ondervoeding (tekort aan mineralen, enzymen, vitamines) en dagelijkse stress werk je in feite aan je eigen ondergang.

Zeer jonge kinderen worden platgevaccineerd door cocktails van vaccins die alleen maar zullen leiden tot nog meer allergiën en andere verstoringen van het immuunsysteem. Moet allemaal zo efficiënt en goedkoop mogelijk waardoor de al wat zwakkere kinderen de rekening krijgen. Autisme en adhd hebben epidemische vormen aangenomen terwijl men zegt dat het een genetische achtergrond heeft, de stortvloed aan chemische toxines en zware metalen lijkt mij een logischer oorzaak...

Door raffinage van voeding wordt onze voeding reukloos, geurloos, beter houdbaar maar verliest de belangrijkste anti-oxidanten, vitamines en mineralen. Het lichaam kan met de juiste voeding veel zaken oplossen maar als we het lichaam niet helpen door te zorgen dat we voldoende mineralen, anti-oxidanten, vitamines en aminozuren binnenkrijgen dan is het een verloren race tegen allerlei ziekten en aandoeningen. Je bent wat je eet en laat voeding je medicijn zijn gelden nog altijd. Geef je lichaam de juiste voeding zodat het zelfstandig de schade door vrije radicalen kan repareren.

Heeft u een koophuis en laat u regelmatig onderhoud plegen aan uw huis zoals schilderwerk, dakbedekking etc? Dit doet u waarschijnlijk om schade of waardevermindering te voorkomen. Zelfde verhaal met uw lichaam, je kan het verwaarlozen en te jong sterven en vele jaren moeten missen of overstappen op volwaardige voeding die bomvol goede stoffen zit en zo je kansen op een gezond en lang leven vergroten. De keuze is aan u....

Je kunt niet alles in het leven voorkomen maar je kunt wel problemen veroorzaken doordat je signalen van je lichaam negeert. Als je 's avonds moe bent kun je op tijd gaan slapen of je oppeppen met cola en koffie maar je negeert je lichaam. Heb je hoofdpijn dan heb je teveel stress of teveel afvalstoffen in je lichaam. Je kan pijnstillers nemen maar de oorzaak is niet weg. Idem met maagzuur, neem je koffie na het eten dan zal je maagzuur dat niet waarderen, je kan dan een pilletje nemen maar ook je gedrag aanpassen. Heb je huidproblemen dan grote kans dat je darmen ongezond zijn en de huid gebruikt om afvalstoffen te lozen. Corrigeer je fout gedrag met medicijnen dan zorgen de bijwerkingen wel weer voor de problemen op lange termijn dus zit je in een giftige vicieuze cirkel. Veel mensen slikken liever medicijnen dan dat zij hun gedrag/voeding aan willen passen, dit is een doodlopende weg. Blijf nadenken over je manier van leven en kijk wat je zelf kan voorkomen door te kiezen voor voedingsrijke produkten. Voorkomen is beter dan aan de medicijnen!

Mijn doel is om samen met mijn lezers een site te maken met eerlijke informatie over de voordelen en ook de nadelen van voeding. Dus geen site die gefinancierd wordt door de vlees- en zuivelindustrie of die geld aanneemt van de industrie en ons betuttelt. Gewoon veel informatie over zaken zodat je betere keuzes kunt maken. Wordt tijd dat zaken worden uitgesproken en de consument beide kanten van het verhaal kent....

Onze overheid heeft de controle verloren en door Europa hebben lobbyisten nog meer macht gekregen, aan ons om het tij te keren. Politici zijn er voor ons en niet andersom, dit vergeten die regenten nog wel eens. Power (back) to the people zullen we maar zeggen....

De mensheid heeft weinig geleerd van haar fouten en wil de volgende generaties laten boeten en de rekening laten betalen. Dankzij de vervuilende chemische industrie is onze lucht, water, aarde en voeding dusdanig vervuild dat we daar iedere dag met onze gezondheid voor moeten betalen.

Bekijk zeker eens deze speech van een jong meisje voor de UN
http://www.youtube.com/watch?v=TQmz6Rbpnu0

Berust niet langer maar eis schone voeding vrij van pesticiden, zware metalen en andere toxines, schone vervoersmiddelen en eerlijke verdeling van welvaart want de huidige weg is een doodlopende weg die ervoor gaat zorgen dat 1 op 2 personen of nog meer gaat sterven aan kanker.

Volgende teksten zijn het lezen meer dan waard:

Spoedcursus voeding

Basisregels voeding

Voedzame tradities

Gezondheid 2005

 

 

Terug naar boven