FR/ ENG

Openingsuren

ma, di, do, vrij, zat: 14u tot 18u
's voormiddags op afspraak
woensdag, zondag en feestdagen gesloten

Locatie

Burgstraat 139

9000 Gent - BELGIË

klik hier voor de wegbeschrijving

Gratis brochure

Drie maal per jaar geven we een gratis brochure uit met de nieuwe aanwinsten. Bel of stuur ons een email indien u deze wenst te ontvangen.

Wie zijn wij?

Wij kopen en verkopen oude munten, medailles en penningen, geven gratis en vrijblijvend advies en schattingen. Lees meer

Welkom

0p deze site kan u op zoek gaan naar munten, medailles, penningen, noodgeld, fictief geld van de oudheid tot de 20e eeuw in alle prijsklassen. U kan bestellen via email, telefoon en fax of u komt gewoon even langs in onze winkel in de Burgstraat te 9000 Gent. De verkoopsvoorwaarden vindt u op de pagina bestellen.
Schatting of advies bij de verkoop van uw collectie is gratis en vrijblijvend, maar bij voorkeur maakt U een afspraak hiervoor zodat we er de nodige aandacht en tijd aan kunnen besteden.

Aanbod-Lijsten

NIEUW: Lijst17 - september 2012

Lijst16 - juni 2012 (-10% korting behalve op de gouden munten)

Lijst15 - maart 2012 (-10% korting behalve op de gouden munten)

Artikels

Een merkwaardige penning met de beeltenis van Karel V; Gouden munten;
Drie medailles voor A.J.J. Van Opstal voor het transport van de olifanten uit Congo naar Antwerpen;
Inhuldiging Spoorlijn Matadi-Kinshasha 1898

Fleur de Coin

Fleur de Coin is afgeleid van de gelijknamige kwaliteitsaanduiding voor munten in onberispelijke staat. De naam werd gekozen toen ik in 2003 besloot om de ouderlijke zaak 'Cools Numismatiek' - opgericht in 1977 - te hervatten en van mijn passie voor Numismatiek mijn beroep te maken. In de munten en de medailles van vorige eeuwen ontmoet men de cultuur en de tijdsgeest van vroeger. De oudheid, de middeleeuwen, de renaissance die we kennen uit boeken en musea is ook in de munten en medailles terug te vinden en vaak voor betaalbare prijzen.

Lea Vandenbruwaene, zaakvoerster