FLP-technics10 jaar

Industriële elektriciteit en automatiseringen

verikalelijn Logo van FLP
 
INFO
Oprichter Luc Pintelon
 
Oprichter Filip Pintelon

FLP zag het licht op 1 oktober 1997. Filip en Luc Pintelon zijn de oprichters. Aanvankelijk opgestart onder de naam Pintelon F&L bvba, maar al gauw veranderd naar FLP bedrijfsautomatiseringen BVBA om verwarring met bestaande firma's te vermijden.

Luc Pintelon (5/5/1967) zijn root's liggen bij het herwikkelen van elektrische motoren, onderhoud en herstellingen aan bestaande elektrische industriële installaties en dit op zelfstandige basis. Het leidt geen twijfel dat Luc hier heel veel ervaring heeft opgedaan op het gebied van motoren, frequentieregelingen, aandrijvingen etc... .

Filip Pintelon (15/1/1972) heeft na afstuderen een paar jaar dezelfde weg ingeslaan, doch zijn hart en ziel lagen vooral bij het programmeren van PLC's en ontwikkelen van PC software. De vraag van Luc om een bedrijf op te starten dat deze diensten ging aanbieden werd dan ook snel positief beantwoord.

Aanvankelijk gestart met kleine projecten en zonder personeel is FLP uitgegroeid tot een onderneming met gemiddeld 5 werknemers en een jaaromzet in 2009 van ongeveer 850.000 Euro. Luc en Filip werken actief mee in de firma. Luc staat in voor offertes, planningen, bestellingen, werkverdeling, engineering etc... . onzichtbaar!! Filip houdt zich vooral bezig met het ontwikkelen van de PLC-software, SCADA-projecten, engineering, facturatie, algemene administratie etc... .

De doelstelling van Luc en Filip is om verder te groeien en op die manier een alternatief te zijn voor enkele grote concurrenten op de Belgische markt.

Lees meer ...