Onze frettenbende   

         

     

Hier kun je eerst mijn eigen verhaal lezen om te bewijzen dat fretten houden en kweken niet altijd zo gemakkelijk is dan het lijkt. Er komt heel wat bij kijken van verzorging en onderhoud. Daarom heb ik zoveel mogelijk informatie opgezocht en samengebundeld op mijn website hopelijk worden jullie daardoor iets wijzer of vinden jullie wat je wilt weten over de fret.

Een paar maanden geleden heb ik drie fretjes geadopteerd allemaal vrouwtjes.
Twee ervan heb ik laten dekken en op 1mei waren onze eerste pups geboren. Mupsie de trotse moeder van 10 pups  zorgde en beschermde haar jongen, ze deed dat heel goed. Helaas toen de pups bijna vier weken oud waren vond ik haar bijna levenloos aan tussen haar jongen, de veearts was binnen de 10 min bij ons aangekomen maar na veel injecties en antibiotica mocht niets meer baten, ze stierf een uur later van uitputting. Dit was voor mij de eerste keer dat ik een nestje had en ik heb blijkbaar niet voldoende gezorgd voor de moeder. Ik gaf papjes op basis van Nutrilon 3 en bambix  vanille, maar de veearts vertelde mij dat ze extra calcium in druppelvorm moest toegediend krijgen. Ik heb zeker mijn lesje geleerd ten koste van mijn Mupsie natuurlijk. Haar jongen heb ik met veel tijd en energie groot gebracht met papjes in spuitjes, 6 voedingen per dag maar ze zijn allemaal in leven gebleven.
Ons ander moertje had ook pech, rond 16 mei moest ze bevallen maar er was iets mis, het eerste jong werd dood geboren en ik zag onmiddellijk dat de jongen veel groter waren dan die van Mupsie bij de geboorte.
Slechts 1 jong heeft het gehaald de andere 5 pups waren helaas gestorven tijdens de bevalling.
Nu bijna 7 weken later stellen Zora (moeder) en Gipsey (haar jong) het heel goed.

Mupsie jr.( nu 9 weken oud)  en het laatste jong van onze overleden Mupsie, zit nu samen met onze nieuwste fret Kenzo, een gecastreerd manneke van 3 jaar oud, waarschijnlijk de liefste fret ooit. Hij is zo lief en slaapt het liefst in je schoot, hij gaat ook dikwijls mee op uitstap.

Kom nog eens kijken binnen een paar dagen, ik  doe mijn best om alles op punt te zetten

Groetjes van Sabine en onze fretten Zora, Gipsey, Kenzo en Mupsie jr.

Laat je tips of ervaring na in mijn dreambook, thanks

Read my Dreambook guestbook!
Sign my Dreambook!
Dreambook

Mail me

Foto's    De fret    Aanschaf    Huisvesting    Gedrag