verboden te lezen

BOODSCHAP VAN ALGEMEEN NUT: Deze weblog is afgesloten omdat Blogger geen ftp meer ondersteunt. Reageren op artikels zal dus niet meer lukken. Wat hier nog staat is allemaal voor de geschiedenis nu.

Ons Grote Receptenboek

Kijk, kijk, een nieuwe foodblog.

Sinds kort proberen wij regelmatig een recept uit te schrijven van elke goed gelukte maaltijd; om het te delen met de wereld, maar vooral om zelf een handig archief te hebben; met alle ingrediënten in tags en duidelijke categorieën. Sommige recepten die hier al stonden zullen we daar wel weer recycleren, misschien wat herschreven.

Ik hoop dat ge allemaal een keer gaat kijken, en vooral ook eens een recept uitprobeert. Laat weten hoe het gesmaakt heeft.

Ons Grote Receptenboek

Labels:

sociaal wezen

Na 500 jaar nog eens iets posten op mijn weblog, en dan nog wel om uw hulp te vragen. 't Is proper. Enfin, ge kunt er een Fnacbon mee verdienen, en het feit dat ge weblogs leest, zou moeten betekenen dat dit onderzoek uw interesse meedraagt.

En misschien wel het belangrijkste, 't is voor mijn teergeliefde haar eigenste onderzoekproject. Jawel.

Knip en plak alhier:


Op Hogeschool Gent, Departement Bedrijfsmanagement, loopt een onderzoek naar “Consumer insights in het gebruik van sociale media door Belgische jongeren”. We zijn op zoek naar 16- tot 34-jarigen die online boodschappen over producten of diensten creëren of verspreiden.

In deze fase van het onderzoek willen we graag met zulke gebruikers praten. U begrijpt dat het belangrijk is dat we de mening van veel gebruikers kennen. We zoeken zowel gebruikers die we individueel mogen interviewen als gebruikers die willen deelnemen aan een groepsgesprek. Bent u bereid om mee te werken?

In ruil voor uw medewerking ontvangt u een Fnacbon van 25 euro. Zowel de individuele interviews als de groepsgesprekken zullen online plaatsvinden. U hoeft zich dus niet te verplaatsen. Voor de interviews kunt u zelf het tijdstip en chatprogramma bepalen. De interviews zullen maximum anderhalf uur duren. Voor de groepsgesprekken leggen we samen een datum en uur vast.

Interesse? Meer info vindt u hier.

Labels:

kleine pepertjes met tapenade

Toeme, een foto vergeten trekken.

Enfin, ik heb dus een gerecht gemaakt met van die kleine paprika's die je soms ziet bij de Turkse groentenwinkels. Met de nadruk op soms. Ik geloof dat het zo'n 2 jaar geleden is dat mijn teergeliefde zei dat we dat eens moesten kopen. Gisteren passeerde ik langs één van de drie groentenwinkels aan het begin van de Antwerpse Steenweg (de tweede aan de linkerkant, de enigste die open was en absoluut niet onze favoriet. Die aan de rechterkant, dat is de goeie groentenwinkel. Mogelijks zelfs de beste van deze kant van Gent.)

Het recept is gebaseerd op iets dat Jamie Oliver gemaakt heeft in de eerste aflevering van de tweede reeks van The Naked Chef. Hij gebruikt een soort pikante pepers. Ook gestuikt als paprika's. Wat ik gekocht heb waren echter zoete paprika's, gewoon de miniversie van gewone paprika's dus.

De paprika's snij je in twee. De pitjes gaan eruit en met heel veel olijfolie gaat de hele zwik 30 minuten in een oven op 200°C. Neem gelijke delen kappertjes, ansjovis en zwarte olijven en snij dat fijn. Naar het schijnt is het het lekkerste als alles niet te fijn gesneden is, maar ik was lui en heb alles in de mixer gesmeten, waarop er een groenzwarte brij ontstond. Aangezien de pepertjes niet straf waren heb ik wat sambal bij de tapenade gedaan. Als de paprika's afgekoeld zijn op een bord schikken en met de tapenade vullen. Op een aantal heb ik nog een olijf gelegd want ik had de overschot niet allemaal opgekregen tussendoor.

Lekker als aperitiefhapje, maar wij hebben het gegeten met een gebakken witte vis en puree uit een zakske. 't kan niet allemaal haute cuisine zijn, meneer mevrouw.

Labels:

Chocolademuffins

Voor het verjaardagsfeestje hadden we een hoop taarten gebakken. Eén daarvan was een overheerlijke chocoladetaart, geïnspireerd door de hot chocolate fudge cake waar we veel te veel van gegeten hebben op onze trip naar London en gebaseerd op het recept van Nigella Lawson. Ik vond onze versie nog wat te stevig en ben op zoek gegaan naar een luchtigere versie. Vooral aangezien ik deze keer muffins wou maken. Dat was handiger om mijn collega's te trakteren. Dus heb ik maar wat geprutst met de hoeveelheden en een deel van het eiwit opgeklopt. Foto's ben ik vergeten trekken, het spijt mij zeer.

Wat?

 • 250g bloem
 • 4 eieren (waarvan 2 eiwitten opgeklopt)
 • 150g boter
 • 50 g cacaopoeder
 • 300ml ijskoud water
 • 2 tl bakpoeder
 • 150g bruine suiker
 • 100g rietsuiker
(of 250g doorsnee witte suiker als je het saai wil houden)

Hoe?

Smelt de boter en laat afkoelen. Voeg de suiker en de eieren toe en mix tot een luchtige massa. Voeg water, bakpoeder en cacaopoeder toe. Zeef de bloem en mix geleidelijk. Schep er voorzichtig de geklopte eiwitten door tot een homogene massa. Giet in ingevette muffinvormpjes en bak 20 minuten op 180°C.

Chocoladeglazuur

Wat?

 • 125g pure chocolade (70% cacao)
 • 250g boter, gesmolten
 • 150g bloemsuiker
Smelt de boter. Voeg gezeefde bloemsuiker geleidelijk toe, goed roeren tot de bloemsuiker is opgelost. Smelt de chocolade (au bain marie, of 2 minuten op mediumstand in de microgolf) en meng ze door de boterbrij. Giet/smeer over de afgekoelde muffins.

Alternatief

Doe de ingrediënten maal twee, bak er twee cakes van in een springvorm en smeer tussen, op en langs de twee gestapelde cakes het chocoladeglazuur en je hebt een gi gan ti sche chocoladetaart.

Labels:

uwged8

Over een paar uur (om middernacht) gaan de stembussen dicht voor de uwged8 van volgende week en kunt ge geen ticket meer winnen voor het optreden van Gustaph, Barbie Bangkok en Lalalover in de Minnemeers.

Mijn top 3 gaat als volgt:

 1. Gustaph - Try Something New omdat we dringend eens wat meer soulful elektropop in onze lijst mogen hebben en Stef een toffe gast is.
 2. Lustrous Eve - I K(no)w om de vrienden een plezier te doen
 3. Barbie Bangkok - New Delhi omdat dat een beestig wijs nummer is.

En u, op wie stemt u?

Luister nog eens naar de vorige uwged8 en stem stem stem.

Labels:

hans doet radio

Ik ben op stubru geweest om gentblogt en uwged8 aan te prijzen. Siska Schoeters moest een extra uur radio vullen omdat die van Mekka, het cultuurprogramma, ziek was. Daarom vroeg ze naar culturele tips, waarop ik natuurlijk wel moest bellen om trillend op mijn benen heel stubruluisterend Vlaanderen aan te spreken.

Ik zou dat meer moeten doen. Ik zou er misschien zelfs nog goed in worden.

Bij Michel kunt ge het fragment zo schoon in een player beluisteren. Allen daarheen dus, om daarna aan het stemmen te slaan.

Labels: ,

Winkeldag

Dan ga ik nu naar de Hubo om een nieuwe douchekop (want den ouwen is versleten), naar de bakker om brood en naar de winkels om schoenen en misschien een nieuwe broek en een toffe t-shirt.

Het interesseert u wellicht nog minder dan mezelf, maar daarmee heb ik toch maar weer eens iets op mijn weblog geschreven.

Verder gaat het goed. En met u?

Niet vergeten te stemmen.

ps: Ik heb trouwens nooit begrepen waarom vaders geld op roosters tellen. Dat valt daar toch door?

Labels:

Fijne feesten en een 2009 om U tegen te zeggen!

kerstkaart2008

Labels: