verboden te lezen

een blog zoals een ander

Toeters en toch maar beter niet bellenWebpalet heeft er al over geklaagd, de telefoonspelletjes. Ik heb de zaak nog wat uitgepluisd. Blijkt dat vorig jaar een klacht is ingediend door de kansspelcommissie. Hun bedoeling was om de spelletjes te verbieden of toch tenminste te verbinden aan een gokvergunning. Geen van beiden zijn gelukt, de reden blijft nogal troebel (teveel onderaannemingen, enzovoort). Het parket heeft vastgesteld dat de spelletjes onwettelijk zijn, maar er is geen gevolg aan gegeven. "Onwettige kansspelen en gokverslaving zijn geen prioriteit voor het Belgische gerecht,'' aldus de kansspelcommissie.
Wat wel bereikt zou zijn is dat de deelnemers gecontroleerd worden op meerderjarigheid én dat spelers met een te hoge rekening daarvan op tijd verwittigd worden, zodat ze niet voor verrassingen komen te staan als hun telefoonrekening toekomt. Ik geloof er eerlijk gezegd weinig van.
Ondertussen hebben een paar mensen al klacht ingediend bij de minister van consumentenzaken, Testaankoop, Het Laatste Nieuws, Recht van Antwoord, De Standaard, enzovoort. Misschien gaat de bal, een jaar later, nog eens aan het rollen.

Presentatrice: "Proficiat, je hebt 500 euro gewonnen! Wat ga je doen met het geld?"
Beller: "Mijn telefoonrekening betalen."
Presentatrice: "Fijn, dan gaan we nu naar het volgende spelletje."

Labels:

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina