verboden te lezen

een blog zoals een ander

6 6 6


Het is vandaag de zesde dag van de zesde maand van het zesde jaar (van de eerste eeuw van het derde millenium, maar dat klinkt natuurlijk niet zo impressionant) en daar wordt de doorsnee duivelaanbidder al eens opgewonden van (en blijkbaar ook andere samenzweerders).

Daarom dat het ook een slimme zet is om vandaag de remake van The Omen uit te brengen. De nieuwe film zou niet al te veel mogen afwijken van de excelente - want nog steeds griezelige - originele versie uit 1976, aangezien hetzelfde scenario gebruikt wordt. Het origineel kwam trouwens ook op 6 juni in de zalen.

Lees verder.


Uit de extra's op de DVD en de trivia op IMDb leren we dat er blijkbaar een vloek rustte op de productie van de oorspronkelijke film. De mensen voor én achter de camera hadden te maken met bijna- of echte rampen.

Een kleine opsomming: twee vliegtuigen geraakt door een blikseminslag; één persoon bijna geraakt door een blikseminslag; honden die hun trainers aanvallen, wat ze eerder nog nooit hadden gedaan; een hotel door de IRA gebombardeerd; een auto-ongeval met meerder acteurs, allen overleefden het.

En als klap op de vuurpijl: John Richardson, specialeffectman, had veel moeite met de onthoofdingsscène. Het was de bedoeling dat een glazen plaat enkele verdiepingen naar beneden viel en verticaal neerkwam op een juist bukkend personage (de priester, als ik mij niet vergis), met een onthoofding als gevolg. Dit wou maar niet lukken.
Richardson kwam dan op het idee om een vrachtwagen met glazen platen een weg te laten afrollen, waarbij de glazen plaat gelanceerd werd op het moment dat de vrachtwagen stilhield. Dit leverde een mooie, griezelige scène op. Het fragment werd zelfs zo gemonteerd dat het tollende, ontlichaamde hoofd lang genoeg in beeld bleef dat de mensen die in eerste instantie hadden weggekeken het toch nog zouden zien. (De regisseur rekende erop dat mensen ongeveer vijf seconden hun hoofd wegdraaien en denken dat dan de gruwel wel voorbij zal zijn.)
Bij het maken van een volgende film, in België, kreeg John Richardson een ongeval waarbij zijn vriendin onthoofd werd.
Tags:

Labels:

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina