verboden te lezen

een blog zoals een ander

DilbertVia deze post kwam ik terecht bij het Peterprincipe.
Het peterprincipe stelt dat in een hiërarchie een werknemer promoveert tot het niveau waarin hij niet meer competent is, aangezien hij wordt beoordeeld op het niveau waarin hij zich bevindt om kans te maken op een promotie.
Zo kwam ik dan weer terecht bij het Dilbertprincipe, een boek dat ik met graagte gelezen heb, wat uitzonderlijk is voor iemand die geen banden heeft met bureaucratie of het bedrijfsleven als ik het goed begrijp. De strips bekijk ik nog elke dag in mijn mail.
Het Dilbertprincipe trekt de wet nog wat verder door en stelt dat een bedrijf steeds de minst competente mensen promoveert, zodat ze het minste kwaad kunnen doen. (Wat dan weer bewijst hoe competent het management is, om zo'n logica te volgen.)
Tags:

Labels:

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina