verboden te lezen

een blog zoals een ander

Alweer racistische aanval!


foto: by han Soete

We gaan eens even onze hersenen oefenen. Casus is volgend bericht uit het nieuws:
zo 27/08/06 - In Tienen zijn vannacht twee Slovaakse jongeren aangevallen door een groepje skinheads. Een jongen kreeg messteken en ligt zwaargewond in het ziekenhuis. Het parket van Leuven houdt rekening met racisme.
Aangezien de politie geen duidelijke aanleiding ziet voor de steekpartij houdt ze rekening met racisme. Dat is fijn om weten om ons voor te bereiden op een mogelijks nieuw geval van racistisch geweld.
Maar voorlopig is het dat nog niet. Laten we wachten met moord en brand schreeuwen tot de politie of het gerecht een duidelijke uitspraak doet over de motieven.
Dus als ik dan persberichten van politica in mijn bus krijg die stellen:
De laffe aanval op twee Slovaakse jongeren door een bende skinheads is het tweede geval van extreem-rechts geweld op enkele maanden tijd. [...]
Dan denk ik: aub, hou nu toch even je mond, voor we het weten zitten we weer met een polemiek om niets en daar komt iedereen maar idioot uit. Je zou toch van een politicus kunnen verwachten dat hij wacht op de feiten voor hij veroordeelt.

Kijk, als je racisme wil aanpakken en het probleem deftig oplossen dan heeft het geen zin om meteen in het wilde weg te beginnen schieten (no pun intended). Wacht op de feiten en roep dan je verbolgenheid zo hard als je wil, maar niet eerder. Het doet meer slecht dan goed.

Labels: ,

1 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

ik ben het eens met je standpunt.Papa

27 augustus 2006 20:49  

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina