verboden te lezen

een blog zoals een ander

internetgevaren

Nog vlug een postje voor ik naar mijn examen vertrek. Wish me luck.
Bij Karel gelezen over interentveiligheid. Dat sluit perfect aan bij mijn opleiding, leraar lager onderwijs. Het is aan ons (en aan de ouders natuurlijk) om kinderen verantwoord te leren omgaan met internet, niet evident!

Ik moet eerlijk toegeven dat ik ook al eens aan een wedstrijdje meedoe. Meestal wel bij 'gevestigde ordes' zoals de site van mijn bank (die hebben al mijn info toch al, zo lijkt me, en info over mijn interesses zullen ze er niet uit halen, aangezien dat, als ik meedoe, ik aan alle wedstrijden meedoe die er op dat moment zijn, zowel pakweg de cd's van Yamba, de bikinisetjes en de filmtickets) of aan wedstrijden van Studio Brussel, waarvan ik veronderstel dat ze eerlijk omspringen met mijn gegevens. En dan wint een mens al eens iets (de eerste mangastrip op de Belgische markt bijvoorbeeld, saai saai saai).

Hoedanook, het is een gouden raad om goed op te letten met info versturen op het net. Het lijkt soms alsof mensen niet meer geïnteresseerd zijn in hun privacy.

Labels:

2 reacties:

Anonymous Karel zei...

Veel geluk met je examen :-)

25 augustus 2006 12:29  
Blogger Hans zei...

Het is goed gelukt, dat examen. Eindelijk terug vakantie, voor even.

26 augustus 2006 17:27  

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina