verboden te lezen

een blog zoals een ander

Piranesi

Toen ik op Eskimokaka deze foto's zag, moest ik denken aan Piranesi. Het heeft bitter weinig met elkaar te maken, maar ja, aangezien ik deze link legde in mijn hoofd, wordt u er nu mee lastiggevallen.

Ooit, in een ver verleden, volgde ik nog de richting architectuur en dit is hetgeen dat mij zowat het meest is bijgebleven. (Dus geen Frank Lloyd Wright, Gehry of Le Corbusier, mijn excuses).

Piranesi maakte etsen van gebouwen in het Rome van de 18de eeuw. Hij deed dat met veel grandeur en veel verbeeldingskracht. Naast zijn etsen van echte gebouwen bestaat er ook een reeks tekeningen van zijn imaginaire kerkers, Carceri d'Invenzione. En deze deden mij nu eens heel hard denken aan die foto's uit Rusland. Het zal wel met het megalomane en de verloedering te maken hebben.

Hier een linkje naar alle werken uit de bundel Carceri.

PS: Deze post is ook met LiveWriter gemaakt, zoals velen mij al hadden voorgedaan. Ik blijf toch maar in Blogger klooien, tenzij ik een manier vind om mijn ingewikkeld 'tags-categorieënsysteem via del.icio.us' ook in LiveWriter toe te passen. Ik twijfel er aan.
En waarom moet hij mijn prentje ook persé in een alinea zetten, zodanig dat mijn layout niet klopt en ik dat dus telkens handmatig terug moet wissen via de html-view. Blurgh.

Tags:

Labels:

2 reacties:

Blogger Huug zei...

Woaw! Toen ik de foto's van Piranesi zag deed me dat ook denken aan die van Fritz Lang. Geweldig, merci voor de link!
Ohja: Fritz Lang, hiero:

http://images.google.be/images?hl=nl&sa=N&resnum=0&q=fritz%20lang%20metropolis&tab=wi

17 augustus 2006 13:45  
Blogger Hans zei...

graag gedaan,
en zo blijven we verder doorgaan :)
aan wat doet Fritz Lang mensen denken?

17 augustus 2006 14:15  

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina