verboden te lezen

een blog zoals een ander

spam sausage spam spam bacon spam tomato and spamWarum ist Ihre Homepage www.verbodentelezen.be bei den Suchmaschinen nicht auffindbar?

en

Geachte heer/mevrouw,
Na een bezoek aan uw website www.verbodentelezen.be hebben wij gemerkt dat uw domein www.verbodentelezen.be niet optimaal wordt weergegeven op Google.
Onze taak is het om websites op Google, MSN en Yahoo op de eerste pagina's te plaatsen, zodat u op internet te vinden bent.
Hiervoor registreren wij uw website bij de belangrijkste zoekmachines op internet. Hierdoor verbetert uw ranking en uw linkpopulariteit en krijgt uw site meer bezoekers.
Deze service kost eenmalig € 299,00. (Vanaf nu niet meer €349,00 alleen nog €299,00)
Wanneer u niet tevreden bent met onze service ontvangt u binnen de eerste 4 weken uw geld terug.
Klik hier als u interesse hebt.
Met vriendelijke groet,
Uw zoekmachine-team

Zijn ze op hun kop gevallen, €299!!!
En het is niet eens waar (enkel bij msn komt verbodentelezen.be niet op één, maar onrechtstreeks wel, want de eerste is mijn msn space).
En vooral, waar heb ik die spam nu weer op mijn kop gehaald. Ze weten mijn emailadres en mijn website. Normaalgezien geef ik maar één van de twee. Vooral op mijn emailadres ben ik bijzonder zuinig. Dus waar komt het vandaan? Eens aan de spamexpert-in-spé vragen ...

snelle update:
Blijkt dat al deze mails gestuurd werden naar info@[mijndomeinnaam].be.
Het lijkt mij dus het meest logische dat een bot op zoek gaat naar domeinnamen, wat niet zo bijster moeilijk is, veronderstel ik, en dan gewoon op goed geluk mailtjes begint te sturen naar info@... .
Ofwel is het 2Go die stout is, want zij zijn de enigsten die het bewuste emailadres kennen, ik heb het nog nooit ergens gebruikt. Maar dat lijkt mij onwaarschijnlijk.

Tags:

Labels: ,

4 reacties:

Anonymous Karel zei...

Yup, het is zoals je denkt. Spammers gaan gewoon op zoek naar domeinnamen, en spammen dan alles van evidente voorvoegsels zoals info@, admin@, webmaster@, accounts@, contact@, ... (vrij lang lijstje).

De spam die je gekregen hebt is dus absoluut niet persoonlijk bedoeld, maar een goeie poging van Mr. Spam. Prijs jezelf gelukkig dat je de mail in kwestie nu pas voor de eerste keer krijgt :-)

6 augustus 2006 10:51  
Blogger Hans zei...

Dus tot nu toe was ik niet belangrijk genoeg om spam naar te sturen of wat? pfoeh. :)
Die Duitse mails zijn wel tof om te lezen.

Schluss mit der Langeweile!

Schluss mit der Einsamkeit!

Einen neuen Partner zu finden ist ganz einfach. Egal, ob Sie einen Partner für Ihr Leben oder nur einen Seitensprung suchen. Jetzt lernen Sie neue Leute ganz einfach im Internet kennen. Sie wählen ein Profil aus und wir sorgen dafür das Sie mit Ihrer Partnersuche Erfolg haben.

Bestellen Sie jetzt unseren Ratgeber "Partnersuche im Internet" zum Einführungspreis von nur € 89,00.

Versandkostenfrei!

Kein Risiko!

6 augustus 2006 16:52  
Blogger Hans zei...

Eigenlijk, nu pas bedacht. Ze zoeken bewust naar webmasters. Dus ze gaan ervan uit dat webmasters eenzaam zijn (zie mail in vorige comment), de bloggers in het bijzonder waarschijnlijk. Grof.

10 augustus 2006 13:21  
Anonymous Smetty zei...

Bloggers zijn eenzaam. Zo had ik het nog niet bekeken...

Maar het is wel een mooie quote :-)

10 augustus 2006 23:24  

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina