verboden te lezen

een blog zoals een ander

Leve Saddam


foto: Tomas Murk (klik om de volledige cartoon en nog meer actuele cartoons te vinden)

Of toch alleszins levende Saddam. "Uitvoeren van het doodvonnis is moord," zegt Kareltje, en voor één keer mag hij het gerust onverbloemd verwoorden.

Meer woorden ga ik daar niet aan vuilmaken.

Categorieën:

Labels:

3 reacties:

Anonymous papa zei...

ik ben het met je eens!

6 november 2006 0:04  
Blogger Tati zei...

Ik ben het met je eens dat hij niet vermoord mag worden. Maar laat het buiten discussie staan dat hij wel levenslang opgesloten moet blijven omwille van de moorden die hij zelf commandeerde. Hij besliste in de plaats van vele mensen over hun leven en dood.

6 november 2006 7:54  
Anonymous claire zei...

@ tati, persoonlijk vind ik dat ze hem moeten opsluiten in een kamertje met allemaal kleine soldaatjes om oorlog mee te spelen :-)

ik vind het belachelijk dat ze hem ter dood veroordelen voor de dood van 148 dorpelingen en niet voor die massa koerden die hij ook het hoekje om geholpen heeft. belachelijk om dezelfde rede als toen ik na weken van frequent brossen strafstudie kreeg omdat ik in de speeltijd een boterkoek was gaan halen :)

het lijkt me ook niet kunnen dat zulke kwesties op nationaal niveau en niet op internationaal niveau (den haag tribunaal) worden betwist. Een land kan 't ook lekker incestueus oplossen maar met de helft van de vs in je land kan je niet ontkennen dat het een internationale kwestie is. Stomme vn-resolutie, anders kon men er niet onderuit. Ging hij het betrekkelijk eerlijk proces van milosovic achterna (op de vermoedelijke vergiftiging na dan).

Maar er is hoop, de living death (vaticaan) probeert zich ermee te moeien en de premier van irak moet sowieso zijn goedkeuring geven. De arme rakker is wel principieel tégen de doodstraf, dus hopelijk lapt hij ze allemaal pootje.

Saddam zijn reactie dat hij liever wil doodgeschoten worden dan opgegehangen vond ik ook een tikkeltje té rationeel op dat moment.

Voorlopig probeer ik onze goudvisjes Ceaucesco en Milosovic voorzichting mee te delen dat ze hun maatje misschien gaan verliezen. Met deze noemt het volgende dier dus Saddam :).

Btw, als er ooit een betoging komt tegen de effectieve ter dood veroordeling van Saddam, sta ik op de eerste rij waar er niet op geklopt wordt!

6 november 2006 15:16  

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina