verboden te lezen

een blog zoals een ander

Lijstjestijd: Muziek in 2006 (5)De beste muzikale uitspattingen van 2006, naar mijn smaak dan toch.
Een verzameling van 30 muziekjes die mij het afgelopen jaar voor even of voor een lange tijd een YEAH- of Oooohgevoel hebben opgeleverd zullen hier verschijnen in 6 afleveringen, tussen 26 en 31 december 2006.
De liederkens staan niet genummerd dus kan u daar uit veronderstellen dat er geen hiërarchische volgorde bestaat. Dat heeft u dan juist verondersteld.

Lees verder voor de videoclips.Peter Bjorn and John - Young Folks

Nog maar eens mezelf citeren:
"Peter Bjorn and John heten ze en dat is voor mij een vreselijke naam om te onthouden, ik ben slecht in namen. Het fluitdeuntje is er zo één dat nog een half jaar bij momenten mijn brein gaat doorkruisen en vanaf mensen vragen: "fluit eens iets" zal dat er uit komen (tot nu toe was dat het deuntje uit Kill Bill).
De videoclip is trouwens ook heel mooi."
Wij zijn drie maand verder en dat in het hoofd zitten valt al bij al nog mee. Behalve dan als ik weer maar eens dat reclamefilmpje op tv gezien heb van Telenet. Reclames mogen niet te lang meegaan, zelfs al zijn ze nog behoorlijk mooi gemaakt.

Red Hot Chili Peppers - Dani California

In de videoclip heb ik mij nogal serieus verdiept. Wat dit artikel opleverde. Het is de moeite dat nog eens van onder het stof te halen.
Verder een aangenaam nummer van een RHCP die weer wat meer funk in z'n nummers steekt.

Panic at the Disco - I Write Sins Not Tragedies

Ik heb het gevoel dat deze groep me snel weer zal vervelen. Ik heb er dan ook nog niets van gekocht en amper beluisterd. Toch heeft dit nummer iets. Het vreemde ritme in de zanglijn, het vioolgetokkel, het geeft iets chaotisch. En chaos is niet slecht, chaos is boeiend. Af en toe zit er dan wel weer behoorlijk platte emorock tussen, of hoe noemen ze dat van tegenwoordig. Ze zullen nooit in de buurt van Mars Volta komen, maar goede poging.

Tiga - Far From Home

Vertelt Tiga in het begin nog dat hij geen reffrein kon vinden, uiteindelijk heeft hij er toch een verdomd aanstekelijk deuntje opgezet. Het nummer is nèt te traag om goed dansbaar te zijn, wat toch Tiga z'n wereldje is, het dansen en zo. Dat verklaart dan ook waarom dit nummer geen hoge toppen heeft geschoren. Ik kan er alleszins uren mee in mijn hoofd zitten zonder dat het verveelt. (Ik kan ook uren met Geef van Sha-Na in mijn hoofd zitten, maar dan wil ik mijn hoofd het liefst heel hard tegen de muur slaan.)

Millionaire - Ballad Of Pure Thought

Het beste nummer van hun nieuwe album dat een paar pareltjes bevat maar mij niet over de hele lijn kan bekoren. Teveel geschreeuw zonder reden, dat stoort me vooral.
Dit is echter een pracht van een ballad. Beter kunnen ze haast niet maken.
Deze ruimte ook even gebruiken om te melden dat Tim Vanhamel volgens mij een serieuze arrogante zak is, getuige dit en dit filmpje. Hij overtreft zowaar Pim. Wel grappig, en ze zijn zat.

Labels:

2 reacties:

Anonymous Tom zei...

"Peter Bjorn and John" _heten_ ze.

30 december 2006 13:28  
Blogger Hans zei...

aangepast

30 december 2006 15:04  

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina