verboden te lezen

een blog zoals een ander

QotSA gecovered

Covers zijn in trek blijkbaar. Michel schrijft over Creep en Dominiek heeft er zelfs een hele nieuwe weblog voor opgestart.

Covers zijn boeiend als ze toegevoegde waarde geven. Een cover moet de sterke punten van een nummer behouden zonder ze te kopiëren. Geen gemakkelijke opgave. Van die covers van Creep vind ik er dan ook geeneen echt bijzonder.

Er zijn er die geniale covers gemaakt hebben. Boven aan de top staat Cake met I Will Survive met vlak daaronder de reeks van Johnny Cash en een speciale vermelding voor Travis met Baby One More Time.

De cover waar ik het eerst moest aan denken was er één van Belgische makelij, maar dat wist ik niet toen ik begon te zoeken. Daardoor ben ik eerst op dit pareltje gestoten van The Divine Comedy:

Om uiteindelijk toch Franco Saint de Bakker (MySpace) te ontdekken, een jazzcollectief dat ooit eens No One Knows op single heeft gezet, waardoor ik dat op de radio wel eens heb horen spelen. In mijn herinnering klonk het nog net iets anders, maar enfin. Hieronder te beluisteren, zo ongeveer (Kent iemand een goede audio player die bruikbaar is in Blogger?):


Click here to get your own player.

Labels:

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina