verboden te lezen

een blog zoals een ander

Een eigen huis

Een plek onder de zon ...

Allé ja, het is een huurhuis. En het is pas op 1 augustus dat we er mogen intrekken. Het huis bevindt zich in een Gentse buurt die al eens als heel tof bestempeld wordt. Wij vinden dat ook.

Even een relaas van alles wat vooraf is gegaan en wat nog moet komen:

We zitten met een paar mensen in een Irish pub met een interessante promotieactie wat te babbelen over huizen en dat het toch duur is van tegenwoordig. Laat iemand vallen dat een collega van hem in de zomer verhuisd naar een gekocht huis en dus een huurhuis verlaat van €375 per maand. Dat zijn zus ook geïnteresseerd is, laat hij nog vallen, maar hij geeft ons toch het nummer van de huurder.

Kort daarop bellen wij het nummer, maken een afspraak en bezoeken het huisje in kwestie. Het eerste wat opvalt is een immens hoge deur (en afgebladderde verf op de gevel, maar wat is ons dat een zorg). Eenmaal binnen eerst een kleine tegenslag. We gaan een klein trapje af en komen in de keuken. Deze is groot maar vuil. Het keukenmeubilair is oud en wat scheef en één muur heeft vochtplekken. Ze worden naar zeggen niet groter. Mjah. Naast de keuken nog een opberghok met toegang tot het keldertje. Stokkeermensen als we zijn komt dat al goed uit.

schets huisje

De tweede etage bevat een woonkamer, badkamer en WC apart. De woonkamer is klein en zal bij ons dan ook geen woonkamer zijn, maar eerder een bureau met logeerbed. De muren zijn in donkerbordeauxrood geschilderd, de vloer is behoorlijk onderhouden parket. De voorgevel kijkt naar het zuiden waardoor de zonnestralen de kamer rijkelijk binnenvallen. Gezellig dus, en wij blij.

Een draaiende trap brengt ons naar een derde etage alwaar zich een slaapkamer bevindt. De kamer heeft een erker en neemt de hele breedte van het huis in. Dít wordt de woonkamer! Alweer parketvloer, veel licht en deze keer een neutralere kleur tegen de muur. Weinig opknapwerk dus.

Vierde etage, werkkamer met dezelfde afmetingen als de kamer op etage drie. We zullen het waarschijnlijk voelen aan onze kuiten, maar dit is de ideale plaats voor een slaapkamer. Met plaats voor een zithoekje en een bibliotheek.

Door heel het huis loopt een schouw. Op elke etage hoort een gasvuur te staan. (Er staan er, maar die mogen mooi mee met de eigenaar. We zoeken zelf wel nieuwe - wat goed lukt.) Langs weerszijden van de schouw zijn ingemaakte rekken/kasten. De stokkeermens in ons is alweer gelukkig.

Ik hoop dat deze beschrijving iets of wat een beeld geeft van wat het huisje te bieden heeft. Wij zijn alleszins heel tevreden. We zitten vlak bij de geneugten van de Sleepstraat (Gülhan! Turkse bakker! Indisch! Verse groenten en fruit!). Een tuin hebben we niet maar het Baudelopark ligt 500 meter verder en het voetpad is net breed genoeg voor een tuintafel en een paar stoelen. Bus 5 stopt om de hoek.

We nemen al gauw een beslissing en vragen de huurder om, als ze haar opzeg geeft, ons meteen als kandidaten op te geven. Zo gebeurt.

Deel 2 volgt later.

Labels: ,

1 reacties:

Blogger Geoffrey De Smet zei...

Klinkt gezellig :)

10 juni 2007 21:14  

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina