verboden te lezen

een blog zoals een ander

Slaap zacht prinsesje

Van Nessun Dorma (dat wat Paul Potts in de vorige post indrukwekkend zong) bestaat er natuurlijk wel simpelweg een Nederlandse vertaling. Ik heb mij een oneindigheid gezocht naar dat Wiegenlied dat niet eens van Mozart is maar wel van Friedrich Wilhelm Gotter, maar niets meer gevonden. In de bib ben ik niet geraakt, dus heb ik zelf maar een strofe uit mijn duim gezogen. Wat moet een mens anders. Ik wil achttien kindjes voor de wieg van de baby van de juf die ik vervang zien staan en hen dit liedje horen zingen. En gebeuren zal het. Omdat de mensheid er ook nog iets zou aan hebben, hierbij mijn Nederlandstalige versie van "Schlafe, mein Prinzchen":

Slaap zacht prinsesje slaap zacht
De engelen houden de wacht
Vogeltjes zijn al gerust
Schaapjes al in slaap gesust
De maan schijnt haar zilveren schijn
De sterretjes fonkelen fijn
Slaap in de rustige nacht
Slaap zacht prinsesje slaap zacht
Slaap zacht, slaap zacht.

And now for something completely different:

Dienen Paul Potts. Die heeft een deftige opera-opleiding genoten en dan is het natuurlijk niet meer zo moeilijk. Ik denk dat de euforische reactie van het publiek (en van mij dus ook wel een beetje slik) vooral het gevolg was van de verwondering. Iedereen verwacht de zoveelste zieligaard die zich belachelijk gaat maken. Ik vind dan ook dat Paul dat slim heeft aangepakt. Geen Pavarotti-operakostuum en gebrillantineerd haar maar een oud kostuum, slecht kapsel, beetje dom uit de ogen kijken, jezelf introduceren met "ik ga een beetje opera zingen" om dan iedereen met een uppercut te verrassen. Het heeft gewerkt. Het filmpje zal via verschillende bronnen wel al zo'n miljoen keren bekeken zijn op het internet (de uitzending was vier dagen geleden). Hij heeft al zijn eigen pagina op Wikipedia (in het Engels en in het Noors).

Labels: ,

3 reacties:

Anonymous mama zei...

de juf zal heel gelukkig zijn.

13 juni 2007 21:32  
Anonymous Bart Vyvey zei...

Er staat nergens dat het verboden is om deel te nemen als je (semi-)proffesioneel bezig bent.
Zo'n voorbeelden waren er in de VT4-versie ook.
Ik vind het gewoon fantastisch hoe hij het kan.
En hij heeft nog gewonnen ook...

18 juni 2007 9:30  
Blogger Hans zei...

professioneel

Maar je hebt gelijk. Hij is een verdiende winnaar. Het geeft hem enkel meer eer als hij er hard heeft moeten op oefenen dan dat het talent zo in zijn schoot zou geworpen zijn.

18 juni 2007 18:08  

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina