verboden te lezen

een blog zoals een ander

Sweet memories

Clopin heeft het over onversmaadbare zoetigheden uit het verleden (en ook wel nu, maar dat doet hier nu even niet ter zake.) Ik moest meteen terugdenken aan een heerlijk koekje uit mijn jonge tijd.

Lotus had zo trolvormige speculoosjes met een laagje chocolade, spunk of zoiets. Wat in de Engelse taal niet zo aanvaardbaar klonk. Ze hebben er dan maar Spink van gemaakt, wat nu ook al niet meer terug te vinden is. Nu heten de koekjes officieel 'speculoos met chocolade' en ziet het er saai uit. Maar waarschijnlijk nog altijd even lekker.

Labels:

3 reacties:

Anonymous Clopin zei...

Oh it is... believe me :) Maar inderdaad saaier!

30 oktober 2007 15:36  
Blogger Tati zei...

Als ik denk aan koekjes uit de kindertijd, dan gaan mijn gedachten vooral uit naar petit-beurrekes en peperkoek. Van petit-beurrekes kon ik een heel verpakkingsrijtje opeten. En peperkoek, dat combineerde ik met allerlei soorten kaas (jonge kaas, smeerkaas enz.). Héérlijk!
En niet te vergeten: de soldatenkoeken!

4 november 2007 9:55  
Blogger Hans zei...

Oei oei nog zo van de oude stempel, zo degelijke no nonsense koeken. En de vitabis! en de vitabis! om in de fruitpap te draaien.

4 november 2007 11:09  

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina