verboden te lezen

een blog zoals een ander

Welke vakken mag een onderwijzer geven?

Nog maar eens een vraag van de week, uit de diepten van mijn zoekresultaten gehaald: Welke vakken mag een onderwijzer geven?

Allemaal. Wijs hé. Allé, 't is te zeggen. Een onderwijzer mag in een lagere school alle vakken geven. Behalve godsdienstvakken, daarvoor moet een mandaat aangevraagd worden. In mijn geval is dat Katholieke Godsdienst en heb ik dat mandaat kunnen krijgen omdat ik mijn opleiding genoten heb aan een katholieke hogeschool en daar godsdienst als vak gekregen heb. En ook wel omdat ik plechtig beloofd heb heel gelovig te zijn en altijd naar de kerk te gaan op zondag, tenzij het de avond ervoor te laat is geworden.

In de praktijk wordt bewegingsopvoeding (turnen en zwemmen) meestal door een leerkracht lichamelijke opvoeding gegeven, maar in principe mogen wij dat ook geven. Verder hebben wij alle recht om aan een kleuterklas les te geven en als een school geen betere optie vindt, ook in een secundaire school. In deze lijst vind je alle vakken die daar gegeven mogen worden. Euhm, naar mijn gevoel zijn dat zowat alle vakken.

Labels:

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina