verboden te lezen

een blog zoals een ander

Lokken en wegjagen

Ik steel hier schaamteloos de titel van Michel zijn artikel omtrent het volgende, maar daar gaat het nu eenmaal over.

Pietel heeft een lijstje gemaakt met 10 tips om bezoekers te lokken. Dirk doet het omgekeerde. Eens kijken aan welke regels ik mij houd op dit weblog. Waarschijnlijk aan weinig, gezien de gigantische bezoekersaantallen alhier.

Do's:

1. Blogpersoonlijkheid: Nee, daarvoor ben ik veel te braaf. Ik laat mij al eens horen op een andere blog en hier strooi ik wel eens een mening in het rond, maar heel erg uitgesproken is dat allemaal niet.

2. Blog frequentie: Waarlijk een ramp. Soms drie berichten per dag, soms in twee weken amper iets te vinden op dit weblog. Veel beterschap daarin kan ik niet beloven.

3. Stijl: Ik meen van mijzelf te kunnen zeggen dat ik een eigen stijl heb. Ze beschrijven? Lees er mijn disclaimer op na. Dat zegt iets maar ook niets.

4. Aantrekkelijk: Daar heb ik toch altijd mijn best voor gedaan. Nu gebruik ik een standaard theme van blogger, omdat ik even te lui ben. Ik zou ook graag overstappen op wordpress omdat dat toch heel wat interactiever werkt (direct reageren op artikels, automatische trackback, enz.)

5. Inhoud: Daar probeer ik toch werk van te maken. Liever niet schrijven dan oninteressant geneuzel. Hoewel, wat is dit hier dan?

6. Anciënniteit: Ik ben nu toch al een paar jaar bezig en dat laat zich wat merken in googleresultaten, ja da's waar.

7. Interactie: Wat denkt ge dat ik nu aan het doen ben?

8. Controverse: Meestal loop ik een hele tijd achter op de controverses. Er zelf één creëren gebeurt eerder per ongeluk denk ik. En als ge het vrijwillig doet zijt ge een vuile hithoer. (Ik zou hier linkjes achter kunnen plaatsen maar dat doe ik dus niet.)

9. Tetten: Nee, geen tetten. Niet de mijne en niet die van een ander.

10. Lijstjes: Heel af en toe, maar niet het soort '10 tips om'. Daar zou ik eigenlijk een keer iets mee moeten doen.

Dont's

Reageer nooit: meestal wel, soms zijn reacties gewoon niet boeiend genoeg om op te reageren of heb ik niets boeiends genoeg om erop te reageren.

Vergeet te focussen: Ik weet zowiezo al niet waarover te schrijven. Als ik mij dan nog tot één onderwerp moet beperken wordt het helemaal zielig. Er zit, denk ik, wel een lijn in. Weinig over mezelf. Veel over hoogstaande culturele bezigheden en filosofische beslommeringen, ahum.

Haat blogrolls: Bij mijn links staat er een gigantische en in berichten ben ik ook niet zuinig met linklove. Spijtig dat ik maar een paar blogs echt lees.

Blog in twee talen: Geen last van. In welke andere taal zou ik zonder schaamrood moeten schrijven?

Maak een goedkope indruk: Ik denk dat je mij meestal van het omgekeerde kan betichten. Mijn weblogdesigns zijn nogal 'aauw mijn ogen, schreeuwt zo niet.' Behalve nu uiteraard, vanwege dat lui zijn, zie eerder.

Begin pas te bloggen als je bijna 40 bent: Iedereen van enig belang in bloglandschap is ouder dan mij, op een paar snotneuzen na. Ik denk wel dat ik goed zit met mijn 25 jaar. Ik zie trouwens niet waarom bloggen op je 40 verkeerd zou zijn. 40 zijn is hip (of zoiets)

Wijd uit: Soms wel eens, maar dan haal ik mijn lees verder linkje boven en hoeft niemand zich daar iets van aan te trekken. En als ik veel schrijf dan is dat gewoon omdat ik veel over iets te vertellen heb. Wat moet ik doen? Het niet vertellen?

Staar naar uw navel: Hier is nog werk aan. Als ik buiten kom dan schrijf ik er te weinig over. Ik kan natuurlijk ook niet elke week vertellen dat we naar de Video zijn geweest.

Schrijf niet over tetten: Eigenlijk moet dat zijn: als ge zelf geen tien punten kunt bedenken in een 10 punten lijstje, steel er dan gewoon één van een ander. Next.

Kies je moment slecht: Ik heb er geen probleem mee om een tekst te laten liggen en er de volgende dag aan verder te werken. Of om hem gewoon te laten liggen. Doet er mij aan denken dat ik nog altijd iets moet vertellen over de laatste (of al vorige?) single van QotSA.

Labels:

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina