verboden te lezen

een blog zoals een ander

Dode kindjes in Gent binnenkort?

Huize Triest trekt aan de noodbel. 300 kinderen op 6 maanden tijd hebben ze moeten opvangen in hun accute nachtopvang. En elke dag moeten ze 'nee, geen plaats' zeggen tegen dakloze gezinnen.

En dan vraagt e-mino om daar over te schrijven. Wat kan ik anders zeggen dan dat ik het schrijnend vind? Heel de kwestie is zo complex, zoals Michel ook al aangeeft. Ik weet mij daar geen mening over te vormen. Ik heb het web eens afgezocht. Vorig jaar, met het kraken van het postgebouw en het belastingsgebouw aan de Poel is er veel geroepen door linkse groeperingen allerhande. Maar ik lees weinig oplossingen. (Bij Indymedia wel drie heel algemene punten over gelijke kansen.) Het is misschien wel fijn om eens goed te roepen en alle schuld te geven aan stad Gent, OCMW, Europa, de zigeuners of Slovakije. Maar dat heeft allemaal zo weinig zin.

Die mensen zijn hier en we moeten ze opvangen. Dat lukt niet. Er zijn geen langetermijnoplossingen. Slechts weinigen vinden een job die genoeg betaald wordt of kunnen opgevangen worden door ons sociaal net. Velen leven in kraakpanden zonder verwarming, water of elektriciteit of leven simpelweg op straat.

En de groep die zich daar onderhuids heel erg mee bezig houdt, die zit grotendeels momenteel in den bak wegens hun uitstapje van gisteren.

Nee, serieus. De zaak is veel te complex om zomaar even een oplossing te formuleren. Aan u de eer... Hier, of op Gentblogt.

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina