verboden te lezen

een blog zoals een ander

Geen boomtown dit jaar!

Door het uitblijven van definitieve duidelijkheid over een nieuwe geschikte locatie hebben de organisatoren van Boomtown met pijn in het hart beslist om het festival dit jaar niét te laten plaatsvinden. Op het laatste Schepencollege van de maand februari kon door de schepenen nog steeds niet worden beslist over een definitieve oplossing voor een nieuwe locatie, en ook een ultiem overleg deze ochtend bood geen uitsluitsel over een langetermijnoplossing. Er blijft dus niet genoeg tijd meer over voor een degelijke organisatie van het festival. De organisatoren hopen snel te kunnen starten met de eerste voorbereidingen voor de editie van 2009.
Dit droevig bericht kwam mij zopas ter ore. Alle mogelijke opties zijn uitgeput. De princiepskwestie dat de feestenzone niet mag uitgebreid worden heeft het doek doen vallen. De organisatie van Boomtown betreurt het late besluit van het Gentse schepencollege.

Verschillende opties zijn het laatste halfjaar aangebracht en geëvalueerd. Zo werden de Bijlokesite, de Sint-Baafssite en de Kouter snel afgevoerd omdat deze reeds gebruikt werden door andere organisaties, die klaarblijkelijk niet konden verplaatst worden. De Blaarmeersen zouden een te grote verandering van karakter voor Boomtown inhouden om dat op deze korte tijd nog voor elkaar te krijgen. Andere locaties zoals het Sint-Pietersplein en de parking aan Dampoort-station haalden het niet uit veiligheidsoverwegingen.

Veel hoop werd gericht op het Zuidpark. Een mooie locatie, relatief ver verwijderd van bewoners, aansluitend bij de feestenzone. Wegens geen deel uitmakend van de feestenzone werd deze locatie op het laatste moment ook niet goedgekeurd.

Wat de toekomst biedt is nog onduidelijk. De organisatie sluit niet uit om Boomtown om te bouwen tot een festival, op een locatie zonder horeca en nachtwinkels die met de drankomzet gaan lopen en met de mogelijkheid om inkom te vragen. Hier is echter nog geen beslissing in genomen.

En het is niet dat ze nog niet hard genoeg geroepen hadden:
Ook te lezen op Gentblogt.

Labels: , ,

1 reacties:

Anonymous Josie zei...

Ik vind dit dus écht erg. Boomtown wáren mijn Feesten, ik bracht er 80% van de tijd door en ik woon 'achter den hoek'. Ik was aan't stressen dat ik dit jaar misschien geen verlof ga krijgen tijdens de Gentse Feesten zoals anders, maar als er geen Boomtown is, is dat alvast een veel minder grote ramp. Stom zeg, stom stom stom!

5 maart 2008 18:00  

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina