verboden te lezen

een blog zoals een ander

Ik ben EEN

Komt dat niet als geroepen? Nu gaan die kindertjes zeker niet dood gaan van de honger en de kou in de Gentse straten, want ik ben EEN. Of is het enkel voor zwarte kindjes?

www.een.nl

Dit vertellen de Nederlanders er bij:

EEN – jij maakt het verschil
Samen met tientallen BN’ers zoals Bløf en Fatima Moreira de Melo vraagt EEN om jouw stem. Door op www.EEN.nl je stem te geven roep je regeringsleiders op een einde aan armoede te maken.
In 2000 beloofden alle wereldleiders tijdens een VN-top armoede en ongelijkheid de wereld uit te helpen. Deze belofte is verwoord in 8 millenniumdoelen. Een prachtige en unieke belofte, die in 2015 gehaald moet zijn. De stemmen van EEN worden gebruikt om regeringsleiders aan deze belofte te houden.
Wereldwijd werkt EEN samen met campagnes in 122 landen, waaronder ONE met Bono in de Verenigde Staten. In Nederland zijn al meer dan 50 organisaties EEN.

En in België niets over deze campagne. Ja, we hebben een nationale zender met die naam, maar die gaat niet veel aan de armoede doen. Oxfam Solidariteit doet natuurlijk vlijtig verder met actie voeren, maar ze hebben niets dat echt goed aanspreekt, de laatste tijd. Geen aftellende klokjes tot 2015, toffe campagnebeelden. Nikskes.

En is het perongeluk of expres dat ze een.nl gebruiken terwijl er een partij in Nederland is die eenNL heet? Een partij die mijlenver van het linkse gedachtegoed staat? Vriendjes met Geert Wilders?

Labels:

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina