verboden te lezen

een blog zoals een ander

Mag ik?

Ik ga even mijn eigen oproep uit vorige bericht compleet negeren en eens heel goed mijn mening geven over heel die 'Beste juf'-historie. En ik ga daarbij naar niemand nog linken. Als ge het allemaal nog niet gelezen hebt, volg de linkjes in vorige artikel en geniet mee op de golven van de Vlaamse blogosfeer.

Ten eerste, de juf van Jelle is toch maar mooi door heel de Vlaamse blogosfeer tot beste juf uitgeroepen. Dat staat ook voor iets.

Ten tweede vind ik klassikale straffen ook geen al te beste manier om een probleem in de klas aan te pakken, maar soms is dat al eens bruikbaar, of gewoon te snel gebruikt.

Ten derde. Uw kind leren dat het de leerkracht en de ouder gezagsgewijs tegen elkaar kan uitspelen is geen goed idee. De versie van uw kind als enige bron nemen en daar dan al een besluit uit trekken is ook geen goed idee. En dat de communicatie van de juf tekortschoot is bij deze geen argument. Het is niet omdat de informatie niet in uw schoot geworpen wordt dat ge daarom maar kortzichtig moet zijn. Trouwens, een klassikale straf. Als de juf daar bij elk kind een hele uitleg bij moet schrijven, heeft ze zelf meer schrijfwerk dan de kinderen die avond. En ge wilt niet weten wat die kinderen uitspoken in de klas terwijl de juf al die brieven schrijft.

Ten - euhm, waar zat ik al - vierde. Kritiek op één actie op één moment maakt nog niet dat ge bestempeld wordt als slechte ouder. Geen reden tot drukte dus.

Ten vijfde - zo, dat loopt vlot - zie ik niet in waarom mensen geen tekst mogen schrijven als rant tegen één persoon als dat voor de buitenwereld heel onduidelijk is over wie het gaat. Anderzijds, moest ik die juf zijn, en ik kom te weten van die tekst en ik heb daar nog niet met die ouder over kunnen spreken, maar ik zou nijdig zijn, zoooo nijdig.

Ten zesde. Een leraar met naam en toenaam door het slijk halen is, euhm, strafbaar. Mensen met juridische aanleg mogen mij altijd tegenspreken. Voor de rest was er niets mis met die tekst over diene mispel. (Mispels, appelmoes met pitten en een pel rond. Juk.)

Ten zevende. Maar vooral dus ten zevende. Waarom zou het in hemelsnaam niet mogen om commentaar te geven op wat iemand anders op zijn weblog doet? Dat er niet mag gescheld worden, akkoord, maar dat is in heel deze kwestie niet gebeurd (op de tags hypocriet, wanker en ignorant bastards na). Ik dacht toch dat heel dat webloggebeuren gemaakt was om interactief te zijn. Actie en reactie. Er werd gedrag veroordeeld, geen personen. Er werden argumenten aangehaald, geprobeerd om mensen te overtuigen, enzovoort. Boeiende discussie, waarbij het nu eenmaal uitdraaide op een één tegen allen, maar wie kan daar iets aan doen? Moet iedereen zijn idee inslikken omdat drie anderen er al hun mening over gegeven hebben? En dat allemaal over een al bij al onschuldige kwestie. Waarom dan zo de moraalridder gaan uithangen, Pietel? Man man man. Als we al geen kritiek meer mogen hebben op een ander. Ik hoop dat het allemaal een grap is. Wanker! Hypocriet! Ignorant bastard!

Labels:

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina