verboden te lezen

een blog zoals een ander

Radiohead Best Of

Gisteren kwam een Best Of van Radiohead uit. Zonder de medewerking van Radiohead zelf weliswaar. Het zit zo. De rechten van de vorige 6 albums liggen bij EMI. Radiohead zijn in ruzie bij EMI weggegaan om hun recentste CD met veel ophef als download te verkopen. Ondertussen ligt dat album al lang in de winkel, uitgebracht door XL records, die ook de solo van Thom Yorke reeds verdeelden.

EMI beweert dat de verlenging van het contract met Radiohead niet is doorgegaan omdat Radiohead een gigantisch bedrag eisten. Radiohead dan weer beweren dat ze meer inspraak wilden in het gebruik van hun muziek en een aantal rechten terug wilden.

Als Radioheadfan de juist uitgebrachte Best Of kopen zou dan ook heel vreemd zijn. De groep steun je er niet mee. Trouwens, wat ben je met een Best Of als je alle albums hebt liggen, nietwaar?

Nu, ik zou hier niet over geschreven hebben als ik niet het volgende gelezen had:

Op 2 juni verschijnt de eerste Best Of-cd van Radiohead. Om die release te vieren, stuurt Studio Brussel je naar Chicago voor het Best Of-concert van Radiohead. Doe snel mee!

Persoonlijk vind ik al niet dat die release gevierd moet worden, maar een Best Of-concert van Radiohead ter ere van de nieuwe verzamelaar? Als je weet wat in de vorige alinea's staat klinkt dat wel heel vreemd. Studio Brussel en EMI verkopen de prijs als een Best Of-concert, terwijl EMI niets met het concert te maken heeft, en het concert in de tournee bij het nieuwe album hoort. Het gaat trouwens over tickets voor Lollapalooza, de Amerikaanse versie van Rock Werchter, zullen we maar zeggen.

Komt daar nog eens bij dat Radiohead heel erg bezig zijn met het milieu en de invloed van hun optredens daarop. Ze zitten er nogal mee verveeld dat concerten veel uitstoot veroorzaken, de grootste nog wel door het transport van de bezoekers. Daarom roept Radiohead al een tijdje op om zo milieuvriendelijk mogelijk je te verplaatsten naar hun optredens. Op hun site kan je zelfs berekenen hoeveel impact verschillende vervoersmiddelen hebben. En dan worden er vrolijk prijzen uitgedeeld om met het vliegtuig naar Chicago te vliegen voor een weekendje... Ik denk dat Thom en de zijnen er niet mee kunnen lachen.

Labels: ,

2 reacties:

Anonymous Anoniem zei...

"....Ik denk dat Thom en de zijnen er niet mee kunnen lachen"

maar...... ik denk dat Thom en de zijnen niet veel zullen klagen over hun deel van de opbrengst van de "Best of" !!

;-)

3 juni 2008 20:43  
Blogger Hans zei...

wel, dat heb ik mij ook al afgevraagd. in hoeverre radiohead daar nog geld voor krijgt.

4 juni 2008 0:07  

Een reactie plaatsen

Links naar dit bericht:

Een koppeling maken

<< Startpagina