verboden te lezen

een blog zoals een ander

De plagiaatkameraad


Een tijdje geleden hoorde ik de nieuwe single van Sioen op de radio en ik vond al dat het wat op Pinback leek. Schande o schande dat ik zelf niet herkend had dat de 'na na na' uit ease your mind van Sioen zeer gelijkend is aan Loro van Pinback. Dat is namelijk mijn favoriete nummer van die groep.
Op stubru hebben ze het overlaatst mooi helemaal uitgelegd. Zoals hier (niet meer) te beluisteren.
Hieronder dan maar de twee liedjes apart:

Labels: ,

ringIk heb een ring gekregen van mijn schatje. Ze heeft dezelfde, ik een brede, zij een smalle.
De trouw is gepland in 2035, of iets vroeger ...

Labels:

Lesvoorbereidingen deel 2Ik heb er geen goesting in en het lukt niet. Bwurgh.

Labels:

Lesvoorbereidingen!

Beste mensen van ons dierbaar Arteveldehs ... Ik heb mijn lesvoorbereidingen van komende stage, en van vorig jaar online gezet. Misschien dat je er wel iets mee bent. Ik hoop dat de namen van de bestanden u een stuk verder zullen helpen, want ik ga er mijn tijd niet insteken.
Bijzonder interessant zijn misschien het ritmisch kwartet voor lucht en de les beeld voor lucht. Verder nog een beetje vanalles.
Mijn lessen van vorig jaar zijn meestal in excel gemaakt. Dat is voor de meesten waarschijnlijk nogal onduidelijk. Nuja, ge zult het daarmee moeten stellen. Als je in excel naar een volgende pagina in een bestand wilt, moet je onderaan op de tabbladen klikken. De meeste lessen hebben een voorblad, sommige lessen hebben bijlagen, wie zoekt, die vindt. Ik sta niet in voor de kwaliteit van de lessen. En denk eraan, andermans les herwerken vraagt nagenoeg evenveel tijd als er zelf één maken.
Klik hier. Sorry mensen, wegens te weinig webruimte zijn de bestanden al een tijdje offline. De meest recente lesvoorbereidingen staan terug op het wijde web. Jochei!

Labels:

Waarom ik minder vlees eet.Ik heb beslist om minder vlees te eten. Ik ga proberen een klein beetje uit te leggen waarom. Meer informatie is te vinden op volgende links: vegetarisme.be, ecologische voetafdruk, dumping.

Eenvoudig uitgelegd zit het zo. Een dier voeden vraagt veel graan. Als we dat graan eten in plaats van de dieren, besparen we dus veel op voeding. We besparen dan zoveel dat er een voedseloverschot is op deze wereld, in plaats van een voedseltekort. Niet enkel voor die arme Somaliërs nu is dat beter, ook voor onze wereld in het algemeen, want dan hoeven we niet meer in de reserves te gaan.
Al dat graan dat nodig is om ons vee te voeden kunnen wij hier niet produceren. Een heel groot deel daarvan komt uit de derde wereld. Het openstellen van de handel in Afrikaanse landen heeft als gevolg gehad dat die landen zich zijn gaan concentreren op de export van enkele goederen. Door monopolisering van de aankopers (wij) worden die goederen aan dumpprijzen aangekocht. De arme boer houdt dus weinig over aan zijn veld. Ik ga hier niet verder op in, omdat het een vrij ingewikkelde zaak is, waar plaatselijke overheden, Westerse overheden, oorlogen, multinationals en de natuurlijke omstandigheden bepalende factoren in zijn.
In feite komt het erop neer dat de Westerse wereld zijn voeding gaat halen, daar waar ze zelf het meeste nood aan voedsel hebben.Labels: ,

Film: Lucía y el sexoIk heb gisteren Lucía y el sexo gezien, op DVD. In het begin zou je denken dat het gewoon een goedkope erotische film is, maar na een tijdje worden de verwikkelingen duidelijk en wordt het verhaal behoorlijk intrigerend.
Na het ongeval van haar vriend gaat Lucia naar een eiland in de Middellandse zee om te vluchten voor haar huidige leven. Het leven van haar vriend kende echter enkele geheimen, die ze beetje bij beetje ontdekt.
Het verhaal hangt aan elkaar met enkele toevalligheden die het plot bepalen, maar dat stoort niet. Het camerawerk is mooi en de kleuren brengen je zo weer in zomerstemming, wat bijzonder pijnlijk is in putje winter. Paz Vega, die Lucia speelt, vond ik niet altijd overtuigend in haar rol. De emoties lagen er te dik op bij momenten. Toch een mooie film, die je al bij al nog met een goed gevoel achterlaat.The guitar is mineJaja, ik heb ze gekocht, en ze speelt als een pakske met andalouse en nen bickyburger, vet dus.

Labels:

UitslagIk heb mijn punten gekregen: Pedagogie A en B, Wiskunde A, Frans B, Beweging A.

:-D

Labels: